Tényleg igaz, hogy a C-vitamin száritja a méhet és ezért nem tud megtapadni a pete rajta?
Szia!
Ez engem is érdekelne, mert én is egymásnak ellentmondó infokat hallok.
Zita West könyvében olvastam, hogy a túlzott (több, mint napi 1000 mg) C-vitamin hatása hasonló mint az antihisztaminnak, azaz csökkenti és savasabbá teszi a méhnyakváladékot.
Az orvosom meg csak annyit mondott, hogy a felesleges C-vitamin úgyis kiürül. Szóval én sem tudom mi az igaz, de azért gondoltam leírom.
Kedves 70%-os!
Nem a méhnyálkahártyában tapadnak meg a kis katonák....!:D :D
A kiskatonák egyike egyesül a petesejttel ami úszkál a petevezetőben.Innen együtt úsznak a méhig aztán pár nap múlva a sejtcsomó beágyazódik egy neki szimpi helyre a méhfalban.Bla-Bla-Bla nem írom le a megtermékenyülést.
Bocsi,csak zavart,hogy ilyet írtál:D
Egyébként érdekes:én imádok c vitamint szedni télen,influenzás időkben szóval ősztől tavaszig minden nap és kétszer.Mégis 3 gyermeket szültem semmi baja a nyálkahártyámnak:D
Most 25 hetes vagyok tehát c vitamin ellenére a negyedik babó is itt mocorog a pocimban.
Nem hinném,hogy ennek van valóság alapja.
Ismét én:D bemásolok neked egy okos könyvből valamit.
A nők ne fogyasszanak táplálékkiegészítő C-vitamint. Sok nő, aki terhesség előtt meg akarja erősíteni az immunrendszerét, vagy el akarja kerülni a téli megfázást, százszámra szedi a c-vitamint. Pedig a nagy mennyiségben fogyasztott c-vitamin antihisztamin, ami szárazabbá teheti a méhnyaki váladékot, méhnyálkahártyát. A gyógynövénytani szakirodalom egyöntetűen úgy említi a táplálékkiegészítő c-vitamint , mint a terhességet gátló anyagot. Sok meddő nő pusztán azáltal esett teherbe, hogy abbahagyta a c-vitamin szedését. A pl. citrom, narancs formájában fogyasztott természetes c-vitamin nem hordoz ilyen veszélyeket azért mert egyszerűen nem tudunk annyi narancsot enni, hogy ezt a szélsőséges mennyiséget elérjük.Férfiaknál a c-vitamin azonban nagyon fontos a megtermékenyítés szempontjából, mert növeli a spermiumszámot, a spermiumok mozgékonyságát és életképességét. Különösen hasznos azoknál a férfiaknál akiknek összetapad a spermája.A c-vitamin tehát csak a férfiaknak ajánlott , s nőknek is csak a mesterséges táplálékkiegészítő formája ártalmas.
Kedves 70%-os!
Köszi az okos könyvből bemásolt anyagot,de engem nagyon hidegen hagy,hiszen 1 ez csak egy elv,írás
2 nekem van három gyermekem,minek görcsöljek a C vitamin témán?
Én szedtem a C vitamint mégse lettem meddő.
Szóval akinek meg inge az magára veheti,sok nővel már azt is el lehet hitetni,hogy ha a rózsaszín klozet ajtót magára veszi,akkor terhes lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!