Milyen zöldséget, gyümölcsöt egyek aminek magas a vas tartalma?
Ma derült ki, hogy enyhén vérszegény vagyok. A doki 2*1 vastablettát írt fel de nem szeretném szedni, mert korábban is komoly székrekedést okozott.
Elevitet szedem és úgy gondoltam jobban oda figyelnék az étkezésre.
Előre is köszönöm a válaszokat!
35 hetes kismami
Szia!
Én ezt találtam neked:
"Fogyasszon gyakran a vörös húst és barna húsú szárnyast, mindkettő tele van vassal (egyen legalább három alkalommal hetente)
- Zöldségek (lencsét, babot, stb.) és szárított gyümölcsöt, illetve magas vastartalmú zabpelyhet reggelire.
- Igyon egy pohár narancs vagy paradicsomlevet akárhányszor magas vastartalmú ételt fogyaszt (hogy növelje a vas felszívódását).
Kerülje a kávé vagy teafogyasztást, magas vastartalmú ételek fogyasztásakor, mert ez csökkenti a vas felszívódását. Ezen felül, kerülje a következő, magas kalória tartalmú alig tápláló ételeket:
- Cukros szódák vagy gyümölcs italok. Nincs szüksége a cukorra, több vitamint talál 100%-os gyümölcslevekben. És ne feledkezzünk meg a régi hagyományos vízről sem.
- Alacsony zsírtartalmú, ugyanakkor magas kalóriatartalmú ételek (alacsony zsírtartalmú sütemények, kekszek, édességek). A csomagoláson ezek a termékek ízletesnek tűnnek, amire azonban a testének szüksége van, az a zöldség, gyümölcs, és gabona.
- Alkohol (ne igyon egy pohárnál többet naponta)"
"Magas vastartalmú élelmiszerek
hüvelyesek, dió, mandula, mogyoró, gabonafélék, húsok, belsőségek, petrezselyem, csipkebogyó, ribiszke, aszalt gyümölcsök, mák, olajos hal"
Remélem sikerül gyógyszer nélkül is "helyre jönnöd".Boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!
28 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!