Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hassimogatás okozhat koraszölé...

Hassimogatás okozhat koraszölést, vagy vetélést?

Figyelt kérdés

Mindig olyan feszülős a hasam, ezért jólesik simogatni..

A dokimhoz mégcsak 1,5 hét múlva megyek, de nem akarok kárt tenni magamban. Írjatok tapasztalatokat, kérlek!

2011. jan. 30. 16:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Az attól függ, mennyi idős vagy? Nekem amúgy a dokim azt mondta, nem baj, ha néha simogatom, csak ne váljon pótcselekvéssé. Tehát ne legyen automatikusan mindig a hasamon a kezem.

Amikor voltam bent kórházban, ott mondták a nővérek kismamáknak, hogy ne simogassák a pocakot, majd ők simogatják bent a szülőszobán. Mikor rákérdeztünk, hogy miért, akkor azt mondták, hogy méh összehúzódást okozhat.

2011. jan. 30. 16:15
 2/9 anonim ***** válasza:
korai terhessegnel nem lesz semmi baj. vannak olyan nok akiknek nagyon erzekeny a mehuk es egy kis simogatas is osszehuzodast okoz es ezzel is probaljak csokkenteni a koraszules kockazatat. a te esetedben nem artasz azzal ha simogatod
2011. jan. 30. 16:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt mondták a szülésznők, aztán én a 37. héttől szinte non-stop símogattam körkörösen, úgy ahogy elvileg nem szabad, de eszébe se jutott beindulni ...
2011. jan. 30. 16:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Én végig simogattam és cserében egy nagyon nyugodt egészséges kisbabát kaptam.

Sok boldogságot kívánok!

2011. jan. 30. 16:22
 5/9 anonim ***** válasza:

Okozhat méhösszehúzódásokat. De érzed, hogy jól esik-e.

Nálam pár perc után már keményedést okozott 18 hetesen és 38 hetesen is. Persze mikor már direkt kicsalogatásra használtam volna, arra nem jött be...:)

2011. jan. 30. 16:40
 6/9 anonim válasza:

nekem a férjem belebúgott a hasamba -aznap stresszes voltam így talán épp keményedtem is szóval annyira irritáló volt (azt hittem majd kedves szavakat fog mondani, erre elkezdett berregni.............) fúúúúú

szóval a baba úgy szájba rúgta, hogy menten elrepedt a magzatburok (37-38.hét) de a szülés nem indult meg... Így jó adag oxitocint kaptam, és a nőgyógyász úgy széttágított, hogy teljesen elbaszta a méhnyakam - mehetek majd műtetni úgy szét van csúszva.

ennyi a tapasztalatom.

2011. jan. 30. 16:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Ugye ez nem komoly?! Mind a 4 gyerekkel simogattam a pocakom, mégis rendes időben születtek. Ha normális terhességed van, attól, hogy a kezed a pocidon van vagy megsimogatod a pocakodat, sem elvetélni, sem korábban szülni nem fogsz! A nővérek inkább amiatt mondják, mert sok anyuka egész nap mást se csinál... igen, náluk pótcselekvés. Valahol volt egy hasonló kérdés, ahol doki válaszolt Nem-mel, csak sajnos most nem találom... :(
2011. jan. 30. 18:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Na, megvan: [link]

Tehát, ha nem vagy veszélyeztetett terhes, nyugodtan simogasd! Másképp meg ne.

2011. jan. 30. 18:25
 9/9 anonim ***** válasza:
ebbol is latszik hogy valoban kerulendo a simogatas akkor ha baj van a terhesseggel mert tenyleg ingerli a mehet...de...egy normalis egeszseges terhessegnel ezzel nincs semmi baj
2011. jan. 30. 20:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!