Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetesen jósló? Nem korai...

20 hetesen jósló? Nem korai ez még?

Figyelt kérdés
Az éjjel kimentem vécére és borzasztóan begörcsöltem, olyan 20-25 mp-ig tartott. Kemény volt a hasam, olyan volt, mint egy felerősített mensi-görcs, és még a derekam is fájt. Amikor mentem vissza a szobába újabb görcs, erősebb volt, mint az előtte lévő, de rövidebb volt valamivel(kb. 15-20mp). Amikor visszafeküdtem jobb volt, nem feszült a hasam és a derekam sem, majd 10-12 perc múlva újabb fájás, 30 mp-ig tartott, és utána nem is volt több fájásom. A baba biztosan jól van, mert nagyon sokat rugdos, de azt hittem, hogy megszülök éjjel. Nagyon rossz volt:( Jóslófájás volt? Nem korai ez még? Napi 3*2 magnéziumot szedek.
2011. szept. 9. 07:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha görcsölt, fájt, szerintem mindenképpen menj orvoshoz! Meg kéne nézni a méhszájat, esetleg ctg. Nem vagyok orvos, de ő tudni fogja mi a teendő (ha van valami).
2011. szept. 9. 08:10
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem az a minimum, hogy felhívod a nőgyógyászodat, és tőle kérdezed meg. Nem ártana egy azonnali vizsgálat. Korai ez még szerintem. Az ilyen görcsöktől szerintem kinyílhat a méhszáj. De lehet, h. nem történt semmi.
2011. szept. 9. 08:10
 3/11 A kérdező kommentje:

Azóta nem volt fájásom, se semmi ehhez hasonló, a derekam fájdogál egy kicsit, de elviselhető.

Köszönöm mindenkinek, várok még egy kicsit, nem akarom ilyen korán zavarni, de mindenképpen felhívom majd! Köszönöm!

2011. szept. 9. 08:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Velem ugyan ez volt hajnalban, csak többször (aznap már 4x2 500-as magnéziumon túl voltam). A meleg vízre oldódtak, majd 2,5 késöbb elmúltak a görcsök. Reggel voltam védőnőnél, aki megnézte a szívhangot, az rendben volt. 10-re meg megyek a kórházba vizsgálatra, mert állítólag ez nem normális dolog, nyílhat a méhszáj... 34hetes km.
2011. szept. 9. 08:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Jajj:( Nem szeretnék kórházban lenni januárig:( Voltam már bent 3 napot, akkor volt egy szobatársam, aki ugyan így kezdte, majd begörcsölt és a kórházban hagyta abba, infúzió hatására, de akkor már a szülőszobán volt(de ő akkor már 29 hetes volt).. Nem akaroooom:(
2011. szept. 9. 09:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
kedves kerdezo, azert ne kell mindjart ketsegbe esni. A hozzaszolok kozul en vagyok az ellenpelda es persze nem mondom, hogy ez normalis, de nekem ugyanez volt, annyi kulonbseggel, hogy en nagyon megijedtem, mitol van, mivel a 8. heten bevereztem es aggodtam, nehogy elveszitsem a babamat. Elmentem orvoshoz rogton. Megvizsgaltak az orvos agynyugalmat javasolt, es 3 szor 2 magnerotot kellett szednem. Ez attol van, hogy a mehed formalodik, nyulik, nekem ugy magyarazta az orvos, hogy vannak akiknel "agresszivabb" ez a folyamat es sajnos nagyobb fajdalmakkal jar, olykor gorcsokkel. Magnezium nagyon jol enyhiti ezeket e gorcsoket ja es ha van igyal citromfu teat, nekem segitett. Persze feltetlenul konzultalj egy orvossal en azt javaslom, de ha idegeskedsz annal rosszabb. eloszor is nyugodj meg, beszelj az orvossal, pihenes, magnezium es nyugalom!! :) ugyesen!!! :)35 hkm
2011. szept. 9. 10:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
ja az ellenpeldat arra ertettem, nekem nem nyilt a mehszaj, csak egyszeruen igy reagalt a szervezetem a szalagok nyulasara es a meh novekedesre..
2011. szept. 9. 10:49
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Egy kicsit megnyugodtam. Remélem nem lesz baj. A párom azt mondta, hogy ha újra előjön, mindenképpen elmegyünk dokihoz, addig meg pihizzek.(100 km van tőlem a dokim) Írtam az orvostudakozón Dr. Hamvas Ferencnek, addig nem akarom hívni a dokimat, ráadásul 16-án megyek hozzá.

Köszönöm mindenkinek!!

2011. szept. 9. 10:59
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Pedig szerintem a saját dokidat kéne felhívni, nem egy olyat, aki még életében nem látott. (Tudom, sokan kérdeznek tőle, már én is ,de ez most szerintem nem olyan kérdés, amire mástól kéne választ várni.)

Egy telefont megér, aztán ha a saját dokid megnyugtat, oké, ha nem akkor mindegy hány km, de menni kell.

2011. szept. 9. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
kedves utolso valaszolo, felre ne erts, nem vagyok egy kotekedo embertipus, nem is szeretek vitazni, nem is azert irom. En kulfoldon elek, itt a terhesgondozas teljesen mas...egy ilyen problemaval nem is igen fogadnak, en vagyok aki beverzett 8 hetesen, akkor azt mondtak a korhazban, majd a betoltott 28 het utan menjek vissza. Mivel aggodos tipus vagyok es ebben az evben sk idot toltottunk otthon Mo -on ezert az othoni dokimtol kaptam en is az infokat szamelyesen es mikor itt voltam telefonon. Gondold el ha nem hivom fel, vagy nem megyek hozza, itt maskeppen van minden, nem foglalkoznak ilyenekkel....sajnos. Itt nem tudod csak ugy felkeresni a dokit, idopont kell mindenhez, ha surgossegi az eset, akkor korhaz. De mivel a verzest en surgosseginek ereztem, ezert bementunk az emergencyre, elutasitottak....itt csak midwife, azaz szuleszno van, aki felugyel rad a terhesseg alatt, ha en nem megyek el otthon onszantambol, akkor itt orvos nem lat. Naluk ez a rendszer valt be. Nekunk ez furcsa. Peldaul mehszaj vizsgalatot ne is csinalnak, nekem otthon csinalta meg az orvosom. Szoval ezzel csak azt akarom mondani, hogy sajnos vannak olyan esetek, amikor nem tudsz egybol orvoshoz, vagy vizsgalatra szaladni, kulonbozo okokbol.Szerintem is telefonon konzultalj az orvossal en a helyedben nem ijednek meg, nem kell mindjart a legrosszabbra gondolni. Gondold el minket mas orszagban elo kismamakat, neha mit elunk at....sok sikert!
2011. szept. 9. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!