Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lett ilyen eredmények után...

Lett ilyen eredmények után egészséges babád?

Figyelt kérdés
12.hetin 3,3 tarkóredő.16 hét amniocentézis elötti uh-on sziv és vese probléma látszik. A kombináltam negativ lett de 1:480 tehát nem a legjobb.Orcsontja van. Most 3hét múlva jön meg az amnio eredménye +megyek magzati szivultrahangra. Nagyon félek!
2012. márc. 20. 19:54
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
11%
Nem egészséges, sajnálom.
2012. márc. 20. 20:26
 12/36 anonim ***** válasza:
Hány hetes vagy most? Mondom én 4Dre mennék.. Szerintem simán lehet egészséges. 480:1 tehát 1 beteg 480 ból ezekkel az adatokkal. Nem a legjobb de miért ti lennétek az az1.. Én hiszem,hogy mindennek oka van. Vallásos családom van és hidd el segítenek odaföntről.. Ne add fel... Én is imádkozom.. Beszélj sokat a picikéhez.. Megtartod ha beteg?
2012. márc. 20. 20:26
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Szia!A CVS-es vagyok.Szerintem meg lehet!A barátnőmnek az UH-on minden tökéletes volt,de a kombinált tesztje rossz lett(1:53).A 18.heti UH-on se volt semmi rendellenesség.Amniot csináltatott,és kiderült,beteg a baba...szóval abszolút 2 esélyes a dolog.
2012. márc. 20. 20:29
 14/36 A kérdező kommentje:
Hú,annyiféle válasz jön.Ha. Nem tartanám meg ha beteg..Egy barátnőm volt downkórós gyereke,7évesen halt meg... A férjem se akarná és én sem. Vmiért nem tudom feladni,egyszerűen próbálok bizni vmiben. Ha vmi gyógyitható szivgond vagy csak egy vesetágulat amit ma néztek az megint más, ha van remény akkor természetesen megtartanánk de ha szindrómás beteg akkor nem.
2012. márc. 20. 20:35
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

En annyiban biztatnalak, hogy a 3,3-as tarkoredo meg nem szamit durvan magasnak. Eleve a tarkoredo meres es kiertekeles egy nagyon kenyes dolog, ugye a kombinalt tesztet 11-14 het kozott lehet megcsinalni, az eredmeny egyik reszet a tarkoredo adja. A tarkoredo erteke viszont eleve magasabb lehet egy 13, vagy 14 het fele kozelito magzatnal, mint egy epp 11 hetesnel. Ezt a kombinalt tesztnel is bekalkulaljak, igazitjak az erteket a terhessegi korhoz.

Te pontosan mennyi idos terhes vagy, mekkora lett a crl?

Csak mert a crl erteke alapjan kovetkeztetnek a terhessegi korra a kombinaltnal.

Az orrcsont jelenlete is egy hatalmas nagy plusz, hiszen down-os magzatoknal joval kesobb lathato az orrcsont, egeszseges babaknal meg mar az elso trimeszter vegetol.

A tarkoredo meres azert is nehez, mert a babanak teljesen nyugalmi allapotban kell hozza lennie, ha kicsit is mozgatja a fejet, vagy nem egyenesen tartja, akkor mar tobb lehet az ertek, mint valojaban.

A sziv es vese gondhoz nem tudok hozzaszolni, de errol is sokszor olvasok itt, hogy cisztat talalnak, tagulatot, ezek felszivodhatnak, eltunhetnek, stb.

Jah es keress ra a korabbi kerdesekre, itt olyat is olvastam mar, hogy 4,5 mm-es tarkoredot mertek, majd a genetikai tanacsadason masik doki mar 2 mm alatti erteket mert...

2012. márc. 20. 20:56
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

A keresztlányomnál 4,1 lett a tarkóredő, és minden eredmény arra utalt, hogy nem egészséges.

Megcsinálták az amniot, és kiderült, hogy kutya baja. Az anyja ennek ellenére végigrettegte a terhességet, de szerencsére valóban nem volt gond. MÁra már 3 éves, igazi rosszcsont.

Még nem feltétlenül van gond, várd ki a magzatvízvizsgálat eredményét. Én drukkolok!

2012. márc. 20. 21:27
 17/36 anonim ***** válasza:

Szia...remélem nem lesz semmi gond,és amig nincs meg az amnió eredménye,bizakodj!

Ha jól értelmezem,nem bizonyitott semmi csak a nyaki redő magasabb érték...az még önmagában nem jelent semmit!

Elvileg belehet telefonálni hamarabb az eredményért!

Nagyon szoritok!

Tudom min mész keresztül!

Nekem a korom miatt kellett volna amnió,de semmilyen más eredmény nem indokolta ezért nem vállaltam,persze nálad más a helyzet!

Jah az én kombináltam is 1:480 volt

Bizz!!!

Szoritok Neked,próbálj nem idegeskedni(nagyon)!!

Kérlek,hogy írd meg mi lett az eredmény!

2012. márc. 20. 22:00
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

én csak nagyjából tudok nyilatkozni egy barátnőm esetéről, neki is kicsit magas tarkóredőt mértek, (sajnos nem tudom pontosan mennyit de 3 körülit) és neki rossz lett a vérvétel eredménye is, 1:100 körül, megcsinálták az amniót, az jött ki hogy egészséges, és az is lett hálistennek, 4 kg fölötti :)

szívből szorítok nektek!!!!!

írd meg légyszíves majd az eredményt!

2012. márc. 20. 22:10
 19/36 anonim ***** válasza:
71%
Kedves 11-es milyen jogon írod azt h nem egészséges? Az orvosok sem tudták eldönteni, és abszolút van esélye a kérdezőnek arra, hogy egészséges is lehet a babája. Akkor hogy képzeled, hogy te kategorikusan kijelented, felfogtad, hogy ezzel h elkeseríted a kismamat, akinek még az orvosok is adtak esélyt. De te nem adsz, mert te náluk is okosabb vagy, sőt belelátsz a kérdező hasába is. Legközelebb ahelyett, hogy még egy tördöfést adnál szegény kétségbeesett kismams szívébe, inkább tartsd meg a véleményed magadnak!
2012. márc. 20. 22:39
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Szia

A sajat sztorimat tudom leirni neked igaz en nem Mo-on elek. Ez tavaly tortent velunk. 12 heti uh-n 4mmes tarkoredo. Azonnal vervetel majd 3 nap varakozas az eredmenyre. 1:5-hoz jott ki a down korra. Kovetkezo hetre inteztek CVSre idopontot es utana varakozas az eredmenyre. A babanak kutya baja volt. Utana vart meg rank is egy sziv uh. Ettol nagyon femtem de itt is minden rendben volt. Azota eltelt eleg sok ido. Megszuletett a kisfiunk aki most 6 hos es makk egeszseges.

Ne add fel a remenyt amig meg nem tudod az eredmenyt.

Szoritok hogy minden rendben legyen.

2012. márc. 20. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!