Ha már van kiskönyvem, és a főnöknek megmondom, hogy terhes vagyok, ugye nem rúghatnak ki? Még akkor sem ha a próbaidő alatt vagyok?
Mennyi van még hátra a próbaidőből?Szerintem-hacsak nem csinálsz valami veszélyeset-várd ki a végét.Akkor biztosabb a helyzeted.(Ne haragudj,de ez a "vok"....nem olyan nehéz kiirni hogy vagyok....bocs.)
12hetes kismama
Nekem 2 év munkaviszony után is azt mondta a védőnő, hogy lezárt borítékot ne vegyek át, ne írjak alá semmit elolvasás nélkül, mert vannak olyan szemetek a munkáltatók, hogy egy állapotos nőt kirughatnak még hosszú munkaviszony után is.Ami fontos, hogy várd meg a próbaidőt, utána amikor kiír a doki táppénzre a táppénz ideje alatt nem rughatnak ki.De közbe semmit ne vegyél át postán itt ott- mert állítólag még az is működik, hogy visszamenőleges dátummal raknak ki.amúgy nem ijeszetegetni akarlak, én is nagyon óvatos voltam, mert haldoklik a cég ahol dolgoztam.A neten, hogyha a google-ben rákeresel akkor nagyon sok ajogszabály van erre, de nem igaz az 100%-ban , hogy a terhes nők védettek.SAJNOS!!!Lehet, hogy az is jó megoldás, hogyha jó a viszonyod a háziorvosoddal, hogy elmész hozzá és elmeséled, hogy mi a helyzet, ő biztosan pontosan tudni fogja, mit elhet tenni.Lehet, hogy a próbaidő alatti táppénz alatt sem tudnak kirugni, és ugyebár ha már táppénzre kerülsz akkor ott is maradsz.Kérdezz utána az a biztos.Sok sikert, és boldog babavárást.
16 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!