Nagyon nagy a baj, ha a 30. héten már II. fokban érett a méhlepény?
Üdvözlöm. Az lenne a kérdésem, hogy 28 hetesen I-II fokú érett volt 32 hetesen pedig már II. fokú érett a méhlepényem, nem dohányzom, elvileg jó a cukrom és a vérnyomásom is inkább alacsony, a testsúlyom átlagos. Kicsit aggódok emiatt mert még eltölthetne egy kis időd a babánk odabent, de az lenne a kérdés, hogy a II. fokú érett méhlepénnyel meddig lehet kihúzni és hogy mitől lehet? És hogy okozhat e koraszülést illetve milyen káros hatásai lehetnek a babaára nézve, hány hetente javasol kontrollt? Nemtudom mennyire kell komolyan venni, de én nagyon aggódom. Válaszát előre is köszönöm. Egy 32 hetes kismama
Kedves 32 hetes!
A lepény érettsége teljesen mindegy, mivel nem szépségversenyre készül úgysem. (mármint lepényszépségverseny). szóval nincs jelentősége, hogy néz ki a lepénye. ellátja a funkcióját vagy sem. Amennyiben nem látja el, akkor azt lehet tudni, hogy a magzat már nem érzi méhen belül jól magát. Erre megvannak a szükséges vizsgálatok, amik megmutatják. amennyiben meg ellátja a funkcióját, akkor nincs jelentősége. Egyébként meg hogy néz ki ultrahangon mindegy. De a 2-es lepénnyel 32 hetesen egyébként sincs baj.
hát nem tudom, ki válaszolt, de a lepény érettsége a lepény meszesedését jelenti és minél meszesebb, annál kevésbé képes ellátni a funkcióját. Úgyhogy ez a válasz szerintem hülyeség (méhlepény szépségverseny) illetve én meglepően sok ismerősőmnél találkoztam azzal az esettel, hogy hirtelen, minden jel nélkül elhalt a baba, a terhesség végén. lehet egy ilyen doki vizsgálta őket, aki a lepény érettségén a lepény kinézetét értette? És esetleg meg sem nézte rendesen?
Mert egyébként valóban vannak más vizsgáltaok is (NST, magzatvíz vizsgálat, flowmetria) de egyiket sem csinálják 36 hét előtt. Korábban a lepény érettsége mutatja a gondot. És az esetlegesen szükséges további vizsgálatokat.
Egyébként szerintem nem rossz ez az eredmény.
Nekem 31 hetesen III. fokban érett volt. 39 hétre 49cm-es 3010gr- os kislányom lett.
Szerintem ne aggódj!
Itt olvasgattam a válaszokat és bár ennek semmi jelentősége nincs, az én babám 4060-al és 62 centivel született és azt mondta a védőnő azért, mert jó volt és öregedett el a méhlepény hamar.
És ha összehasonlítom, akinek elöregedett korán valóban jóval kisebb lett a babája.
De egyébként valóban a keringés számít, de minél öregebb a lepény annál rosszabb a keringés és annál kevésbé táplálja a babát. Úgyhogy ez egyenes következménye a lepény elöregedésének. Úgyhogy ezt a lepény meszessége befolyásolja. Nekem meconiumos volt a magzatvíz (belekakilt a baba) és azt mondta a doki, mert elöregedett a lepény és nem tudja már megfelelően ellátni a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!