Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kutya és baba egy lakásban?

Kutya és baba egy lakásban?

Figyelt kérdés
Van egy kis méretű kutyánk a lakásban.Mi az emeleten vagyunk és ha megszületik a pici akkor ő is ittlesz fent.Csak fürdetni kell lent.A kutyával sehogysem érintkezne!!!A szüleimé a kutya és nem hinném hogy kiraknák mikor 8éve ittél bent.Mi a véleményetek erről?A Párom nagyon ellene van de nemtudok mit csinálni és sokat veszekszünk ez miatt.Tapasztalatokat írnátok nekem?Előre is köszönöm a válaszokat!!!23hetes kismami
2010. szept. 15. 13:37
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
27%

Én eleve nem szeretem, ha állat van a lakásban, egy pici babánál meg el se tudnám képzelni.

Amíg nem tud mászni/menni a babád, addig lehet nem érintkezik a kutyus szőrével, de aztán nem tudsz ellene tenni, hiába takarítol.

Érzelmileg nagyon kötődsz a kutyushoz, nehéz döntés lesz ...

2010. szept. 15. 13:43
 2/33 A kérdező kommentje:
De mi az emeleten vagyunk és ide eleve nem jár fel a kutya.Lent is csak az előtérben mert el van kerítve.Nem mehet be a szobába sem a fürdőbe sem!!!!
2010. szept. 15. 13:46
 3/33 anonim ***** válasza:
35%

Nem tudnátok a kutyát valahogy odaadni valakinek akiben megbíztok?szülök, anyós vagy valaki, és ha mentek látogatóba akkor látnátok.

Kisbaba közelébe nem való kutya.

2010. szept. 15. 13:46
 4/33 anonim ***** válasza:
35%
,vagyok, a bacik nem csak közvetlen érintkezés útján terjednek, nem véletlenül nem tartanak babával egy lakásban kuytát
2010. szept. 15. 13:47
 5/33 anonim ***** válasza:
63%
gyerekem ém kutyám is van. oltás, féreghajtás, fürdetés és rendszeres orvosi ellnőrzés, ennyi kell a kutyának és szinte nulla az esélye annka, hogy bármit is elkap. meg persze rendszeres takarítás. a kutya a gyerek szobájába nem mehet be, azon kívül pedig ritkán mászik. sokszor mosunk kezet, stb. szerintem lelkileg nagyon jót tesz neki, ezt sok tanulmány igazolja. ráadásul ennyi "kosz" amúgyis kell neki. amíg nagyon pici volt nem is került a kutyával kapcsolatba, ráadásul az én kutyusom nem az a típus, aki nyomul, inkább elfekszik.
2010. szept. 15. 13:48
 6/33 anonim ***** válasza:
56%

Nekünk elöbb volt a kutyus aki velünk jön minden hova és este még be is kell takarni:-)) Szóval ő volt elöbb, az első "gyerek":-) Fel sem merült, hogy nélküle leszünk ha megjön a pici. Az álaklinikán annyit mondtak, hogy többször kell vinni ellenőrzésre és többször kel féregteleníteni 3 havonta, de ha a higiéniát betartod semmi gond. A dokink sem ellenezte, uez volt az ő véleméyne is!! Higiénia és annyit mondott, hogy ha egy gyerek alergiás akar lenni akkor az is lesz.

Egy éves a kicsi lányom és imádják egymást a kutyussal. Első pár hétben refluxos volt a kicsi, és a kutyus odaült az ágyához és nem akat elmozdulni, majd jött a bukása a picinek. Eleinte nem értettük miért nem mozdul el a kságy melöl, de hamar megtanultuk, hogy figyeljük a kuytyust is mert előre jelzi a rohamot!!! És sorolhatnám!! Ne hagyd ki!!:-))

2010. szept. 15. 13:48
 7/33 A kérdező kommentje:
A szüleimnél lakunk mint írtam.Nem tudjuk senkinek sem odaadni a kutyát.A miénk is renbe van rakva minden nap:mosdatva,fésülve,oltva is van.És minden nap takarítunk!!!
2010. szept. 15. 13:50
 8/33 A kérdező kommentje:
Miveltudom megmagyarázni a Páromnak hogy nem leszbaja a picinek?
2010. szept. 15. 13:51
 9/33 anonim ***** válasza:
56%
Menjetek el egy állatklinikára ahol elmagyarázzák neki is és a leendő gyerekorvosod is olyan legyen aki támogat. Sajnállak! Nálunk nem volt kérdés a kutyus!! De még mi is mindennek utána jártunk!! Meghalgattuk a dokikat és megnyugodtunk!!
2010. szept. 15. 14:03
 10/33 anonim ***** válasza:

En is arra szavazok, hogy allatorvoshoz kisertesd el magad es a kutyat a paroddal, a doki majd elmondja, hogy mire van szukseg, mire kell figyelni ahhoz, hogy biztonsagban legyen a baba a kutyatol. Es kicsit kesobb forditva is, mert nagyon hamar fordul a kocka es a kutya lesz a gyengebb fel...

Elobb volt kutyank, majd gyermekunk szuletett, kicsivel kesobb lett meg egy fiunk. A 2. baba megszuleteseig egy nagyon pici lakasban eltunk, volt hozza egy hatalmas terasz, kicsi konyha, atlag szoba es pici furdoszoba. Fel is soroltam mindent, tenyleg apro lakas volt. Megis meg tudtuk oldani, hogy semmi baja ne legyen a gyereknek.

Amig a picinek gyenge volt az immunrendszere, addig alig tartozkodtak egy legterben, megmutattuk a babat a kutyanak, hogy ne tartsa idegennek, de nem engedtem sokszor kozel oket egymashoz. Amikor erosodott a fiam, akkor mar elmasztak egymas mellett, megcsodaltak egymas, de egyedul sohasem maradhattak, veletlenul sem akartam, hogy mondjuk egy erosre sikeredet simogatas miatt a kutya megkapja a picit. (A kutyank kb 3 kilos, de ha rossz helyre harapna, akkor nagy bajt tudna csinalni, egyebkent teljesen kezesbarany, de akkor is kutya, osztonleny.)

Azutan mar azert nem maradhattak kettesben, mert a fiam bantotta volna a kutyat, nem tudta kontrollalni az erejet, nem tudta, hogy csak a simogatas jo dolog, az oruletes ful-farok huzgalas, szemnyomogatas nem jo.

Oszinte leszek: a nagyobbik gyermekem neha olyan sarosan, koszosan esik be az udvarrol a nappaliba es villamsebesseggel a pici occse melle, hogy o sokkal nagyobb kosz es bakteriumforrast jelenthetne, mint a kutya barmikor. Megis megtartjuk a nagyobbik gyereket is, nem kuldjuk el a haztol osszeferhetetlenseg miatt. :-D

2010. szept. 15. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!