Vércsoporttal kapcsolatosan valaki? Mit jelent? SOS?
1/21 A kérdező kommentje:
Az én vérem 0Rh pozitív a páromét sajnos nem tudjuk.
Ha te pozitív vagy nincs mitől félned.A negatív vércsoportú kismamáknál lehet probléma összeférhetetlenség miatt,de arra is figyelnek menet közben,és szülés után adnak szurit.
2011. márc. 17. 22:11
Pozitívaknál is lehet gond, ez tévhit, hogy csak a negatívoknál okozhat gondot az ellenanyag... Viszont neked nem kell aggódnod, ezek semmi bajt nem fognak okozni, ártalmatlan mindegyik. Úgyhogy nyugodj meg ezzel kapcsolatban, és koncentrálj szépen a szülésre!:)
2011. márc. 17. 23:13
Ugyanilyen a vérem, ez a te és a babád egészségére semmilyen rossz hatással nincs. Csak választott vért kaphatsz, így be fog készülni a doki a szülésre, hogy legyen olyan vér ami neked megfelelő.... Azért jelezd neki ezt az eredményt, nehogy figyelmen kívül hagyja, mert abból ha nem jó faktorszámú vért kapsz lehet kisebb galiba.
Ellenanyagot termelhet a véred csak úgy spontán a terhesség miatt, vagy egy korábbi esemény miatt ha mondjuk kaptál vért.... Nincs baj, nekem ugyanilyen a vérem :)
2011. márc. 18. 08:46
5/21 A kérdező kommentje:
Ha nincs választott orvosom kinek jelezzem ezt az eredményt? Vagy ha megyek szülni, akkor ott mutassam meg mindenképp ezt az eredményt? Segítsetek!!! Köszi
Mikor szülni mész,úgyis viszed az összes leletet,mert kérik.Akkor látni fogják.
2011. márc. 19. 14:58
Nekem van és volt is fogadott dokim, de szülés után szóltam neki, hogy volt ellenanyag a véremben. Megnézték a papírjaimat (úgyis elkérik a leleteket, amikor felvesznek), és közölték, hogy nincs vele teendő. Úgyhogy szerintem is szólj majd, az a biztos.
2011. márc. 19. 22:58
8/21 A kérdező kommentje:
Ma megyek a védőnőhöz, ebben ő is tud segíteni?
Igen a védőnő is fogja tudni! De semmiképpen sem szülés után szólj!!! Nagy valószínűséggel nincs semmi teendő majd, de minden esetben szülés előtt felkészülnek a választott véredből... Azért fontos, mert ha vért kell kapj, bizonyos faktorszámút nem kaphatsz. Nehogy szülés után szólj, mint az előttem szóló, mert ha rossz vért kapsz akkor nagyon necces feldolgoznia a szervezetedmek. Persze nem ebből kell kiindulni, nyilván jó eséllyel nem lesz semmi gond!!!! És nem kell vért kapnod.
2011. márc. 21. 13:05
Szia nekem pozitív volt az ellenanyagom, B negatív vagyok. Vastag piros filccel ráírta az orvos a kiskönyvem külsejére, és többször keltett mennem vércsoport vizsgálatra. Ennek tényleg csak a császárnál van jelentősége, csak azt nem értem, hogy ha csak választott vérrel transzfundálható az ember lánya, akkor azt sürgősségi vérátömlesztésnél hogy oldják meg? Na mindegy. A leleted végére nincs odaírva, hogy csak választott vörösvértesttel lehet vérátömleszteni? Mert nekem mindegyiken ott volt megjegyzáskánt.
A babádnak baja nem lesz ettől, max besárgulhat úgy tudom. Én csak egy injekciót kaptam szülés után a fenekembe.
Egy a lényeg: ne aggódj, mert ez tényleg nem nagy dolog.
2011. márc. 21. 20:48
Kapcsolódó kérdések: