Mit tehetnek vizesedes ellen?
Tudom mar sokszor kiirtak ezt a kerdest, de meg "csak" 28 hetes vagyok, szoval van meg par honapom hatra a szulesig, es mar most alig alszom emiatt. Napkozben is bevan dagadva a kezem es a labam, raadasul sokszor zsibbad is.
Nem eszek sosat, kislanyom miatt alig sozom az eteleket. Eleget mozgok, de igyekszek azert pihenni is. Tulzottan alacsony a vernyomasom, igy a toxema kizarva. Vercukor szint rendben, elevitet, vasat es magneziumot szedek.
Mit tehetnek meg?
Ezt nekem szakértő irta:
Minden egyéb esetben az első, amivel megpróbálkozhatunk a vizesedés enyhítésére, hogy kicsit lepihenünk, mert a sok mászkálás és a mindennapi stressz miatt a vesék teljesítőképessége csökken, ezáltal lassabb lesz a vizelet-kiválasztás és több víz gyülemlik fel a végtagokban.
A várandós teakeverék is jó szolgálatot tejet: csalán, palástfű, málnalevél, orbáncfű, méhfű, cickafark és zsurló 1:1 arányú keverékéből készítsünk teát és napi 3 csészével igyunk meg belőle.
Táplálkozással is elősegíthetjük a felesleges víz kiürülését a szervezetből: a héjában főtt burgonya, valamint a petrezselyem, a barnarizs, a metélőhagyma, a lestyán és az uborka egészséges vízhajtó hatással bírnak.
Régebben azt tanácsolták a kismamáknak, hogy ne igyanak sokat és ne egyenek sós ételeket, ha vizesednek, de ilyen diétára semmi szükség. Sőt: az elegendő só és fehérjebevitelre mindenképpen szükség van a kiválasztás egészséges működéséhez! Végső esetben -ha nagyon zavaró az ödéma- 1-2 napos gyógyteafogyasztással kombinált burgonyadiétával enyhíthetünk a tüneteken.
én is köszi :) de hol lehet ilyen teát venni?
26 hetes vagyok, és már nincs olyan cipőm, ami kényelmes lenne. Egyébként is széles, magas a lábfejem, így meg...
Uh valamit tennem kell :) vérnyomásom nekem is alacsony.
Koszonom a valaszt! Nagyon jo, remelem segiteni fog, igyekszem minden tolem telhetot megtenni, hogy kevesbe vizesedjem.
Itt olvastam egy masik hasonlo kerdes valaszaban, hogy vki kevesebb cukrot fogyasztott a 2. terhessegenel, es ezert nem is vizesedett, holott az 1. terhessegenel nagyon. Errol tapasztalatok vagy velemenyek?
Mert ha az is segit, akkor nem szivessen, de lemondok az "edes eletrol".
172 cm vagyok, 57 kg-val kezdtem, most vagyok 68 kg, holott hetfon meg "csak" 67 kg voltam. 1. terhessegemnel is vizesedtem, ott meg hamarabb is kezdodott, ennek ellenere nem jottek ilyen gyorsan a kilok. Bar akkor kislanyt vartam, most kisfiut.
Nem nagy a hasam, megis a kilok szama ijeszto. Remelem a sok viz es egyebek miatt... Bar nem aggodom annyira, mert 1. szulesem utan is minden problema nelkul visszanyertem regi alakom, s ha maradna par kilo plussz, az sem zavar, mert megeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!