Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van valamilyen előjele a...

Van valamilyen előjele a koraszülésnek?

Figyelt kérdés
Lehet hülye a kérdés, de állandóan izgulok, hogy nehogy előbb jöjjön a kislányom. 35+5hetes vagyok, főleg gyakorlati dolgok miatt, mert nem vagyunk kész a gyerekszobával. Borzasztó 2 hete kifestettünk, összeraktuk a bútort, de egyfolytában büdös volt a szobában, egy hét alatt jöttünk rá, hogy a plafon bűzlik, más festéket, használtunk, mint az oldalán, az egészet le kellett szedni, ráadásul előtte csak át kellett festeni, de most újra hálózni, meg hungarocellezni, ez csak hétvégén lesz meg (a fölösleges pénzkidobásról nem is beszélve). Az egész lakás csatatér, így a babaholmik mosását sem tudom elkezdeni, mert nem lesz hova rakni. Szóval nagyon aggódok, hogy mi van, ha előbb jön és nem vagyunk kész! Első baba, kislány. Van, aki azt mondja, hogy a lányok előbb jönnek, más, hogy az első baba általában később. Bocs, a hosszú magyarázatért!
2012. ápr. 3. 10:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Változó, hogy kinek miért jön előbb a babája.

Figyelni kell, hogy nincs-e magas vérnyomásod, fehérjevizelésed (tesztcsík van a patikában), hirtelen súlygyarapodásod, vizesedésed (lásd toxeamia), esetleg hasmenés, meg ugye vannak a jósló fájások, de ezeken kívül, hirtelen is megindulhat a szülés. Lehetőleg ne idegeskedj, ne terheld túl magadat, ne a koraszülésre gondolj. Kérjetek segítséget, hogy készen legyetek. Nagyszülők nem tudnának mosni például?

Az időjárást is figyelheted, frontok esetén jön sok baba.

Kitartás!

2012. ápr. 3. 11:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én babám éppen ennyi idősen született, mint amennyi most a tiéd. Éjjel elfolyt a magzatvizem. A kórházi cuccaim nem voltak becsomagolva, mert azon a hétvégén terveztem be ezt a feladatot, volt kapkodás:) A babát nem is engedték azonnal haza, kb 2 hétig bent tartották megfigyelésre. Ez alatt az idő alatt fejeztem be én is, ami még az utolsó pillanatokra maradt.
2012. ápr. 3. 11:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Második, de jó fej vagy... most biztos megnyugodott a kérdező...
2012. ápr. 3. 11:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos, egyikünknek sem élnek a szülei. Van egy húgom, de 1. ő dolgozik, tehát csak meló után érne rá, akkor meg ugye fáradt,2. a múltkor volt olyan kedves és közölte, hogy jó lenne, ha belehúznánk, mert nem szeretné, ha előbb jön a baba, akkor neki kelljen mosni, vasalni! Amúgy nagyon jó testvérek vagyunk, de úgy vettem észre, hogy nem nagyon akar egyelőre segíteni, csak, ha már itt lesz a baba. Meg hiába van minden mosva, vasalva, ha a babszekrény jelenleg kinn van az előszobában, és por meg retek van. Amúgy nincs magas vérnyomásom, a fehérjét nem tudom, nagyon minimálisan vizesedek, nem is mindig, elég jól érzem még magam, persze fáradok, meg fáj a hátam, csipőm, de semmi extra. Jóslóm még nem volt.
2012. ápr. 3. 11:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Figyelj a vérnyomásra, ha az orvos nem írta fel akkor kerüld a pezsgőkalciumot, mert az be indíthatja a szülést. A legfontosabb mégis az szerintem, hogy ne stresszelj, főleg koraszülésre ne gondolj mindig, mert így jön be. :))
2012. ápr. 3. 11:38
 6/7 A kérdező kommentje:
A vérnyomásom mérem rendszeresen, szerencsére mindig jó, napi egy kalcium pezsgőtablettát szedek (fogak és lábgörcs miatt). Igyekszem nem ezen stresszelni egész nap, de elég nehéz.
2012. ápr. 3. 11:43
 7/7 A kérdező kommentje:
2. válaszoló, neked volt valami előjele vagy csak hirtelen elment a magzatvíz?
2012. ápr. 3. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!