Baba mellett cica baj lehet?
Szia!
Elvileg nem lehet baj, de ez sok mindentől függ: fogékony vagy-e a toxoplazmára (vérvételnél kiderül), érintkezik-e a cica más állatokkal, stb. Ha betartja vki az alapvető higiéniás szabályokat, rendszeresen kezet mos macskázás után és mellőzi a macskaalom takarítást és elkerüli a hámsérüléseket (karmolás), akkor nem lehet baj!
nekem is van cicám, mondtam a védőnőnek is, és nem mondott rá semmit.
Én azt olvastam, hogy ha a gyerek a meglévő macsek mellé születik akkor az megvédi az asztmától és egyéb ilyen betegségektől, viszont ha a baba születése után kerül oda egy cica akkor beteg lehet tőle. Figyelj az oltásokra, és 3 havonta féreghajtásra.
A toxoplazma tesztet én is most kértem a dokimtól, jövő héten megyek vérvételre, csak hogy tudjam mi a helyzet. Egy macska életében összesen 1 hétig fertőzőképes, akkor is a széklete, nekem is azt javasolta az állatorvos, hogy ne én takarítsam az almot, meg hogy a kakiját minden nap ki kell szedni, mert az egy naposnál régebbi fertőzhet.
Viszont ha már elkaptad a toxot régebben, akkor a babád is védett lesz, és nem lehet semmi baja. Egy esetben lehet baj, ha épp a terhességed alatt kapod el, mert akkor a baba beteg lehet. Ha már a toxoplazmáról beszélünk, akkor megemlíteném, hogy nem CSAK a macsektól kaphatjuk el, a nem jól megsütött húsok, a rosszul megmosott gyümölcs, zöldség ugyanúgy terjesztik. A macskát azért vonják bele a dologba, mert az ő szervezetében él meg egyedül ez a kórokozó (egy hétig), más állatéban nem.
Szóval ne aggódj emiatt.
Arra kell figyelni majd ha megszületik, hogy nehogy ráfeküdjön a picire és megfulladjon (bár az enyém szerintem nem olyan hülye).
há hülye vagy, megeszi a gyereket xD
egyébként nem lehet baj, nekem is volt cicám, kis cirmikét de szerettem:) mindig játszottam vele, kis aranyos cica volt, nem ártanak a cirmik senkinek, max ha játszol vele és belejön a játékba akkor tud harapni meg karmolni, de olyan aranyos volt mikor játszott a kis cirmi, a játékért szerintem belefér pár karmolás, bár azt nem szerettem mikor 20 centis vágást csinált a karomon, szerencsére begyógyult, már nem is látszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!