Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Újra terhes mit tegyek?

Újra terhes mit tegyek?

Figyelt kérdés
6 hete szültem az első babánk nagyon vártuk tegnap voltam vissza dokihoz aki közölte velem h megint terhes vagyok nem tudom mit tegyek nem vagyok erre felkészülve olyan kicsi a fiam még azt sem tudom mi vár rám!!Jól esne egy pár tanács aki esetleg már volt ilyen helyzetbe!! Köszönöm
2011. dec. 29. 09:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hűha... De akkor ki sem vártátok a hat hetet a szeretkezéssel?

Ha jön, akkor jön, elhiszem, hogy váratlanul ért... A kis korkülönbség, ha anyagilag nem terhel le titeket, akkor nagyon szuper tud lenni, próbálj arra gondolni, hogy az ikreseknek még nehezebb. Amit még mérlegelj, az az, hogy fizikailag bírod-e majd.

Sok erőt!

20 hkm

2011. dec. 29. 09:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen nem vártuk ki a 6 hetet anyagilag bírnánk de fizikailag nem hiszem nagyon nehezen szültem nem vagyok felkészülve azt hiszem, nem tudom mi legyen !Köszönöm a választ!!
2011. dec. 29. 09:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
8 hónapnyi időd mindenképp lesz, hátha ez tartja benned a lelket! :) De a ti döntésetek, és ti tudjátok, hogy hogyan lesz a legjobb! Tényleg drukkolok nektek!:)
2011. dec. 29. 09:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha 6 hete szültél és majdnem egy hetesen mentetek haza a kórházból akkor hogyan tud megállapítani az orvos egy ilyen korai terhességet? Hogyan mertétek ilyen hamar elkezdeni a szexuális életet, ha olyan nehéz volt a szülés, nem fájt a gátmetszés helye???

2011. dec. 29. 10:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, biztosan most ez nehéz nektek, én még meg sem szültem, így nem tudom át érezni a helyzeted! De kívánok neked nagyon sok erőt! Szurkolok hogy minden rendben legyen veletek!

6hkm

2011. dec. 29. 10:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hasonló volt a helyzetemmint neked. 11 hó a korkülönbség a két gyermekem között.Bevállaltuk.

Most már 2,5 éves a kicsi,3,5 éves a nagy. Tisztára,mint az ikrek.Nagyon jól eljátszanak egymással,kevés a féltékenység.

Mit szeretnél tudni? Terhesség,pici és a kicsi? Első év nehézségei? Szívesen mesélek neked. Ne ess kétségbe,hidd el nem a világ vége jött el.

2011. dec. 29. 11:01
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem fája az együttlét egyáltalán veszélyeztetett terhes voltam így 9 hónapig semmi sex alig vártuk a párommal h végre házas életet éljünk!!!Kérdésem az lenne mondjuk azok amiket leirtál!!!!Köszike
2011. dec. 29. 12:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Nalunk nem ennyire kicsi a korkulonbseg, mi tervezetten vallaltunk masodik gyereket, 14 honap van kozottuk. Anyagilag szerintem nem megterhelo a kis korkulonbseg, OK, jo sokaig a pelenkat (es ha kell, akkor a tapszert) egyszerre kettonek veszed, de mondjuk pont a pelenka az a koltseg ami nalunk nem szamitott tul sokat. Kb egyszerre mehetnek majd oviba, vagy bolcsibe, ezert mondjuk nem 2x3 evet esik ki a komplett fizetesed, hanem a te esetben mint az enyemben max negy evet, ha mindketto oviba megy harom evesen es nem mennek bolcsibe.

Mondjuk mi ugy csinaljuk, hogy amikor a nagyobbik ovis lesz (2-3 honapon belul), akkor a kicsi meg bolcsibe, igy en osszesen 3 evet voltam itthon komplett fizetes nelkul, ez azert nem volt olyan megterhelo, mintha 5-6 ev esett volna ki.

Fizikailag a terhesseg nekem egyaltalan nem volt nehez, a masodik terhessegem sokkal jobb volt, mint az elso, nem gorcsoltem rajta annyit, nem aggodtam, vegig mozgasban voltam. A kicsinek kb mindene megvolt a nagyobbrol, inkabb a nagyobbnak vettunk uj agyat, uj autosulest, hogy a kicsi orokolhessen, de ezeket ugyis meg kellett volna venni.

De jatekok, ruhak, ragokak, szoval tenyleg kompletten mindene megvolt a kicsinek mar. Egy testverkocsira aldoztunk meg be, hogy konnyebben tudjak kozlekedni a kettovel egyszerre, mert nekem nem volt kenyelmes az, hogy magamra kotom valamelyik gyereket es csak az egyik babakocsizik. Bar a nagyobbik nagyon hamar megtanult szepen, temposan setalni, ugyhogy a testverkocsira nem sokaig volt szukseg.

Fizikailag: nekem segitsegem nem igazan volt, a haztartasi munkakat probalom takarekosan beosztani, hogy azzal ne keszitsem ki magam. Az ejszakazas nehezebb, a nagyobb nagyon jo alvo, a kicsihez meg most is tobbszor ebredek ejszaka, pedig mar ket eves lesz.

Tudod, teher alatt no a palma. Amikor a kicsi ujszulott volt, addig nem volt vele sok plusz munka, aludt, evett, akkor lett rossz a helyzet, amikor 4-5 honaposan beindultak a fogai, akkor nekem kb napi 3 ora alvas jutott majd egy even keresztul, helyette volt sok nyug es siras.

De hozzaszoktam, megoldottam.

2011. dec. 29. 13:08
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget nem tudom még hogyan tovább de hasznos volt a tanácsod! :)
2011. dec. 29. 15:26
 10/11 anonim ***** válasza:

szia!

Hogy döntöttél?

2012. jan. 9. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!