Ha több baba fogant, hogyan "iktatják ki" az egyiket?
ilyet szerintem nem csinálnak. lombikról van szó? maximum azt tudom elképzelni, hogy eleve csak egy petesejtet ültetnek be.
2011. febr. 15. 15:24
Mennyi idős a kisfiad?
Én úgy tudom, hogy nagyon veszélyes "kiiktatni" az embriót, mert a másik is sérülhet sajnos. Viszont hallottam olyat is, hogy magától felszívódott az egyik baba. Mindenképpen az orvost kérdezném, szerintem csakis ő fog tudni érdemleges választ adni.
2011. febr. 15. 15:38
Ezt egy 3-as ikres bolgon olvastam:
"Kérdeztem, hogy csinálják a redukciót, mire elmesélte, (esküszöm, szemlesütve), hogy a mama hasán keresztül káliumot fecskendeznek a baba szívébe.
Eszembe jutott a 177 pulzus, meg a hangos szívdobogása Abinak és tök könnyes lett a szemem.
Erre a doki:
-Ùgy látom ön elutasítja a redukciót. Irjuk is be."
forrás: [link]
2011. febr. 15. 15:46
Nem tudom, hova jársz lombikra, de normális helyeken, ha az anya nem tudja kihordani az ikreket, egy embriót tesznek csak vissza. Nálunk max. 2-t, kivételesen 3-mat tesznek vissza, de hallok olyanokat is, h van ahol 4-et, ami igen nagy felelőtlenség, mert 4-es ikreket elég kevesen tudnak kihirdani. Felelőtlenek sok helyen, neked kell szólni..
2011. febr. 15. 16:35
5/17 A kérdező kommentje:
Hát, igen...nagyon nehéz. Remélem nem kell ilyen döntést hoznom, de ha mégis, nem lehet kockáztatni két életet. Egyébként azoknak válaszolom, akiknek a válasza csak annyi, hogy ilyen nem lehetséges, vagy nem lehet, hogy az orvosommal már megbeszéltük az elején, hogyha ilyen lesz (mert 3 érett tüszőm is volt, de az aktus természetes volt, nem lombik, nem inszemináció, ezért kisebb azesély)szóval ha úgy lesz, hogy kettő vagy 3 baba lesz, akkor az előzmények miatt elveszi, csak egy marad.
6/17 A kérdező kommentje:
A káliumos megoldás érdekes, mert még 5 hetes se leszek, mikor ezen túlesek, ha úgy lesz. Tehát mégcsak egy picike petezsák van, nemhogy szív?! Teljesen kezdetleges állapotban történik, még nincs baba, csak egy picike sejt. Vagyis gondolom azért kérte, hogy menjek rögtön, ahogy pozitív a teszt, hogy lássuk nincs-e ikerterhesség! Ha várni kell a 7. hétig, amikor már a baba szívébe fecskendeznek bármit is, akkor nem tudom megtenni!! Az tuti!
Én pont tegnap halottam a TV-ben, egy nőgyógyász erről beszélt, és konkrétan emlékszem hogy azt mondta, hogy a redukálás egyáltalán nem veszélyes és a másik embriót sem veszélyezteti. Azt nem mondta konkrétan hogyan csinálják, de simán megoldható!
2011. febr. 15. 18:12
Én írtam azt a káliumost.
Remélem, nem kell döntést hoznod, az Isten / sors / élet (ki melyiket választja :)) megoldja helyetted.
Szerintem az a káliumos brutális, de még mindig jobb, mint hogy 2 baba is elmenjen.
Majd megírod esetleg, hogy milyen módon csinéálná a doki az 5. héten? :)
2011. febr. 16. 17:41
Kedves Kérdező! Nagyon drukkolok, hogy ne ikerbabáid legyenek, én is ettől rettegek! Megkérdezhetem, hova és kihez jársz - arra az esetre, ha nálam is rosszul sülne el a dolog :( Annak is örülnék, ha privát üzenetet írnál. Nagyon köszönöm!
2011. febr. 17. 09:34
18.12-es, nem emlékszel véletlenül melyik adón volt a műsor? köszi
2011. febr. 17. 09:35
Kapcsolódó kérdések: