Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok! Szerintetek...

Terhes vagyok! Szerintetek tartsam meg vagy abortusz?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok mire megszülném már 18 lennék.Még suliba járok, az éretségiig még 1 éven van. Az egész családom nem szeretnék hogy megtartsam. Főleg az a bajuk h roma.Anyám kitagadna ha úgy döntenék hogy megtartom, azonnal költözhetnék el. A pasim megszeretné tartani a szülei mellette állna segítenének mindenben. Csak ő 47 000 keres az önkormányzaton van én nem tudnák még elmenni dolgozni meg az iskolát is beszeretném fejezni. Nem tudom eldönteni hogy mit csináljak.Szerintetek mit csináljak?

2012. ápr. 18. 12:37
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
0%

28. vagyok.

Sem megtartásra, sem elvetetésre nem kényszeríthetik, tény, 18 éves kor alatt minden invaziv orvosi beavatkozáshoz az egyébként mindenkitől kellő beleegyező nyilatkozatot a gondviselőnek kell aláírnia és itt az abortusz sem kivétel, de nézetkülönbség esetén a gyámügy ugyanúgy eljárhat, mint minden más esetben... a szülő meg "ünnepelheti magát" hogy tudott még egy-két hetet kellemetlenkedni és az időhúzással ártani a saját gyerekének (a minél későbbi beavatkozás növeli a kockázatot) az elveihez való makacs ragaszkodással... és a "majd csak kicsúszik a 12 hétből" sandaság sem müxik, mert itt már 18. hét a korhatár...

2012. ápr. 19. 09:59
 32/49 anonim ***** válasza:
Azért tényleg furcsa hogy a kérdező semmit sem reagál, szerintem csak viccből kérdezte valaki, hogy megnézze a nők hogy tudnak egymásnak ellent mondani! De ha netán tényleg így lenne amit írt, hát akkor gratulálok neki, a védekezés még eszébe sem jutott? Szerintem a szülők voltak akik elcseszték, jobban felkellett volna világosítani, és ezek után még ki is akarják tagadni! Minden szülő akinek lánya van mint nekem is, ettől a pillanattól retteg egész életében. De, hogy ne történjen ilyen, próbálok majd minél többet beszélgetni vele ezekről a dolgokról! Te meg kislány örülj hogy terhes vagy, majd 1-2 év múlva is remélem örülni fogsz hogy van gyereked, és sok mindent kihagytál az életedből!!! Gratulálok!!!!!
2012. ápr. 19. 11:18
 33/49 anonim ***** válasza:
17%
Kedves előző és kedves kérdező, MINDEN EMBER kihagyja az életéből a szóba jöhető dolgok 99%-át, hisz egy ember egy élete nagyon kevés a világ minden lehetőségének a befogadásához... a szerencsés ember onnan ismerszik meg, hogy azokat a dolgokat nem hagyta ki, amik neki fontosak, és azokat hagyta ki, amik neki magának nem fontosak... a kulcs a delphoi jósda sokat emlegetett feliratában van: "ismerd meg önmagad".
2012. ápr. 19. 11:24
 34/49 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Látod mennyi embert megmozgattál a kérdéseddel! Hidd el, az igazság az, hogy a baba már ÉL, tehát nem dönthetsz az életéről, mert az gyilkosság. Ki kell mondani, mert sokan ködösítenek, de ez tudományosan elfogadott tény. Ha nem tudod felnevelni, add örökbe, semmiképp ne öld meg! Ha meg támogatnak, örülj neki és idővel a szüleid is megbékélnek!
2012. ápr. 19. 14:19
 35/49 anonim ***** válasza:
8%

Kedves kérdező, természetesen annyi van, hogy az előző válaszadó sajnálatosan kifelejtette a "véleményem szerint" kifejezést a mondatából, ő természetesen tarthatja a művi abortuszt gyilkosságnak, meg vélheti úgy, hogy az embrió egyenértékű a megszületett emberrel - és szive joga, hogy eszerint irányítsa a SAJÁT sorsát.

Neked meg az a feladatod, hogy megtaláld a saját utadat, a saját elveidet, és aszerint irányítsd a saját sorsodat - bármi is legyen az az út... a művi abortuszra meg a hatályos magyar jogszabályok érvényesek, ennyi. De senki sem kényszeríthet sem az abortuszra, sem a terhesség kihordására és megszülésére, ezt nektek kell eldönteni a pároddal.

2012. ápr. 19. 14:44
 36/49 anonim ***** válasza:
30%
A megfogant élet él, akármilyen körülmények között is fogant meg. Mindenképpen tartsd meg, a kicsi babád nem tehet a rossz körülményekről, van megoldás pl: www.valsagterhesseg.hu. Itt írják azt: Az abortusz során - a tévhittel ellentétben - már élő gyermekről van szó. Hogy is gondolhatja az ember, hogy azért, mert egy magzat még nem fejlődött ki teljesen, azért nem számít embernek??? Mi hogy is kerültünk ide? Ne ködösítsen senki, nagy károd származik lelkileg, talán testileg is, ha a megölés mellett döntesz, akármilyen jogszabály támogatna is ilyet...
2012. ápr. 20. 00:00
 37/49 anonim ***** válasza:
6%

Kedves Kérdező!

Persze most könnyebb lenne és egyszerűbb elvetetni a babát. De általában a nehezebb út a jobb, én úgy tapasztalom. Ha a párod családja támogat, tartsd meg a babát, és így esélyt adsz annak az embernek az életre, aki Téged a legjobban fog szeretni! Ha megtartod, akármilyen nehéz lesz, biztos nem fogod megbánni!

Ha írsz privátot szívesen segítek, akár anyagilag is!

Szeretettel: Eszter

2012. ápr. 20. 01:43
 38/49 anonim ***** válasza:

A kérdésedben benne van a válasz! "Csak ő 47 000 keres az önkormányzaton van én nem tudnák még elmenni dolgozni meg az iskolát is beszeretném fejezni"

47 ezer semmire nem elég, és még az állása sem biztos, a szülei is biztos segélyből élnek, ugye te nem akarsz a gyerekeddel nyomorogni?Szeretnél neki mindent megadni? A legjobbat, a legtöbbet, amit csak lehet. Nos én ilyen háttér mellett biztos, hogy nem tartanám meg. Tanulj, legyen jó állásod, biztos kapcsolatod és csak utána merj gyereket vállalni! Mert egy gyereket csak szeretni nem elég, ruháztatni, etetni, iskoláztatni kell. Ugye nem akarod, hogy a gyerekedből egy ingyenélő senki legyen?Akkor tedd azt, ami az egyetlen választásod ebben a helyzetben.

2012. ápr. 20. 07:55
 39/49 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sikerült dönteni?

2012. ápr. 20. 08:31
 40/49 anonim ***** válasza:
tenyleg kerdezo? adj valami eletjelet magadrol! szeretnem megtudni hogy mi is van? de tenyleg
2012. ápr. 20. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!