Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt lehet enni...

Terhesség alatt lehet enni csípőset?

Figyelt kérdés

Ugyan sehol sem olvastam, hogy óvakodni kéne, mégis aggódom. Kb. hetente egyszer megkívánom.

Ti szoktatok csípőset enni?

2008. febr. 7. 09:03
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Én bevallom őszintén, néha szoktam. De ez kb. havonta egyszer fordul elő. Én azt hallottam, hogy nem ajánlott a terhesség alatt csípőset enni, de az okát sajnos nem tudom. Szerintem egyszer-egyszer ha eszel amikor megkívánod, abból nem lesz gond. Jó egészséget!
2008. febr. 7. 09:19
 2/7 anonim ***** válasza:
85%

Ha nem eszed gyakran, és neked jól esik, akkor egyed nyugodtan, nem hiszem, hogy ettől baj lehetne. Bár nem tudom, hogy a magzat mennyire érzi. Ez inkább szoptatás alatt lesz majd kerülendő, én már ott tartok, és egyszer megettem ebédhez egy cseresznyepaprikát, hát ne tudd meg azt a cirkuszt utána... Utána egy hétig még sózni sem mertem a kajámat :)

Lényeg, hogy most még szerintem eheted.

2008. febr. 7. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondják csínnyán de lehet.Én a terhességem elején ölni tudtam volna a csípősért és mégsem tudott válaszolni senki nekem mért nem lehet enni azt,állítólag ez volt a legelfogadhatóbb magyarázat a szülést nehezíti meg mert nem tudsz úgy tágulni az izmaid sem engedik-dehogy ebben mi a hihető magam sem tudom...Szerintem heti egy belefér,de azért ne csípjen kétszer:)amúgy én is néha eszem,de már nem kívánom úgy mint az elején:)
2008. febr. 7. 13:36
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Szia! Olvastam valahol, hogy a terhességnél lelassul az emésztés, ezért a csípős dolgok is tovább maradnak a belekben. Emiatt lehet kellemetlen érzésed. De ha ilyen nincs, szerintem a heti egy belefér. :)

Egy 14 hetes kismami

2008. febr. 7. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én nagyon kívánom a csípőset, és sokat is eszem. Azt mondta a védőnő, hogy lehetőleg nagyon borsosat vagy a csiliset kerűljem. DE hegyes erős paprika szelideb változatát vagy csípős savanyúságot lehet enni. Szerintem egyél nyugodtan csak a szelidebb fajtákat.

üdv. 16 hetes kismami

2008. febr. 7. 14:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ehetsz csípőset ha jólesik. Én is szoktam néha, bár én csak enyhén csípőset, mert nem szeretem amikor szétmarja a szám. :) A csípős dologgal igazán csak azért van gond, mert sok kismamának amúgyis sok a gyomorsava, és ez még rá is dobhat egy lapáttal. Szóval az egész emésztés nem úgy működik a terhesség alatt ahogy amúgy szokott, és ezért nem ajánlják a nagyon erős fűszeres ételeket. De én is szoktam enni olyakor, mert kívánom.... :)

2008. febr. 7. 16:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam hogy a csípős kaja olyan hormont termel ami meg indíthatja a szülést..nem tudom hogy mennyi igaz ebből de azért nem árt az óvatosság,én is szoktam mert egyébként is imádom a csípőset :)
2013. jan. 2. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!