Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés a másik petevezeté...

Teherbeesés a másik petevezetékkel?

Figyelt kérdés
Több fórumban is olvastam, hogy valakinek kivették az egyik petevezetékét, és pont azon az oldalon volt ovuja, mégis terhes lett. Ez hogy lehetséges, ha egyáltalán tényleg van ilyen? Az ott kilökődött pete a hasüregbe kerül, nem juthat át a másik vezetékbe, nem? Ha mégis, az hosszú folyamat, újra méhenkívüli lesz, mert pár nap alatt feloldódik a petét védő burok, ami gátolja a beágyazódást, és akkor a megmaradt petevezeték is roncsolódik, nem? Nem értem...
2015. dec. 7. 16:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem, csak az egészséges petevezetőn juthat le a pete.

Nem tudom, hogy hol olvastad, de nems zakember írta. Ráadásul a nő nem tudja magáról, hogy éppen hol éri petesejt, hacsak nem tartják bent egy laboratóriumban, ahol folyamatosan vizsgálják, hogy nincs-e plusz peteérése, stb. Ez kizárólag orvosi felügyelettel lehetne biztosra mondani, az "úgy érzem" csak illúzió.

Egyébként anyám is egy petefészekkel/petevezetékkel esett teherbe velem.

2015. dec. 7. 16:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Természetesen ezeket nem orvosok írták, csak úgy adták elő, hogy az orvosuk ezt mondta, vagy a vizsgálaton lehetett látni, hogy épp a másik petefészekben volt sárgatesthormon termelődés, azaz ott volt peteérés, és az a petesejt lett megtermékenyítve. Persze én is kétkedve állok a dolog előtt, elképzelni is nehéz, hogy ez igaz legyen.
2015. dec. 7. 16:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem is egy petevezetőmet kivették méhen kívüli miatt. Ha nincs petevezeték nem jut a méhbe a pete hanem a hadüregbe es ott felszívódik mert tulajdon képpen csak fehérjéből áll.
2015. dec. 7. 19:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocsi "hasüregbe"
2015. dec. 7. 19:03
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, én is így gondolom és pontosan ezért tartom furának... Valami olyasmi magyarázatot találtam rá, hogy a másik petevezeték "vonzza" a kilökődött petesejtet, de nekem így is abszurd...

Egyébként nekem is nemrég vették ki az egyik petevezetőt, ezért olvasgattam ebben a témakörben, és mikor többedszerre bukkantam ebbe a dologba, igencsak rámtört az az "ez most komoly?" érzés...

Egy példa, amit hirtelen találtam: " Kiderült, hogy fel kellett vágni a hasam, kivették a jobb petevezetőmet, stb. De az orvos szerint, még a jobb oldalról is lehetek terhes"

forrás: [link]

Szóval fura, de én nem hiszek a dologban...

2015. dec. 7. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!