Igazatok volt! Segitenetek?
voltál már nőgyógyásznál? mit mond a hosszú ciklusaidra? a pajzsmirigyed rendben van? (TSH vérvételen)
én ezt a naptárat használom, most tervezzük a harmadik babát, az első kettő ez alapján jött össze:
ciklus.hu bal oldalon van a naptár módszer, fiú/lány nézet. Vidd fel az adataidat, a ciklusokat és mindig ki fogja írni, mikor van ovulációd, mikor kell együtt lenni ahhoz, hogy nagy eséllyel teherbe ess.
Akkor most én is leírom, amit gondolok.
Töröld magad mindenhol, ahol a teherbeesésről lehet kérdezni, és lehet olvasgatni, ki hol és hogyan esik teherbe, milyen a tesztje, stb.
Ha van olyan app a telefonodon, amin a peteérést és a vérzést vezeted, meg minden mást (szexeltél-e, volt-e tüneted, stb.), azt sürgősen töröld le.
Bőven elég, ha egy asztali naptárban az első naphoz teszel egy ikszet, az utolsóhoz meg még egyet.
Kezdj bele valamibe, ami pár hónapra leköti a felesleges energiád és idődet, pl. hajts rá, hogy februárban nyelvvizsgázol, feketözvet szerzel karatéból, vagy bármi más egyéb.
Mert ha ezt így fogod folytatni még hónapokon keresztül, akkor bele fogsz rokkanni. Nem mondom, hogy ne görcsölj rá a babára, mert ezen már régesrégen túlvagy.
Hagyd a pi.csába a számolgatást, a hőmérőzést, a tippelgetést, a terhes teszteket, egyszerűen éld az életed, és szexeljetek rendszeresen, de azért mert élvezitek, nem kell ott sem külön rátérni a gyerekcsinálásra.
Ugyanis terhes attól leszel, ha szexelsz, és a sperma összetalálkozik a petesejttel. Pont.
Nem a számolgatástól, nem a hőmérőzéstől, nem attól, hogy nézegeted a nyákodat és a méhszájadat, és nem attól, ha kínodban felrajzolod piros filccel a terhes tesztre a második csíkot!!!
Szerintem meg azért nem hülyeség, ha az ember tudja, mikor is van az ovulációja és akkor biztosabbra megy. Én is egyetértek, hogy nem szabad rágörcsölni, viszont nagyon sokan meg túl lazára veszik, utána meg beletörődnek, hogy nem esnek teherbe, közben pedig lehetne sokmindent tenni a baba érdekében.
Ki kell vizsgáltatni mindent, endokrinológián a pajzsmirigyed és nézik a progeszteron hormont is, ami felelős a teherbe esésért. Szóval azért ez egy eléggé összetett dolog, nem mindenkinél jön pikk-pakk, kell egy kis rásegítés.
Szia.
Kedves elso valaszado, a 31nap mèg pontjò. EGYÁLTALÁN NEM hosszù nekem 4ève 31naposak es kozben szultem is...neha 32naposak.
4èv alatt 3orvosnal voltam, egyikse mondta h hosszu. 35naptòl számit hosszunak. A 28az csak az âtlag.. de nem. Rosszból irom komolyan! Csak ne ijesztgesd a kerdezot!:)
Kérdezo.
Ha regota probalkoztok, tehat több , mint egy eve, akkor menjetek mind a ketten kivizsgalasra.
Ha csak par honapja, akkor foglald le magad. Szedjetek E vitamint relaxalj, jógázz, fuss akármi... de ne gorcsolj ra. Ne akard tudni mikor van ovud ne tesztelj osszevissza ha kesik csak akkor vegyel tesztet. Mert ezzelis stresszeled magad h a peteerest vizslatod es csak nehezitesz a dolgon. Egyszeruen. Legyetek egyutt, amikor jól esik.
Nekunk E vitamin bevalt ketszer is. Terhesvitamint nem szedtem a terhesseg elott mert sok nő hormonjait összekutyulja.
Utolso elotti vagyok.
Nekem mindig 19.napon volt a peteeresem..most ujra figyelem mert kistesot szeretnenk es 13.napon volt a multkor. Most 17.napon vagyok es meg nem volt LH csùcsom
A 31 napos ciklus lehet teljesen normális. Így olyan 16-17. ciklusnapodon lehet ovulációd. De nem kell ennyire számolni az együttléteket, legyetek együtt ahogy jól esik, az a legjobb.
Még a kivizsgálásra sincs okod szerintem, hisz még csak ez volt az első hónap,(olvastam a többi kérdésed is, sőt szinte írtam is mindhez) sokaknak nem sikerül egyből. És lehet, hogy ez a túlzott rágörcsölés is csak negatívan befolyásolta.
Pl. nekünk is most a 2. hónap lett sikeres, és az ismerőseim körében is most többen babát várnak, és egyiküknek sem az első hónapban fogant.
Szóval nincs okod még aggódni.
Tényleg azt tudom tanácsolni, amit az egyik válaszoló is írt, hogy próbáld elterelni a gondolataid a teherbeesésről, ne lesd a tüneteket, fórumokat, éld az életed, legyetek együtt ahogy érzitek, és ennyi.
Majd ha esetleg fél év eltelt, és még akkor sem jön a baba, akkor el lehet indulni kivizsgálásra.
Ugysem fogod betartani az itt leirt javaslatokat, mert mindez nem kivulrol jovo rahatas eredmenye, ezt magadnak kell fejben rendbe tenni. Ameddig nem fordul meg benned a dolog, persze hogy allandoan az ovut fogod szamolni, meg a tuneteket furkeszni.
A legjobbakat kivanom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!