Használhatom a Canesten krémet?
22:39 vagyok megint, ezt találtam, olyan cimmel, hogy Canesten hüvelytabletta és krém:
Terhesség és szoptatás:
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség:
A terhesség alatt orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható, applikátor nélkül.
A terhesség első három hónapjában - mint minden gyógyszer, így a Canesten hüvelytabletta is csak orvosi javaslatra alkalmazható.
A terhesség utolsó 4-6 hetében a szülőutak fertőtlenítésére is alkalmas.
Megint az első vagyok. Ezt pedig a www.canesten.hu-n találtam:
A terhesség az az időszak, amikor a nők különösen fogékonyak a hüvelyi gombás fertőzésekre. A megváltozott hormonháztartásnak köszönhetően a várandós nők kb. egy harmadánál jelentősen megnő a hüvelyben a sarjadzó gombák száma. A hormonális ingadozásokra ugyanis a hüvelyben végbemenő anyagcsere is reagál: megnő a hüvelynyálkahártya sejtjeiben a cukortartalom. Ez viszont serkentőleg hat a gombára, hiszen a sarjadzó gombák számára a cukor tápanyagot jelent.
A gombás fertőzés tünetei a terhesség alatt is jelentkeznek, igaz gyakran nem típusos formában, néha más testi jelenségek fedik el a betegséget.
Nagyon fontos, hogy ebben különösen érzékeny időszakban ne próbálja meg maga kezelni betegségét, hanem bízza azt szakorvosra.
Én terhesség alatt voltam párszor gombás :( és az orvos mindig a canestent javasolta.
Én azért elmennék a helyedben a dokihoz, hogy ő mit mond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!