37-hetes kismama vagyok, sokat keményedik a hasam és éjszakán ként görcsölök is. A kéményedés miatt a ctg sem valami jó. A babára milyen hatással van ez a folyamat?
Ne aggódj, ez teljesen természetes már ilyenkor. A keményedéssel a méhed gyakorol a szülésre, puhíthatja, rövidítheti a méhnyakat, a méhszájat is elkezdheti nyitni, ami most már nem lenne valami rossz hír.
A baba elvileg ilyenkor szorítást érezhet, hiszen összeugrik valamennyire a méh, de nyugtasson az, hogy mindannyian voltunk ott bent, mindannyian átéltük ezeket, mégsem emlékszünk rá... :-)
Egyébként ettől még kihúzhatod a 40. hét végéig, de ha most születne meg a baba, már akkor sem lenne baj, nem lenne már koraszülött.
Én a 39. hétben vagyok, és hetek óta rengeteg keményedésem van, mégsem szültem még meg, pedig már annyira nem bánnánk.
Könnyű szülést!
Nem lehet semmi baja a babódnak, jelzi, hogy már nagyon ki akar jönni. Az nagyobb gond lenne, ha még nem éreznél ilyeneket ennyi idős terhesen.
Könnyű, szép szülést és egészséges kisbabát kívánok!
2 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!