Mennyi az esély rá, hogy megmaradjon a magzat? Volt ilyen helyzetben valaki a terhessége elején?
Első terhességem, 8 hetes vagyok. Másfél hete láttam először pulzálni a kicsi szívét, akkor volt 7,8 mm-es, mindent rendben találtak. Tegnap este észrevettem egy alig látható, de rózsaszínes foltot a wc papíron, ami ma reggelre már nagyon halvány barnás volt, de csak a papíron, a bugyimban nem volt semmi azóta se, és nem is minden pisilés után látom. Elmentem orvoshoz, aki azt mondta nincs nagy baj, felírt 3x1 Duphastont (3 dobozzal), és veszélyeztetett terhessé nyilvánított. A szikhólyag és a petezsák ép, szívműködés van, és 13,8 mm-es az embrió.
Most fekszem és bevettem a gyógyszert is, de nagyon aggódok. Ha nincs baj miért kell feküdnöm? Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, de nagyon szeretnénk a babát, és félek.
24/N
Nekem is a 8. hét környékén volt pici vérezgetés, barnázás (bugyin is meglátszott).
Itt hintázik mellettem a kicsike, lassan 3 éves:) Nem lett semmi gond, én még csak gyógyszer sem kaptam, csak pihenést javasoltak.
Nyugalom, minden rendben lesz!!!
Köszönöm a biztató szavakat. Tudom nagyon rendes a dokim, de engem jelen helyzetbe evvel csak megrémített. Mivel messze nem vérzek, és nem is fáj semmim. Azért örülök, hogy nem nyilvánítottam jelentéktelenné azt a pici elszíneződést, és egyből elmentem, lehet evvel előztem meg a bajt.
Egyébként mivel nehéz fizikai munkát végeztem, amint kiderült a terhességem itthon vagyok, ezért nem tudom mi történhetett, mivel csak főztem és pihentem eddig is itthon.
a barnázás az első trimeszterben nagyon gyakori- egy figyelmeztető jel, legtöbbször arra utal, hogy a szervezetben nem olyan stabil a hormonális egyensúly, ami a terhességhez kell. nem szabad meleg vízben fürödni, emelgetni, még az ülés is hanyagolandó. A 14. hétre kialakul a placenta, onnantól az veszi át a hormontermelést, utána már stabilabb lesz a helyzet.
Nekem is volt barnázás az 5. héten, majd később a 10. héten is. Sőt, vérzésem is volt. Nyugi, nyugi, használd ki a pihenést!!!!!!! ÉS csak pozitív dolgokkal foglalkozz, semmi konfliktus senkivel. Boldog babavárást.
Természetesen mindent megteszek a babáért.
Csak már jó lenne túl lenni az első trimeszteren, mert olyan kritikus.
8 hetesen iszonyú erős görcsökkel és friss piros vérzéssel járó panaszaim voltak,rettenetesen megijedtem,befektettek kórházba a 10. hétig bent feküdtem,de nem vetéltem el.
Pár napig volta friss vérzés,majd barnás lett és végűl elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!