17 terhes kismami vagyok. Árt-e a babának heti 5 perc szolárium?
Figyelt kérdés
2008. febr. 1. 09:16
1/14 anonim válasza:
A szoláriumot nem ajánlják terhesen, szerintem mondj le róla, kend magad inkább barnítós testápolóval. Én is szenvedek, hogy fehér vagyok, de inkább a Baba érdekeit nézem, Ő az első.
2/14 anonim válasza:
Miért van az, hogy ezt minden héten megkérdezi valaki??????
Igen, árt a babának, mellesleg neked is, mert terhesen a szolitól, meg a túlzott napfénytől is lehetnek májfoltjaid, amik nem is tűnnek el.
3/14 anonim válasza:
Hidd el nem tesz jót,miért akarja mindenki "megfőzni" a babáját?
Tudom,elhiszem hogy szeretnél szép barna lenni, de nem szabad szolizni.
4/14 anonim válasza:
én pl.hetente 1x 6-9 percre megyek szoliba,de csak állóba,mert ott nem melegszik fel a hasam.a dokim ennyit nem tiltott,és ezekben a naptalan napokban abszolut javít a közérzetemen.én sem azzal a céllal járok,hogy csokibarna legyek,de ne is higgyék azt,hogy elájulni készülök,mert kókadt vagyok. 34 hetes vagyok,és ebből problémám még nem volt.mondjuk én a terhességet sem úgy fogom föl,mint néhányan,én nagyon jól viselem,nem mondok le semmiről,ami jólesik. vigyázok magunkra,de nem betegesen. azért kérdezd a dokidat,hogy lát-e olyan elváltozást,ami miatt ne tehetnéd. igenis maradjunk szépek,hajrá csajok!
5/14 A kérdező kommentje:
A 4. válaszadó nagyon szimpatikus volt. Szerintem sem árthat a babának az a heti öt perc. A baj tényleg az, hogy halál sápadt vagyok. Ennyi.
Köszi mindenkinek a válaszokat.
2008. febr. 1. 15:37
6/14 anonim válasza:
Ha el is tekintünk attól,hogy kibírja a babád az 5 perc meleget, hiszen nyáron is ki kell neki bírni, de mi van a sugarakkal amiket kibocsát a gép???????? Hiszen nem tudhatjuk milyen hatásai vannak a babára. Manapság olyan sok a vetélés,a halva születés, a maradandó károsodás, miért kell ez???? Van barníró testápoló és arcpirosító... És még valami. Nekem az orvosom az elején azt mondta, ne drogozzak,ne dohanyozzak,csak ritkán igyak alkoholt(1-1 dl bort),ne szoláriumozzak,ne bangi-jampingoljak és ne lovagoljak. Ha ezeket betartom és úgy élek ahogy eddig,akkor nem lesz gond. Én is szoliztam és néha lovagoltam elötte,de ezekről nem volt nehéz lemondanom erre a 9 hónapra. Persze ez a te döntésed én csak a véleményemet írtam le. Azért kérdezzd meg a orvosod,kiváncsi lennék mit mond rá.
7/14 anonim válasza:
Ja és még valami. Te kérdeztél tőlünk! 5-ből 4-en (plussz az orvosom) azt mondjuk,ne szoláriumozz. És te mégis annak az egynek a tanácsára hallgatsz?! Nem lehet,hogy te már ezt rég eldöntötted,csak egyetlen egy igenre vártál???
8/14 anonim válasza:
ha sugárzás miatt nem lehetne szolizni,akkor ne mobilozzál, ne használj mikrot(már ezt is olvastam),ne tévézzél. ez butaság.
9/14 anonim válasza:
szia,nem árt a babának annyi szolárium,ne félj nem lesz semmi baja,hidd el védve van ö odabent elég jol.23 hetes kismama.
10/14 anonim válasza:
Én is azt olvastam,hogy lehet menni!A szoli sugarai nem olyan erősek,hogy a legkissebb mértékben is árthatna a babának!Nem is jutnak olyan mélyre eleve,mert csak a bőröd felszínét érinti!Kedves háborgó kismama,ezt nem én találtam ki,olvastam!Talán pont a neten valami nődoki írta!Azért,mert a kismamák álltalában nem járnak,attól még lehet menni!Fogadd el,hogy nem mindenki hallgat rád és,hogy este nem hozzád imádkozunk!Azonkívül itt öt percről van szó,azalatt még leizzadni sem lehet a gépben,nemhogy szétfőzni a babát!A kérdezőnek azt javasolnám kérdezze meg a dokiját,ő majd tudni fogja!Bár minden doki mást és mást mond!Itt a neten is van olyan oldal,ahol az orvos válaszol!Akár itt is megkérdezheted,24 órán belül megkapod a választ egy szakembertől!Akkor biztosan fogod tudni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!