6 hetes terhes vagyok és menzi szerű görcseim vannak és szurkál is a hasam tegnap óta. Ez normális? Kérem akinek volt hasonló, írja meg mi lett a babájával. Volt már egy vetélésem és az is így kezdődött pont a 6. héten és most nagyon félek, hogy megint ez lesz. Azóta született egy fiam, vele semmi fájdalmam nem volt soha. Esetleg tehetek valamit, hogy csökkentsem egy vetélés lehetőségét? Terhes vitamint szedek, a dokim meg nem mond semmit, mert itt semmit nem csinálnak a 12.hétig akkor sem, ha vérzel.
2011. febr. 3. 08:48
1/9 anonim válasza:
Külföldön vagy?
ha nem és magyarországon akkor hagyd a dokidat menj el az ügyeletre. Ott megnézik a babát hogy mi lehet a görcs oka.
a szurkálás normális ezt biztosan tudod 3. terhességnél.
Nem normális a görcsölés és ne is próbálkozz házilagos megoldásokkal irány a doki.
2011. febr. 3. 08:51
2/9 A kérdező kommentje:
Külföldön. Tegnap felhívtam a dokimat, hogy menjek-e ügyeletre, annyit mondott, hogy nem tudok mit tenni, ha elvetélek, akkor ez van. 12.héten van az első ultrahanggal egybekötött vizsgálat, addig semmi, vetéléssel nem foglalkoznak a kórházban sem ennyire "korai" terhességnél. Azt mondta, ha elkezdenék vérezni, akkor sincs baj, maradjak otthon, feküdjek le, csak akkor menjek kórházba, ha olyan sok vért veszítek, hogy pótolni kell. Vérezni nem vérzek, de olyan érzésem van, hogy az lesz. Meg sem nézik mi történik odabent. Nagyon félek. Esetleg magnézium, vagy valami nem segít?
2011. febr. 3. 08:56
3/9 anonim válasza:
- a magnézium csökkenti a görcsöket de ha a magzat szervi v. genetikai ok miatt van veszélyben azon természetesen nem segit.
próbáld meg vegyél be egyet és pihenj amennyit tudsz. a vetélést már rózsaszin folyás is jelezheti. sajnos ennél többet látatlanban nem tudok mondani.
2011. febr. 3. 09:04
4/9 anonim válasza:
Lehet,hogy pont mostanában menstruálnál?Mert nekem akkor fájdogált a hasam az első 3 hónapban,és azt mondta a doki hogy attól nem kell megijedni,de ettől függetlenül keress meg egy "normális" orvost aki foglalkozik veled!Nekem is volt vetélésem majd utána lettem terhes ,kifogtam 5 nem segítő kész dokit a 6.az elő pillanattól kezdve nagyon sokat segített!ja és PIHENJ SOKAT!!!
2011. febr. 3. 09:10
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, beveszek egy magnéziumot. Sajnos ma állásinterjúra megyek, pihenni nem tudok, kisfiamat meg ma viszem először oviba. Sajnos nem az orvoson múlik, ő is nagyon sajnálja, de ebben az országban nem foglalkoznak ilyenekkel, 12.hét előtt gyakorlatilag nem igazán nyilvánítanak terhesnek, csak az első ultrahang után, ha minden rendben van. Ha elvetélnék sem csinálnának semmit, csak ha utána rosszul vagyok. Könyörögtem neki egy ultrahangért, de nem hajlandóak. Kisfiam is itt született, Vele is csak két ultrahangot csináltak az egész terhesség alatt és szülés után 6 órával már otthon voltunk. Még csak le sem fürdették, csak a súlyát mérték meg.
2011. febr. 3. 09:42
6/9 anonim válasza:
Szabad megkérdeznem, melyik országban élsz??? Felháborít, amiket leírtál... Engem, amikor 3.hónapban görcseim voltak, azonnal küldtek UH-ra soron kívül!!! Szerencsére nem volt gond.
7H km
2011. febr. 3. 11:22
7/9 anonim válasza:
Lehet, hogy nem leszek népszerű a válaszommal. A legtöbb esetben a korai vetélés hátterében a magzat betegsége, fejlődési rendellenessége áll. Ha erővel megtartják a terhességet, nagy eséllyel beteg baba születik. Nyilván vannak olyan kivételek, amikor az anya szervezete reagál rosszul a magzatra, így érdemes küzdeni érte. De ezt ennyi idős terhesen nagyon nehéz eldönteni. Amúgy Magyarországon sem tesznek túl sokat az ilyen korai terhességekért. Lássuk be, egy extra uh maximum a mamát támogatja meg, a babának nem sok haszna van belőle.
2011. febr. 3. 14:18
8/9 anonim válasza:
a mensi szerű kis görcsök normálisak, nekem is voltak, csak erős görcs és vérzés ne legyen. Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Szedjél magnéziumot.
2011. febr. 3. 15:57
9/9 anonim válasza:
Szia!
Nekem az első két hónapban folyamatosan mindjárt meg jön érzésem volt...a táskám tele is volt tamponokkal, és 5 percenként futottam a wc-re, hogy na most már tuti baj van...szétpánikoltam magam, és teljesen rendben volt minden...ne izgulj, nem éri meg..(bár én könnyebb helyzetben voltam, mert itthon nem kaksizták le a fejem az orvosok, ha futottam)...most már 20 hetes a mi kis Lili babánk, és már érzem ahogy ficereg, sőt apa is érzi...remélem még legalább 14 hétig bent is marad...
Ne aggódj! Nekem a doki azt mondta, hogy napi 3x2 magnézium és sok pihenés..próbáld ki te is! Remélem minden rendben lesz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!