15 éves vagyok és terhes, szüleim nem tudják. Mit tegyek?
Ha esetleg nem kamu, akkor szólj szüleidnek feltétlenül és azonnal.
15évesen még nagyon gyerek vagy, én most 17évesen vagyok 26hetes pocakos, 18évesen fogok szülni, szóval nem a fiatal korodat ítélem el, de a 15év, az tényleg eléggé korai.
Mikor volt meg utoljára?
Ha igaz, akkor feltétlen fordulj anyukádhoz/apukádhoz, orvoshoz kell menned, hogy nem méhen kívüli-e, mert az életveszélyes állapot, és ha bizonyosságot kapsz a terhességről, akkor sajnos vagy sem, a szüleiddel kell döntenetek a továbbiakról, segítségük nélkül kétlem, hogy bármit is léphetnél...akármerre...
18 h km
Szia! Mindenkép állj eléjük és mondd el. Az apa veled van még, tudja, vagy lelépett? Mindenképpen írd meg!
Én sem ítéllek el a kkorod miatt, én 17 leszek amikor megszületik a kisfiam, de szülői támogatás nélkül nem menne.
21hetes
Először is nyugodj meg...
Mikor otthon vannak szüleid ültesd le őket szépen, és mondd el, hogy őszintén és komolyan beszélned kell velük.
Lehet még azt sem tudják, hogy nem vagy szűz, úgyhogy előbb azzal kéne kezd... Ha esetleg bátorÍtást ad, beszélj a barátoddal, hogy legyen melletted... Mondd el, hogy nem akarsz balhét, nem akarod, hogy veszekedjenek veled, tudod hogy hibáztál, hogy korán kezdted a nemi életet, stb stb, de most igazán szükséged van a megértésükre és a segÍtségükre...
Aztán próbáljátok meg eldönteni közösen, hogy mi legyen... (én nagyon abortusz ellenes vagyok, és ha velem történik ez meg 15 évesen akkor is megtartom(19 évesen történt meg, 20 vagyok, s 2 hónap múlva szülök), de TE kell tudd, hogy elbÍrod-e a következményeit annak, ha anya leszel. Dönts bölcsen és okosan, megfontolatan, bármi is legyen az! Szüleidre vagy szorulva, s emiatt lehet reád akarják majd erőltetni a saját akaratukat, de akkor is próbálj beszélni velük, pro és kontra érveket vegyétek az abortusznak is és annak is ha megtartod...)
(Ne hagyd, hogy a szavadba vágjanak, mondd, hogy most te szeretnél beszélni, és nem akarod, hogy közbeszóljanak.)
Van egy ismerősöm, 15 évesen szülte az első babáját, 18 a másodikat, nagyon szép családja van, a szülei mellette álltak, iskolát idén fejezte be, leérettségizett(20 éves), s a párjával is nagyon jól megvannak. - de persze nem minden végződhet happy end-del...
A lényeg, hogy nyugodj meg, és mihamarabb közöld a szüleiddel.
S ajánlok egy filmet, "Mom at sixteen" - Leányanya a cÍme, keress rá, és nézd meg :)
Sok sikert, s majd Írd meg mi lett! SzorÍtok Neked!
Egyetértek ez előttem szólókkal. De ha félsz a szüleid elé állni és nincs olyan rokon akiben megbízol, keresd meg a helyi védőnőt, vagy a gyerek orvost. Bár még fiatal korú vagy, akkor is köti őket a titok tartási kötelezettség. Megbízhatsz bennük. De ami a legfontosabb MINDENKÉPP KÉRJ FELNŐTTÖL SEGÍTSÉGET!
Én 28 évesen most várom ez első babámat, de képtelen lennék egyedül végig csinálni.
Ami az abortuszt illeti, a tested a tiéd és még nagyon fiatal vagy. Ez nem jelenti azt, hogy nem lennél jó anya, mert ez nem kor kérdése. De ez egy olyan döntés, amit ha meghozol, utána már nincs vissza út. Bármelyik utat is választod. De a lényeg, hogy TE dönts, mert a te életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!