Akinek több (korai) vetélése volt, hogy éltétek meg a következő pozitív tesztet és terhességet?
Két missed ab után most újra pozitív lett a tesztem. Aminek nagyon örülök, de már nem tudom, hogy mit gondoljak. Még csak 4 hetes vagyok, a leendő mensi másnapján teszteltem, de már tudtam, ha nem jött meg, akkor baba. Az előző kettőnél is ilyen könnyen ment, csak aztán a 6-7. hétben nem fejlődött tovább. Az első után csináltunk hormonvizsgálatot, super lett. A második után inzulinrezisztanciát, jó lett, és most voltam autoimmun és trombózis vérvételen, de annak az eredménye majd csak januárban lesz. Sajnos már nem tudom hinni, hogy sikerül a kistesó (már van egy két éves fiunk), bár tudom, hogy pozitívan kell hozzá állni. De így álltunk neki legutóbb, hogy kétszer nem fordulhat elő ugyanaz, de igen :o( És itt olvasom, hogy valakinek 3 meg 5 vetélése is volt....
A párom már csak annyit mondott, hogy majd akkor hiszi el, ha már a 12 hetes uh-n túl vagyunk. Pedig ő is szeretné már a picit... Érdemes elmennem a dokihoz korán? Ilyen esetben az utrogesant (vagy melyik magzatmegtartó) segítene? Vagy az csak hormonproblémákra szokták?
Bejelentkezek a dokihoz, csak félek, hogy már karácsonyig nem tud fogadni.... Tudtok valami bíztatót mondani? De sikersztoriknak is örülnék!
Szia!
Ugyan nekem nem kellett átélnem ezeket a borzalmakat, de írtad, hogy sikersztorit is lehet írni.
Nemrég olvastam, hogy volt egy pár, akik többször próbálkoztak és hamar össze is jött a baba, de mindig a korai időszakban elvetélt az asszony. Már mindenfélét vizsgáltak, nem tudták mi a baj. Aztán elküldték urológushoz őket, ahol kiderült, hogy a férfi spermájában van egy baktérium, ami vetélést okoz a korai időszakban.
Kapott rá gyógyszert, és a nő ismét hamar teherbe esett és BIZONY A PICURKA MEGVAN AZÓTA MÁR MINDEN RENDBEN.
ÉN NAGYON KÍVÁNOM NEKTEK, HOGY A JÓ ISTEN TARTSA MEG AZT A BABÁT!!!!
BOLDOG BABAVÁRÁST!
21hkm
Hát nagyon drukkolok értetek!
Nálam más volt kicsit a helyzet. Kb. fél évig minden hónapban teherbe estem, + teszt, aztán megjött (5-6 hetesen). Progi szintem volt alacsony, amint kiderült, kaptam gyógyszert és már megszületett a fiam. De az első 16 hét egy rettegés volt, amíg meg nem mozdult. A gyógyszer szerintem csak hormongondnál segít, de én azonnal mennék a dokihoz a helyedben. Ha nem tud fogadni, akkor máshová.
Drukk!
2 vetélésen vagyok túl, szóval tudom, mit érzel
Nálam úgy volt, hogy a bab megfogant, aztán 6 hetesen barnázni kezdtem, missed ab. lett a vége :-( Doki nem küldött semmilyen vizsgálatra, mondván "előfordul". Aztán rá 7 hónapra spontán fogant a babánk, aki mára másfél éves gyönyörű nagylány! Tény, hogy amint poz. lett a tesztem, azonnal rohantam dokihoz, kaptam utrogestant, így szerencsére teljesen problémamentes volt a terhességem. Amikor a tesót terveztük, ismét vetélés, csak akkor 4 hét + pár naposan. Pedig vele is azonnal időpont, hogy kaphassak utrogestant, de már késő volt- sajnos :-( így azt gondolom, hogy genetikai rendellenesség lehetett, mert nagyon korai vetélés volt. Rá 3 hónapra sikerült újra, ismét rohanás dokihoz, alapból írta az utrogestant. Most vagyok 27 hetes, eddig teljesen problémamentes terhességgel.
Korábban enyhe PCO-t diagnosztizáltak, szóval tudom, hogy nekem az utrogestan segített megtartani a babákat, de te írtad, hogy hormonvizsgálatokon minden rendben volt, szóval neked nem ez a gyógyszer segíthet (progeszteron pótlásra jó egyébként). Az a baj, hogy ilyen korai vetéléskor a dokik is csak széttárják a kezüket és annyit mondanak, hogy "előfordul", ami sajnos nem vigasz.
Nagyon szurkolok neked, hogy ez a baba veletek maradjon!
Szia!
Szerintem most menj dokihoz!
Én 7 hetesen veteltem el,reggel boldogan mutattam a tesztet a férjemnek,délután kezdtem barnazni.Még most is fáj visszagondolni,nehéz elhinni,hogy velem ez megtörtént..Pedig látod,sajnos nem vagyunk egyedül..Le voltam törve nagyon,de a köv.mensi után,már tudtam,ismét állapotos vagyok!-nem mutottek,nem kellett várni.-Elötte még azt mondtam,nincs semmi ido elotti teszt,semmi doki,majd meglátjuk.Persze nem így lett,épp ezért,gondoltam,hátha kell gyógyszert szednem,rohantam a dokihoz.Viszont minden rendben volt :) Na igen...tudtam,vigyázni kell-nem egyszerü segítség nélkül egy 2eves mellett...De ami a legroszabb volt,a rettegés.Minden wc-re meneskor féltem,hogy megint...a bizonytalansag miatt a család is csak a 12.hét után!!!tudta meg.Volt hematomam,de szerencsére észrevétlenül eltünt :)
Boldog vagyok,de hiába volt jó minden,nem mertem fellelegezni,csak a 20.hét körül.Addig mindig visszatartott lelegzettel feküdtem a dokinal,amíg azt nem mondta,minden tökéletes...
Hihetetlen,rohan az ido,már lassan 24hetes vagyok,a kicsim pedig eszméletlenül eleven,aminek nagyon örülök:)
Szivbol gratulálok a pozi tesztedhez es kívánom,hogy minden rendben legyen!!!menj dokihoz,fogadnia kell Karácsonyig!A másik pedig,hogy vigyázz magatokra és ami a legfontosabb:próbálj nyugodt lenni!!Nehéz,én tudom,de nem gondolhatsz minden pillanatban arra,hogy vmi rossz is történhet.
minden jót:)
Köszönöm, nagyon jólesett, amiket írtatok! Próbálok pozitívan gondolkodni! De ha most mennék dokihoz, mit tudna mondani? Ha látja is a petezsákot, benne az embrióval, utána? Az első vetélésnél pont aznapra volt időpontom a dokihoz, mikor reggel elkezdtem vérezni. Már csak azt tudta mondani, hogy 6 hetesen megállt a fejlődésben. A másodiknál már 5 hetesen voltam, megállapította a terhességet, és 7 hetesen menjek vissza. 7+4 hetesen 6+4 hetesnek felelt meg a pici és csak pulzálálst láttunk. Mondta, megint két hét, ha akkor minden rendben elkezdjük a terhesgondozást. 1,5 hét múlva véreztem, és nyaralás közben egy másik doki állapította meg, hogy szintén 6 hetes elhalt baba van bennt 9 hetesen... Ha most elmegyek hozzá, nem megint csak berendel 2 hét múlva? Én ettől félek, mert nyilván nem tud mit tenni, és én sem járhatok minden nap uh-ra, hogy él e a picur... Azért mindneképp kérek időpontot és vigyázok magamra. A fiamnál terhességi cukrom volt, most próbálom kerülni a cukrot, hátha ez is segít valamit.
Köszönöm még egyszer és Szép ünnepeket kívánok!
11:47-s vagyok
Tényleg csak azt tudom mondani, hogy állj hozzá pozitívan (ami baromira nehéz). Ha mindkét babánál az volt a baj, hogy megállt a fejlődésük, akkor nem tehettél többet, ne hibáztasd magad semmiért, mert megtettél mindent, ami tőled telik (és most is megteszel). Valószínűleg a természet "bölcsessége", nehéz feldolgozni, de talán jobb, hogy olyan korán.
Nekem is 2 missedem volt egymás után!
És sajna a következő terhességtől én rettegek,több mint 1 éve nem sikerül! :(
Én csak drukkolni tudok neked,hogy minden rendben legyen!!!
Szorítok érted!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!