Szerintetek mit tehetnék ezzel a viszketéssel (kéz,
láb)?
Figyelt kérdés
37. hétben vagyok. Tegnap este elkezdtek viszketni az ujjaim. Éjszakára már úgy viszketett az egész kézfejem és a talpam, hogy nem tudtam tőle aludni. Félek hogy tovább terjed. Szerintetek mi lehet ez? Mit tegyek, hogy ne viszkessen? Krémet próbáltam, de nem segít.
2010. ápr. 12. 06:38
1/8 anonim válasza:
37 hetes vagy ami azt jelenti,hogy a finisben vagy.
Az utolsó trimeszterben,pláne szülés elött 3 héttel a hatalmas vérköri nyomástól nemcsak megdagadhatnak a lábak,kezek,hanem ez a borzasztó viszketés is fellép.Ezt az okozza,hogy a hajszálerekben is megnő a vér áramlása és ezt te viszketésnek érzed,az erek falai feszülnek.
Ne aggódj nekem is ilyen volt,ahogy megszültem elmúlt a vizesedés,viszketés a dagadás.
Türelem már nem sok van hátra! :))
2010. ápr. 12. 09:32
2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm neked a választ. :)
2010. ápr. 12. 10:15
3/8 anonim válasza:
Megértelek. Én is így voltam és 1 hónapig véresre vakartam magam. Aludni egy percet sem bírtam és egész éjjel hideg vízbe lógattam a kezem meg a lábam, mert csak ez segített. Most szeretnénk még egy babát és egy kicsit előre nézelődtem ebben a témában és valahol azt olvastam, hogy sokat segítenek ilyenkor az antihisztamin tartalmú szerek, pl. a fenistil csepp is ilyen. De mindenképpen az orvosodnak kell ezt engedélyezni, mert a papírján rajta van, hogy terhesség alatt tilos.
Esetleg majd megírod, hogy mi lett veled?
Jó egészséget és könnyű szülést kívánok!
2010. ápr. 12. 19:31
4/8 A kérdező kommentje:
Hát remélem találok rá megoldást. Írok, ha rájöttem a megoldásra. Csütörtökön megyek dokihoz. De már megint kezdődik ez a vakarózás. Nagyon rossz.
2010. ápr. 12. 19:48
5/8 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Az ebben az egészben a szörnyű, hogy az orvosom mindig csak azt hajtogatta, hogy kedves meg kell szülni és el fog múlni! Csak ő el sem tudta képzelni, hogy ez engem annyira elkeserített. Miért kell az utolsó heteknek ilyen kínokkal tenni. Nem tett semmit, pedig egy vérvétel esetleg segíthetett volna abban, hogy nincs-e epe pangásom, mert az is ilyen panaszt okoz. Ne hagyd magad, állj ki a saját igazad mellett, mert nem a dokidnak kell így vakaróznia. Nekem a végén már az arcom, hátam és az egész testem viszketett, de annyira mintha tűvel szurkálnának. Nem tudtam kimozdulni itthonról, mert úgy tűnhettem mások szemében, mint egy idegbeteg. Köszi, hogy megírod a doki válaszát. Ja és nekem még segített a tiszta mandula olaj is, bio boltban vette és azzal kentem magam, de ....
2010. ápr. 13. 11:07
6/8 A kérdező kommentje:
OK. Csütörtökön írok, ha addig nem szülök, bár én nem bánnám.
2010. ápr. 13. 11:44
7/8 anonim válasza:
Ok, várom!
2010. ápr. 15. 14:10
8/8 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem megkérdezni, mert elmúlt a viszketés, és egyéb problémák merültek fel a szüléssel kapcsolatban és azt kellett megbeszélni. Jövő héten ha találkozom vele, megpróbálok azért rákérdezni neked. Ne haragudj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!