Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Butaság lenne megszülni, ebbe...

Butaság lenne megszülni, ebbe a helyzetben a babánkat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hatalmas kérdésem lenne. Párom túl van két házasságon és én is voltam már férjnél egyszer.

Neki az első házasságából van egy fia. (De őt nem is igazán láthatja mert az anyjával az ország másik végébe élnek, a fiú pedig kijelentette, hogy neki nem az apja.)

A második házasságából született 3 lány.

Azután ismerkedtünk meg, hogy neki véget ért a második feleségével a kapcsolata.

Mi csak élettársak vagyunk.

Nekem is van két csodás gyermekem, akik szintén tanulnak.

Most teherbe este, és több ok miatt is félek a babát megszülni:

1.) Tudom, hogy ő már nem akar több gyereket.

2.) Azt mondtam neki, hogy szedem a gyógyszert, de valójában már 1 éve letettem, az orvos tanácsára hagytam abba, de méhen belüli eszközök nálam nem alkalmazhatóak. Nem szeretném emiatt elveszíteni, de félek ha nem mondom el, csak elegyek abortuszra és kiderül az mégnagyobb galiba lesz.

Neki ez már az 5. gyermeke lenne, és 37 éves, nekem a harmadik 34 évesen. Tanácstalan vagyok, a szülők sem biztos, hogy örülnének neki.

Mit tennétek a helyemben?

2011. máj. 1. 00:02
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim válasza:
100%
Szerintem mond el, legjobb az őszinteség. Beszéljétek meg.
2011. máj. 1. 00:11
 2/66 anonim ***** válasza:
27%
Felkötném magamat, mert hazudtam neki a gyógyszerről. Ha emiatt mégsem, akkor azért, mert megfordul a fejemben, hogy megöljem a magzatomat.
2011. máj. 1. 00:11
 3/66 A kérdező kommentje:

Ítélkezni nem kell felettem.

Sajnos 35000 Ft munkanélkülit kapok, a párom pedig 37200 ft-ot.

és ebből eltartani 1 gyereket, neki fizetni 4 gyerek után a gyerektartást és még nekem a két gyermekem kitaníttatni, enni, és a rezsit is fizetni nem túl kivitelezhető. Ezért nagyon rosszkor, a baba.

Egyébként pedig ha közli veled az orvos, hogy vagy leteszed a gyógyszert vagy lehet hogy le kell vágni majd 1-3 éven belül a lábad, így talán nyertem 10-15 évet, nem tudom mit választottál volna.

Neked pedig elő nagyon szépen köszönöm! Én is így gondolom, hogy közösen kell döntenünk bármi is legyen a vége, de félek.

2011. máj. 1. 00:18
 4/66 A kérdező kommentje:

Még arra sem alapozhatok, hogy a férjem eltud menni dolgozni, az 500 fős falunkból 342 ember aki munkaképes, ebből kb. 40 dolgozik itt helyben, 5-en külföldre járnak, néhányan eljárnak más városokba, de több mint a fele munkanélküli.

Én a hivatalban dolgoztam de a leépítéssel együtt elküldtek.

2011. máj. 1. 00:21
 5/66 anonim ***** válasza:
75%
Nem a gyógyszer letevésével van bajom, hanem azzal, hogy nem mondtad el a párodnak. Talán neki lett volna annyi esze, hogy vegyen 80 forintért egy k.va gumit. És nem ítélkeztem, hanem azt kérdezted, hogy én mit tennék a helyedben. Én ezt.
2011. máj. 1. 00:33
 6/66 anonim ***** válasza:
79%
előzővel teljes mértékben egyetértek
2011. máj. 1. 00:39
 7/66 anonim ***** válasza:
90%
amúgy akkor kellett volna gondolkodni, amikor ilyen helyzetben védekezés nélkül szexeltél
2011. máj. 1. 00:40
 8/66 anonim ***** válasza:
94%

Egyetértek a 0:38-as válaszolóval.

Én csak a kisbabát sajnálom,aki a pocakodban növekszik. Iszonyatos felelőtlenség a részedről,hogy nem árultad el,hogy letetted a gyógyszert.Nyilván ha elmondtad volna,és a párodnak van annyi esze,hogy védekezzen,vett volna óvszert. Ennyi idősen azért erre gondolhattál volna.

Beszéld meg vele,őszintén. Itt egy életről van szó,akiért Te felelsz.Ne haragudj meg,de minden ott csúszott el,hogy nem szóltál a gyógyszerről.

Azért minden jót nektek, remélem sikerül rendbe hoznod a helyzeted.

2011. máj. 1. 00:42
 9/66 anonim ***** válasza:
79%

Ilyen felelőtlennek lenni....mondd meg neki,ha azt a nyomorult tablettát nem mondtad.

És ne csodálkozz, ha ő se fogja megérteni, hogy lehet valaki 37 évesen ilyen. Mit gondoltál,majd imádkozol és az megvéd a terhességtől?

2011. máj. 1. 00:53
 10/66 anonim ***** válasza:
40%

Ez tényleg felelőtlenség volt.

És én mindenképp megtartanám a babát, mert nem vagyok gyilkos, és azért mégis az én magzatom...

2011. máj. 1. 00:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!