Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit javasolnál ennek a lánynak?

Mit javasolnál ennek a lánynak?

Figyelt kérdés

Adott egy alig 16 éves lány, aki fél éve él felelősséggel nemi életet a 18 éves barátjával, aki élete első szerelme. Egy alkalommal azonban hiba csúszik a számításba, a spermicides óvszer kiszakad. Nem szól a szülőknek, mert nem akar "felesleges" aggodalmat, reméli,hogy egyedül is megoldja a helyzetet. Ezért már másnap reggel rohan a nőgyógyászhoz, aki Isten tudja, miért, nem 72 órás, hanem esemény utáni tablettát ír fel, dupla adagot.. A lány be is veszi, majd megkönnyebbül, hogy 1 hét múlva vérezni kezd. De rá két hétre az esedékes menstruáció elmaradásakor csinál egy tesztet, ami pozitív... Ekkor már szól a szülőknek, akik ugyan megdöbbenek, de mellette állnak... ahogy a fiú is.

- Szülje meg, és teljes mértékben vállalja a felelősséget, de ezzel a tanulmánya félbeszakad, és örökre megváltoztatja az életét?

- Adja örökbe, de ez ő sem és a nagyszülők sem szeretnék?

- Vetesse el, mert félő az is, mi van, ha a lórúgásnyi hormontól még beteg is lehet a baba?

- Egyéb?

2014. júl. 15. 17:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
17%
Eleve ha teherbe esett, nem felelősségteljes.
2014. júl. 15. 17:51
 2/25 anonim ***** válasza:
62%

Hű... Hát nem is tudom!!! Két választás között választanék a helyébe!!! 1 megtartja remélve, semmi kárt nem okoz így ott a gyógyszer!

2 abortuszra megy megkímélve magát és családját az esetlegesen betegen született bébitől!!!

Én speciel így jártam! 17 évesen!!! De nekem gyógyszer mellett jött a baba!! Mi megtartottuk!! Az iskolát be tudtam fejezni! Halasztottam egy évet!! Nem bántam meg! :)

2014. júl. 15. 17:55
 3/25 anonim ***** válasza:
82%

"Ezért már másnap reggel rohan a nőgyógyászhoz, aki Isten tudja, miért, nem 72 órás, hanem esemény utáni tablettát ír fel, dupla adagot.."

Ugyanarrol a gyogyszerrol beszelsz, az esemeny utani az a 72 oras tabletta, amibol 2 szemet beveszel 12 ora elteressel 72 oran belul.

Csak azert irtam le h boduletes marhasagot ne allitsunk.

Az h beteg lehet a baba ettol, haaat minden elofordulhat de kicsinek tartom ra az eselyt. De mint tudjuk megeshet.

Ennyi idosen ha a szulok vallaljak a segitseget mindenben meg lehet szulni. Orokbe en nem tudnam adni, ez a sajat velemenyem. Nem lenne szivem hozza, de ebben a helyzetben h mit tennek, passzolom. Ezt annak a tininek kell merlegelnie, szulokkel, pasival leulni es megbeszelni. Kibujni nem lehet a felelosseg alol. Ha azon volt vki nagylany h szexeljen akkor alljon a sarkara es dontson felelosseg teljesen.

2014. júl. 15. 17:56
 4/25 anonim ***** válasza:
15%

esemény utáni=72 órás tabletta

16 évesen nem kellett volna nemi életet élnie, most már nevelje fel a gyereket, de a gyereket ölje meg, azt az ártatlan lényt, aki semmiről nem tehet.

Mindjárt jönnek azok akik az abortuszra fognak buzdítani, látom előre.

2014. júl. 15. 17:56
 5/25 anonim ***** válasza:
16%
Csak ha megjött a vérzés a tabitól, akkor rá két hétre hogy eshetett teherbe? Lehet egy másik akció során nem?
2014. júl. 15. 18:02
 6/25 anonim ***** válasza:
17%

Meg kell tartani.Anyám is azt mondta,hogyha véletlenül,ne adj isten ez megtörténne mostanában,akkor legyen már annyi bennem,hogy tartsam meg.

És én meg is akarnám tartani,hisz ki tudja,hogy lehet-e másik gyerek az abortusz után...az örökbefogadás/örökbeadás nem jó dolog,saját bőrömön tapasztaltam.Erről ennyit.

18/L

Ezért szeretkezek,és nem csak agybafőbe random szexelek!Felelősségteljes vagyok.Később akarok babát!

2014. júl. 15. 18:04
 7/25 anonim ***** válasza:
61%
Egy darab terhességi teszt nem feltétlenül ad helyes eredményt, lehet, hogy csak az esemény utáni tabletta miatt emelkedett a HCG hormon a szervezetedben, és azt mutatta ki. Először orvoshoz kellene menni. Ha viszont biztos lenne, én elvetetném.
2014. júl. 15. 18:07
 8/25 anonim ***** válasza:
81%
Sajnálatos dolog, főleg, hogy védekezett és még esemény utánit is bevett. Szerintem a legjobb döntés az abortusz. Egyrészt lehet, hogy nem is egészséges a magzat a gyógyszer miatt, másrészt egy 16 éves gyerek ne szüljön gyereket. Azzal pedig senki ne Jöjjön, hogy már nem gyerek amiért nemi életet él. De gyerek, egy nemileg érett, de az anyaságra(főleg egy beteg gyerek esetén) teljesen érettlen kamasz.
2014. júl. 15. 18:53
 9/25 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó, érdekes a hozzáállásod. Szexelni már nagy, de a felelősséget vállalni meg kicsi? Pedig ez a kettő együtt jár.
2014. júl. 15. 19:10
 10/25 anonim ***** válasza:
78%
Kedves Utolsó! Vállalta a szexel járó felelősség azzal, hogy védekezett és bevette a 72 órás tablettát. Az is a felelősségvállaláshoz tartozik, hogy ha az életkorának megfelelő döntést hoz, tehát abortuszra megy. Akkor lenne felelőtlen, ha védekezés nélkül folytatna nemi életet, vagy ha eltitkolna a terhességét és egy vécében szülne meg a gyereket. Szerintem ez a felelőtlenség.
2014. júl. 15. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!