Mi ok az orvosváltásra? (Nőgyógyász)
A doktornőt, akihez évekig jártam, azért "cseréltem le", mert kezdődő vetéléssel hazaküldött elvetélni, hogy 4 nap múlva menjek vissza, addigra túl leszek rajta. Aztán mikor görcsökben fetrengtem otthon, és a férjem felhívta, mert nem bírtam beszélni, akkor nehezményezte, hogy miért ő "tolmácsol", kijelentette, hogy alacsony a fájdalomküszöböm, és hogy ő különben is fáradt, mert hajnalban kelt.
Akkor átmentem anyám és húgom orvosához, aki meg is műtött, mire a doktornőhöz kontrollra vissza kellett volna mennem.
Doktor úrral viszont az a gondom, hogy nagyon nehezen elérhető. Magánba jelentkeztem hozzá. Kétszer hívtam eddig pecsételés miatt, kb. 4-5 óra, mire fölveszi. A pecsételésre nem írt fel semmit, szerinte aminek mennie kell, az megy, aminek maradnia, az marad, Utrogestant sem írt fel (rákérdeztem), azt mondta, csak habituális vetélésnél.
Tegnap viszont mikor hazaértem, láttam, hogy tiszta vér a bugyim, mintha megjött volna. Hívtam, de nem vette föl. Elindultam a kórházba, ahová tartozik (nem magánban, és ahová mondta, hogy baj esetén menjek), írtam neki erről egy sms-t.
Bent 45 perc várakozás után szóltam másodszor, hogy vérzek, mikor kerülök sorra. A válasz: sokan szülnek most, 4-5-en, várjak. Mennyit? Nem tudják, legyek nagy türelemmel. Mondtam, nem vagyok, mert vérzek.
Azt természetesen értem, hogy a szülészeten szülnek, de ott volt mellette az ambulancia, sötét ablakokkal.
Összesen ketten vártunk ambuláns betegek, másfél óra után jött át egy fiatal doktornő a szülészetről megnézni minket. (Nem tudom, van-e hozzá köze, hogy a legjobb barátnőm orvos férje rájuk telefonált.) Közben próbáltam hívni megint az orvosomat, hogy mit csináljak, ha nem tudják megmondani, mikor kerülök sorra. Nem vette föl.
Megvizsgáltak, UH is volt, mindent rendben találtak. (Arra tippelek, hogy nagyon rosszul mozdultam tegnap, szinte kitekeredtem, mikor felálltam egyszer, és nagyon meghúztam a hasam, fájt is.)
És most itt van a ma reggel, nem vérzek egyáltalán, kicsit fájdigál még a hasam, de nincs kedvem fölhívni a dokit. Kétszer hívtam, sms-t is írtam, és elment a kedvem.
Vagy túlérzékeny vagyok?
Hát az Utrogestan már felesleges, mert azt csak a 12. hétig szabad szedni, nekem bizony felírták vetélés után. Jó aminek mennie kell az menjen, de az én orvosom pl. azt mondta, hogy a spontán vetélések 80%-ának az alacsony hormonszint az oka, amit azért meg lehet menteni.
Nem vagy túlérzékeny és nyugodtan felejtsd el mindkét orvost. Nem tudom, hol laksz, az az egy kórház van a közelben, vagy van más is? Én az ismerősöket végigkérdezném, akik már szültek, milyen más orvosokat ajánlanának, és mindenképp váltanék.
Addig is pihengetés, nyugalom, magnézium. Ha nem tudsz más orvost, akár írd ki konkrétan kérdésben, hogy a lakóhelyeden kit ajánlanának.
Nekem volt vetélésem is, vérzéses terhességem is és nagyon nem így bántak velem. Egy magándoki, ha nem elérhető, akkor nem ér semmit. Az én orvosom meg, ha nem tudta felvenni, később mindig visszahívott. A doktornőt meg nem is minősítem...
Szóval pihenj, nyugalom, még két hétig legalább nagyon vigyázz magadra, ne idegeskedj, magnézium, citromfű tea, és ne kapkodd el az orvoskeresést, járj utána, kiket ajánlanak.
Minden jót és egészséges kisbabát!
Nem négyhetes kismama vagyok, de nem tudom, elolvastad-e, amit írtam. Hívni szoktam, de mindig csak sokára érem el. Azért írok sms-t, hogy ha egy perce van, lássa, mi a gond. Soha nem hívott még vissza. A vérzés nálam a komoly kategória, azért írtam, mert az ő betege vagyok, és tudja, mi történik éppen. Mivel nem tudták, meddig kell várnom, és nem tudtam mit tegyek, ezért hívtam még egyszer. Nem azt vártam, hogy bárkit otthagyjon, hanem hogy MONDJON valamit.
Jó neked, hogy téged visszahív, az megnyugtató lehet, engem eddig egyik orvosom sem hívott vissza, és fura érzés, hogy hiába van magánorvosom, nem tudok vele beszélni. Tegnap este 6-kor hívtam először, mostanáig nem hívott, most már nekem nincs kedvem.
De nagyon őszintén: ha véreznél, hasonló helyzetben nem próbálnád elérni, és nem esne rosszul, ha nem sikerülne?
(Más: attól mert valaki csak pár hetes kismama, még lehet nagy baja, nem nagyon értem a hozzáállásodat.)
Par hetes kismamának is lehet gondja, az igaz, de esélyesebb, hogy 10 orvostól 9 a "komolyabb" terhest próbálná menteni. Na mindegy, ez nem is lényeges.
Ha te nem vagy vele megelégedve, akkor keress másikat. A védőnődnel is érdeklődhetsz, hogy kihez jarnak a kismamai, vagy megkerdezheted őket te is, fel tehetsz itt is kérdést, hogy X helyen kit ajánlanak. Sajnálom, hogy eddig nem volt szerencséd az orvosokkal es a terhesseged is problémás. Kecskemet környéken tudok jo orvost ajanlani, ha az megfelel.m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!