Sajnos kb. egy hete elvetéltem, és azt mondta az orvos, hogy mivel A negativ a vércsoportom ellenanyagot kell kapnom, hogy lehessen még gyerekem. Mi ez az ellenanyag, miért is kell ilyet kapni?
2011. máj. 25. 13:04
1/7 anonim válasza:
Mivel te Rh negatív vagy, és a vetélésnél bejuthatott a szervezetedbe a magzat esetleges Rh+ vére, a szervezeted elkezdett volna ellenanyagot termelni, ami benned marad. A következő terhességnél az Rh+-os magzatot megölné, és kilökné. Ha viszont ellenanyagot adnak, nem termelsz sajátot, így nincs veszélyben a következő magzat. Ezt szülésnél is meg kellett volna kapnod.
2011. máj. 25. 13:13
2/7 anonim válasza:
Persze, hisz ugyanúgy keveredett a te és a... szóval a volt magzatod (ne haragudj) vére.
Rh inkompatibilitásnak hívják. Anya vére -, magzaté +. Ha a két vér keveredik (vetélés, szülés), az anya szervezete ellenanyagot termel (mert a Rh +-t idegen anyagként ismeri fel). A következő várandósságnál már a legelején ellenanyagot termel az anya, és ezzel elpusztítja a magzatot (mintha vírus lenne).
2011. máj. 25. 13:14
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi értem, csak ezzel az a baj, hogy én már szültem és nem kaptam meg ezt az ellenanyagot...és most nagyon dühös lettem, mert megnéztem a terhes kiskönyvem, ahol pozitivosnak volt irva a vércsoportom. Tehát nagy valoszínűséggel valaki hibázott és talán emiatt vesztettem el a bébit, mert ezek szerint ezért lökhette ki a szervezetem. Na szerintetek? Ennyit a figyelmetlenségről!
2011. máj. 25. 13:22
4/7 anonim válasza:
Nagyon sajnálom, ami veled történt, és s*ggbe rúgnám azt az orvost (pedig én is annak tanulok). Kívánom, hogy a következő baba Rh- -os legyen, hogy ne legyen ilyen probléma!
2011. máj. 25. 13:49
5/7 anonim válasza:
Hát ez nagyon durva, én valószínűleg nem is hagynám annyiban.
Megvan még a leleted az első terhesség idejéről?
Mert a dokik (már a legtöbb) nem a kiskönyv alapján, hanem a vércsoportvizsgálat eredménye alapján dönti el, hogy kell-e ellenanyag. És ha a labor tévedett, akkor én patáliát csapnék:(
Sajnálom, ami veled történt, és szerintem ki kellene magad vizsgáltatni, mert ha valóban tévedés történt, akkor rh- babát sosem fogsz tudni kihordani:(
2011. máj. 25. 19:55
6/7 anonim válasza:
bocs, rh+-ost.
2011. máj. 25. 19:56
7/7 anonim válasza:
Szia!
Kiderült végül, hogy hol hibáztak vagy mi történt? Mi lett az ügy vége?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!