Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges, hogy jan. Legelejé...

Lehetséges, hogy jan. Legelején fogant a baba úgy, hogy 6- án rendesen megjött?

Figyelt kérdés

Ebből az következik, hogy onnan számolják (pl.a védőnő)a terhességet. Néha. Merthogy egyes számolások szt.a 31.hetet kezdem. Most van az év 31. hete. Nagyon érdekes. A 12.heti UH alapján most végzünk a 29. héttel. A 16. szt meg a 31.et kezdjük. Nem mindig értem magam sem. Szval a kérdés lényege,h foganhatott-e a baba jan.-1én vagy csak gyorsan nőtt ?

Bocsánat ha zagyvának tűnik:), csakhát nehéz eligazodni a számÍtások erdejében...

2010. aug. 6. 00:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Az uh által adott időpontokra nem lehet adni mert vesz egy normát hogy mennyinek kell legyen egy 31 hetes baba méreteinek de ha a tiédnek a combcsontja 2 mm hosszabb akkor hozzászámol +-1-2 hetet. Ugyanez a sulynál és a bpd-nél. Ugyhogy az utolós mensitől KELL számolni mindig. De igazából nem mindegy? alényeg hogy minden rendben legyen. Menstruáció után fogant az a baba.
2010. aug. 6. 07:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok: ez olyan hogy ha valakivel egy napon fognasz meg de neki nagyobb a lába vagy kisebb a feje vagy hosszabb a keze mert ilyen a genetikája de ATTÓL még ugyanazon a napon "készültek":-)
2010. aug. 6. 07:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Persze, nem fontos, lényeg, hogy jön:) Csak furcsa, hogy ha nem "tervezett" egy baba akkor kb. nem is tudjuk meg, hogy mikor fogant, 2 hétnél pontosabban. Ebből kifolyólag tovább fog tartani az "utolsó idő", több ideig fogunk tűkön ülni, hogy mikor jön már:).
2010. aug. 6. 09:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Persze!

Pl. én dec. 12-én még menstruáltam s elötte jó pár nappal estem teherbe. Az UH-n derült ki hogy elvagyok számolva 3 héttel. A nagynéném addig menstruált míg meg nem mozdult az unokaöcsém....

Szóval bármi lehet

2010. aug. 6. 10:09
 5/5 anonim ***** válasza:

A 12 hetes ultrahang utáni mérésekre már nem szabad "alapozni". A korai ultrahangokon látszik csak, hogy valójában mennyi idős a baba, mert addig kb. egységesen fejlődnek. Utána már közbeszól a genetika, pláne a 31. héten.. Ott már egyik baba hosszabb, a másik rövidebb, és a súlyuk is nagyon különbözik.

Szóval, a 12. heti, vagy az ez előtti ultrahangon mért terhességi kor a biztos! (remélhetőleg itt módosítottak, ha nem a ciklus közepén fogant..)

2010. aug. 6. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!