13 hetes vagyok és haematoma-m van, meddig tart a barnázás?
Szia!
Én is hasonló cipőben jártam.Igazából a hematómáról még az orvosok sem tudnak pontosat mondani, azt sem, h mitől keletkezik, ill.mikor ürül ki, vagy szívódik fel.Én a 15.héten kerültem be ezzel kórházba(belőlem ömlött a vér), és még 3 hétig azt diagnosztizálták, hogy a mélyen fekvő lepény miatt van a vérzés.A harmadik UH-n, a harmadik doki diagnosztizálta a vérömlenyt, ami nekem 100mm X 20mm-es volt, két hét múlva már kettévált, vagyis a közepe felszívódott, két kb.25mm x20 mm-es darab maradt.Én ezzel 1 hónapig voltam kórházban, szigorú fekvés mellett, azután még otthon is egy hónapot feküdnöm kellett, utána már csak azt mondták, h pihenjek sokat.Most a 32.hetet kezdem, és a dokim szerint csak egy kis folt maradt belőle.Én is nagyon magam alatt voltam, mert a 20.héten sem biztatott a doki semmivel, 50-50% esélyt adott, h a méhlepény leválik-e.
A tied szerintem nem túl nagy, tényleg vedd nagyon szigorúan a FEKVÉS-t, és nem lesz gond.Semmi házimunka,semmi sex,semmi városban mászkálás.Ha megteheted, menj havonta UH-ra(nekem így kellett járni-maszek alapon természetesen), és ott nagyon jól nyomon lehet követni, hogy szervül-e az a csúnyaság.
A barnázás nem is olyan nagy baj, mert azt jelenti, h ürül.
Szia!Én is hasonló helyzetben vagyok.13 hetesen kerültem először kórházba vérzés, mélyen fekvő lepény és 40 mm-es hematóma miatt, ami a lepény mögött volt. Első nap nagyon véreztem,majd fokozatosan múlt el. A barnázás kb. 3 napig tartott. Miután hazaengedtek pihentem ugyan, de mászkáltam is a lakásban. Na ezt nem kellett volna, mert újra bevéreztem 4 nap múlva. Akkor ismét kórház.Az a hematóma addigra elmúlt, viszont a méh felső részén keletkezett egy újabb, igaz, csak 9 mm-es. Aztán az is kiürült és elmúlt, viszont a barnázás kicsit tovább tartott. Ekko már omolyan vettem a fekvést és most lekopogom, de minden ok. 20 hetesek vagyunk és semmi baj nincs, de még a mai napig is fél óránként nézegetem a bugyimat, mert olyan érzésem van, mintha véreznék. Ez biztos lelki eredetű. Remélem egyszer el hiszem, hogy már nem lehet baj.
Jobbulást és a jövőben godtalan babavárást kívánok!.))
13-14 hetesen én is kórházba kerültem, de nem dianosztizálták a hematómámat, mivel kis vérzésem volt és a tünetek 4 nap múlva elmúltak (ekkor 4d-s ultrahangot csináltak). Miután kiengedtek a kórházból,a 400 km-re lakó szüleinkhez utaztunk. Másnap a mentő vitt el hajnalban erős vérzéssel 26x16 mm hematómával. 1-2 napig véreztem, aztán 1 hétig tartott a barnázás, ekkorra 55x25-ös lett. Rá egy hétre elkezdett a hematóma kirülni. Örültem, hogy végre biztonságban a baba a lepény leválhatósága miatt. (nálam is mélyen be van ágyazódva a lepény) Pár nap múlva az ultrahangon nagy megdöbbenésemre az ömleny mérete nem csökkent, 50x24 lett. Azóta 3. hete én is a kórházi ágyat nyomom,nem tudom meddig tart még.
Az biztos, hogy az orvosok nem mondanak hülyeséget, szigórúan feküdnünk kell!!! Nagyon nehéz elviselni, hogy egyik napról a másikra ágyhoz vagy kötözve, de megéri!!!!!
Üzenem minden hematómásnak, nagyon vigyázzatok magatokra!!!! No sex!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!