Lehetséges, hogy jan. Legelején fogant a baba úgy, hogy 6- án rendesen megjött?
Ebből az következik, hogy onnan számolják (pl.a védőnő)a terhességet. Néha. Merthogy egyes számolások szt.a 31.hetet kezdem. Most van az év 31. hete. Nagyon érdekes. A 12.heti UH alapján most végzünk a 29. héttel. A 16. szt meg a 31.et kezdjük. Nem mindig értem magam sem. Szval a kérdés lényege,h foganhatott-e a baba jan.-1én vagy csak gyorsan nőtt ?
Bocsánat ha zagyvának tűnik:), csakhát nehéz eligazodni a számÍtások erdejében...
Persze!
Pl. én dec. 12-én még menstruáltam s elötte jó pár nappal estem teherbe. Az UH-n derült ki hogy elvagyok számolva 3 héttel. A nagynéném addig menstruált míg meg nem mozdult az unokaöcsém....
Szóval bármi lehet
A 12 hetes ultrahang utáni mérésekre már nem szabad "alapozni". A korai ultrahangokon látszik csak, hogy valójában mennyi idős a baba, mert addig kb. egységesen fejlődnek. Utána már közbeszól a genetika, pláne a 31. héten.. Ott már egyik baba hosszabb, a másik rövidebb, és a súlyuk is nagyon különbözik.
Szóval, a 12. heti, vagy az ez előtti ultrahangon mért terhességi kor a biztos! (remélhetőleg itt módosítottak, ha nem a ciklus közepén fogant..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!