Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baba mellett cica baj lehet?

Baba mellett cica baj lehet?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 23:05
 1/8 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Elvileg nem lehet baj, de ez sok mindentől függ: fogékony vagy-e a toxoplazmára (vérvételnél kiderül), érintkezik-e a cica más állatokkal, stb. Ha betartja vki az alapvető higiéniás szabályokat, rendszeresen kezet mos macskázás után és mellőzi a macskaalom takarítást és elkerüli a hámsérüléseket (karmolás), akkor nem lehet baj!

2009. ápr. 16. 23:10
 2/8 anonim ***** válasza:
16%
volt hogy kirakták a kisbabát erkélyre napozni és szétszedte a macska az egész gyereket erre nagyon nagyon vigyázz akármikor megvadulhat
2009. ápr. 16. 23:28
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Szétszedte a gyereket? Na, ne hülyíts már. Egy kutya esetleg, de macska...
2009. ápr. 16. 23:32
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Amég a gyerkőc erőteljesen nem tudja meghúzni a farkát, addig ne hagyd őket kettesben :-)
2009. ápr. 17. 00:00
 5/8 anonim ***** válasza:
A cica, sokkal több kórokozót hordoz magában, mint a kutya. bántani, biztos nem fogja a babát, csak arra kell vigyázni, hogy ne másszon bele a kisgyba, babakocsiba, a cica szereti akényelmes helyeket, és sokkal egyszerűbben ejut oda ahova szeretne, mint egy kutyus. betegségek szempontjából, szerintem veszélyesebb, mint egy kutya....Nekünk kiskutyusunk van, olyat kellene megkérdezned, aki tényleg ért ehhez.
2009. ápr. 17. 07:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

nekem is van cicám, mondtam a védőnőnek is, és nem mondott rá semmit.

Én azt olvastam, hogy ha a gyerek a meglévő macsek mellé születik akkor az megvédi az asztmától és egyéb ilyen betegségektől, viszont ha a baba születése után kerül oda egy cica akkor beteg lehet tőle. Figyelj az oltásokra, és 3 havonta féreghajtásra.

A toxoplazma tesztet én is most kértem a dokimtól, jövő héten megyek vérvételre, csak hogy tudjam mi a helyzet. Egy macska életében összesen 1 hétig fertőzőképes, akkor is a széklete, nekem is azt javasolta az állatorvos, hogy ne én takarítsam az almot, meg hogy a kakiját minden nap ki kell szedni, mert az egy naposnál régebbi fertőzhet.

Viszont ha már elkaptad a toxot régebben, akkor a babád is védett lesz, és nem lehet semmi baja. Egy esetben lehet baj, ha épp a terhességed alatt kapod el, mert akkor a baba beteg lehet. Ha már a toxoplazmáról beszélünk, akkor megemlíteném, hogy nem CSAK a macsektól kaphatjuk el, a nem jól megsütött húsok, a rosszul megmosott gyümölcs, zöldség ugyanúgy terjesztik. A macskát azért vonják bele a dologba, mert az ő szervezetében él meg egyedül ez a kórokozó (egy hétig), más állatéban nem.

Szóval ne aggódj emiatt.

Arra kell figyelni majd ha megszületik, hogy nehogy ráfeküdjön a picire és megfulladjon (bár az enyém szerintem nem olyan hülye).

2009. ápr. 17. 08:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat én is úgy gondoltam, hogy ha figyelmes vagyok akkor nem lehet gond. Csak kíváncsi voltam más kismamák véleményére is. Elbizonytalanítottak a szüleim, nem tetszik nekik az ötlet, hogy a cicát megtartsuk de már ő is családtagnak számít és én neveltem pici kora óta nem szívesen váltam volna meg tőle.
2009. ápr. 18. 01:12
 8/8 kayl18 válasza:

há hülye vagy, megeszi a gyereket xD

egyébként nem lehet baj, nekem is volt cicám, kis cirmikét de szerettem:) mindig játszottam vele, kis aranyos cica volt, nem ártanak a cirmik senkinek, max ha játszol vele és belejön a játékba akkor tud harapni meg karmolni, de olyan aranyos volt mikor játszott a kis cirmi, a játékért szerintem belefér pár karmolás, bár azt nem szerettem mikor 20 centis vágást csinált a karomon, szerencsére begyógyult, már nem is látszik

2010. aug. 9. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!