Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósság alatt bármilyen...

Ludmill@ kérdése:

Várandósság alatt bármilyen fogyókúra, torna, vagy salaktalanító tea engedélyezett?

Figyelt kérdés
100kg vagyok most jött össze a 2. gyerek és a súlyomtól sarokhártya gyulladásom van. Még csak kb 8 hetes terhes vagyok és még tudok mozogni rendesen de félek, hogy sokat fel fogok szedni mert a fiammal 27 kg-ot híztam. Most elég hányingeres vagyok keveset is eszem nem akarok hányni és inkább könnyű ételeket, de mégis rettegek hogy feljönnek azok a fránya kilók szeretnék ellene védekezni, mielőtt terhes lettem 3 évembe került hogy a kilóim szépen lassan el kezdtek csökkenni de mindenféle teát bogyót kipróbáltam ami 100%-osan természetes alapanyagúak voltak. A cigit letettem és a kávét is, és sajnos jött is fel rám 4kg. Eszem ágában nincs visszaszokni mielőtt még valaki félreértené. Szerencsémre könnyen letettem mert iszonyú hányingerem lett tőle. Várom az okos ötleteket.
2011. dec. 3. 14:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Terhességi cukor miatt diétára lettem fogva, 10 kilóval könnyebb lettem szülés után, mint amivel teherbe estem, pedig csak 2 és fél hónapot diétáztam.Beszélj egy diabetikussal, állítson össze egy szénhidrát alapú diétát. Ja és nem éheztem.
2011. dec. 3. 14:41
 2/13 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű: ne hízzál!

De tényleg!

88kilósan estem teherbe, 91 kg-mal mentem szülni, 84 kilóval jöttem haza a kicsivel.

Nem ettem többet, a pici pedig szépen elhasználta, amire szüksége volt.

Sokat mozogtam: buszbérletem nincs, bevásárolni egyedül járok, van egy nagy kertes házunk, kutya, gyerek, szóval nem mondhatnám, hogy sokat ültem. :)

Gondolom, neked se hoznak semmit házhoz.

Egyél kevés sót, a lehető legkevesebbet, mert az megköti a vizet, tehát nem jó.

A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása amúgy is erősen ajánlott a túlsúlyos kismamáknak, az alma és a répa kifejezetten vízhajtó, illetve az is, ha eleget iszol.

Egyél többször, keveset.

A legjobb lenne, ha igyekeznél betartani a cukorbeteg kismamák étrendjét, sószegényen, tehát 1600 kcal, kb. 160 g szénhidrát: 30-30-50-20-30 g szénhidrát reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna vacsora formájában.

Tudom, miről beszélek, hormonproblémák miatt már a terhesség előtt is túlsúlyos voltam, ott pattogott a doki, mennyi leszek a végére... de nem tartottak golyószórót a fejemhez, hogy igenis egyek habos süteményt két ember helyett.

Arra gondoltam mindig, hogy a baba egészsége a legfontosabb. :)

2011. dec. 3. 14:45
 3/13 anonim ***** válasza:
21%
mar joval elotte kellett volna gondolkodni. Olyan nincs, hogy valaki 100 kilos nemterhesen es jol is erzi magat.
2011. dec. 3. 15:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Könnyű torna, és egészséges diéta engedélyezett. De azért én nem hiszem, hogy 100 kilósan kellene elkezdened tornázni, nyilván eddig nem csináltál semmit és még a könnyűtől is jönne a durva pulzus meg a levegő kapkodás, ami egy kismamának nem jó... Én is dietetikustól kérnék tanácsot inkább.
2011. dec. 3. 16:21
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem teakat kellett volna iszogatni, meg bogyokat szedni, abban a remenyben,hogy lefogysz, inkabb azelott kellett volna mozognod egy kicsit ket eves kozott.

Most mar keso elkezdened, terhesen, inkabb setalj minden nap.

Tartsd be a szenhidrat-dietat, majd szules utan ELETMODVALTOZAS bogyok es hulye teak nelkul, mar ha akarod tartani a tempot a ket gyerek mellett.

2011. dec. 3. 19:02
 6/13 anonim ***** válasza:

Update rendszer alapú étkezés segíthet.

És ne vedd zokon a többiek negatív hozzászólását hogy hamarabb kellett volna gondolkozni, meg hogy 100 kilósan nem érezheti jól magát az ember a bőrében.

Fel a fejjel és csak a pozitív dolgokat lásd meg.

2011. dec. 3. 20:58
 7/13 Anikó1985 ***** válasza:

Szia!

Szerintem semmi féleképpen ne fogyókúrázz! Beteg lehet tőle a babád, ismerek olyat akinek e miatt lett beteg babája úgy hogy nagyon óvatosan az ilyenekkel. Ami a legjobb lenne a cukorbetegeknek a diéta orvosi felügyelettel és a sok séta, az is ameddig jól esik. Tornázhatsz is de minden terhes tornához odaírják vagy mondják, hogy azért óvatosan, ne legyen nagy a pulzus számod. Egy szó mint száz mindent a baba érdekében, csak orvosi konzultáció után! Boldog baba várást!

2011. dec. 4. 07:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Nyugodtan egyél mindent,amit megkívánsz.Csak száműzd a túl sós,a túl cukros ételeket,valamint a kenyeret és a tésztaféléket.Este 5 után már ne egyél,esetleg gyümölcsöt.Tényleg nagyon fontos a sok zöldség-gyümölcs és rengeteg folyadék/ásványvíz/fogyasztása,a cukros löttyöket kerüld,esetleg még sovány tejet és gyümiteát igyál cukormentesen.Iktass be heti két gyümölcsnapot,amikor csak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz és ásványvizet iszol.Nekem ezt kifejezetten javasolta az orvosom.Ne stresszelj folyton a súlyod miatt,ha kicsit odafigyelsz,akkor nem sokat fogsz hízni és az a kicsi is gyorsan le fog menni szülés után.A sok rosszindulatú véleménnyel pedig egyáltalán ne foglalkozzál,mert azokat vagy nem kismamák írták,vagy nem is tudom....hogy lehetnek ilyenek.
2011. dec. 4. 14:44
 9/13 A kérdező kommentje:

KEDVES 3. VÁLASZADÓ!

Ne haragudj de , nem mondtam, hogy jól éreztem magam 100 kg-osan mielőtt teherbe estem, azelőtt sem voltam manöken alkat, mindig is erős testalkat voltam (genetika), viszont az első gyerek után 117kg lettem és 3 év alatt 21kg ment le lassan. És én azon gondolkodtam, ha később gondolkozunk a 2. gyereken akkor túl sok lesz a 2 gyerek közt az idő. És én nem akarok később szülni, szerintem az a normális aha a gyerekek között 2-3 év van, így is több lesz....De azért KÖSZI AZ OKOS VÁLASZOD! ( BUNKÓKÁM )

Biztos te a tökéletes emberek közé tartozol!

Az ilyen okoskodó emberek kíméljék ezt az oldalt szerinrtem..

2011. dec. 4. 19:14
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, meg azoknak a válaszait akik vigasztaltak válaszukkal, hááát igen vannak ilyen rossz indulatú emberek. Egyébként miután megszültem a fiamat rendszeresen jártam hastáncolni heti 2szer és szerintem nagyon sokat segített , mert azelőtt nem mozogtam és sokat köszönhetek most magamnak ezzel, mert régen lustább voltam és ez önbizalmat is adott.

Meg még annyit fűznék hozzá, hogy alig eszem valamit egy tányér leves ebédre szerintem nem sok nem is nagyon bírok enni csak savanyú dolgokat narancs mandarin,káposzta , kovi ubi. azokat is csipegetem, mert nagyon hányingerem van mindentől, úgyhogy lehet, hogy nem is kéne itt sajnáltatnom magam a kilómmal , mert ha ez így megy tovább 70kg-osan megyek szülni és ennek én nagyon örülnék. Csak hányni nem akarok :D !!!! Köszönöm a Válaszokat!

2011. dec. 4. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!