Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez most terhesség, vagy nem?

Ez most terhesség, vagy nem?

Figyelt kérdés
Feleségemmel valamivel több, mint fél éve próbálkozunk. Akkor elvolt a nőgyógyászához, akik kenetet vett, és megvizsgálta, mindent rendben talált. Tudni kell, hogy van egy mióma is a partiban, de az kezelve lett, a teherbe esés lehetséges mellette, így azt a tanácsot kaptuk, hogy a 14. nap(ok) körül tessék próbálkozni :) 36-37 éves pár vagyunk, a feleségem az idősebb, 1 gyerek már van. 28-29 napos ciklusai vannak, ez alól január volt kivétel, amikor a 35. nap volt az első... Mivel ezt követően újra visszaállt a ciklus 28 +/-1 napra így nem foglalkoztunk ezzel - feltehetjük, hogy megfázott. Semmi probléma nem jött elő, de terhesség sem... Még tavaly év végén vettünk ovulációs tesztet, 4 darabost, ezt 13-16 napokon felhasználtuk (talán novemberben) de negatív volt végig. Tudni kell, hogy az első terhességénél azonban a terhességi tesztek végig azt mutatták, hogy NEM terhes :) Már csak a kíváncsiság kedvéért is minden hónapban tesztelve lett kb. a 4. hónapig, és 1 vonal volt... EZÉRT a feleségem nem nagyon bízik a tesztekben. Ezzel együtt én nem rég vásároltam egy nagyobb kiszerelésű ovutesztet (ha jól emlékszek 25 darabos) és kértem hogy ennek legalább a felét használja fel egy adott hónapban, mivel fórumokon olvastam, hogy rengeteg nőnek bizony 20-22. napon van ovuja 27-28 napos ciklus ellenére is! A feleségem nem igen hitt ebben de tény: peteérés a ciklus ideje alatt bármikor bekövetkezhet, szóval a múlt hónapban ráállt a témára :) A 10. napon kezdte a tesztelést. Biztos, ami biztos a 13. napon együtt voltunk, bár a teszt negatívot mutatott. Aztán együtt voltunk a 16. napon is, bár ott is negatív volt az eredmény. Bizony a 18. nap környékén már mondogatta a feleségem, hogy nem bízik ezekben a tesztekben... Aztán a 20. napon az orrom elé tartotta a tesztet, amin 2 egyforma erősségű csík volt! Tudom, hogy a 2 csík még "csak" előkészület az ovura, de azért mi összebújtunk. Aztán másnap (21) is 2 csík volt, akkor is összebújtunk... A 22. napon is 2 csík volt, akkor nem volt rá mód, hogy együtt legyünk. Hogy végül is mikor halványodhatott el a második csík nem tudom, mert ezen a ponton a feleségem abbahagyta a tesztelést. Most a következő a helyzet: a 27-28. napon nem jött meg neki, és nem érzett semmi szokásos tünetet, amik nála az alhasi fájdalom (különböző intenzitással), derékfájdalom, és persze vérzés. A mellei is fájni szoktak, azok most nem fájtak, hanem nagyobbnak érezte őket. Időközben a mellfeszesség alábbhagyott, sőt, el is múlt, de nem is fájnak. Ehelyett a 31-32. nap környékén alhasi fájdalmai lettek, és 1-2 napig a dereka is fájt, valamint pecsételő vérzés is volt kb. 2 csepp. Mondta is, hogy tutira megjön. De nem. Ma, mikor ezt írom, a 37. nap van, minden nap van némi hastájéki fájdalma, de azt leszámítva semmi. Az utóbbi 1 hétben viszont már morgott, hogy nem győz pisilni járni, igaz, most az sem olyan intenzitású, mint pár napja. A 30. napon csináltunk egy terhességi tesztet, az negatív lett, de a fentiek alapján az korai is lehetett. Van más is: azt olvastam, hogy amikor az ovu nagyon a ciklus végére tolódik, akkor, még ha meg is termékenyül a petesejt, 6-7 nap mire a zigóta a méhbe ér, plusz néhány nap amíg beágyazódik (ami járhat pecsételő vérzéssel), valamint, ez esetben, mivel a terhességi hormonok még nem vették át az irányítást teljes körűen, ezért a szervezet felkészül a menses-re - de végre már nem hajtja azt, hiszen beágyazódik a zigóta. Ez magyarázhatná az alhasi fájdalmait, amik egyébként egyre gyengébbek, ma talán már nem is fáj neki, és egyébként is csökkent az intenzitásuk, amint a feleségem lepihent. Apropó, pihenés: a feleségem szinte egyfolytában fáradt. Végső soron ember legyen a talpán, aki bármit is tud mondani :) A magam részéről 3 lehetséges esetet tartok számon. 1 terhes 2. a miómája nem bír magával 3. méhen kívüli terhesség (remélem nem az). Írjatok! Kedden mindenképp megyünk a nődokihoz, de addig is kíváncsi lennék, ki mit gondol. Köszi!
2014. ápr. 12. 13:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
a baj az,hogy ha a 20.nap körül volt az ovu,és ma a 37.nap van,akkor már egy tesztnek mutatnia kellenne,ha 2-3nap múlva történt meg a beágyazódás,sajna,szerintem nem baba lesz,a teszt szerint.holnap reggel én tesztelnék,probáljon meg lefekvés előtt nem inni,és éjjel ne menjen pisilni.a tünetek biztatóak.beszéld rá a tesztre reggelre!aztán tényleg nődoki,az a biztos.a véleményem én leírtam
2014. ápr. 12. 16:18
 2/16 A kérdező kommentje:
Szia, köszi! De 1 hete tesztelt először és -eddig- utoljára, akkor lehet még korai volt.
2014. ápr. 12. 16:30
 3/16 anonim ***** válasza:
Az mondjuk elég ritka, ha 28 napos ciklusnál valakinek állandóan 20-22. napon legyen peteérése.. Kb. nekem is ezeken a napokon szokott lenni, de így a ciklusaim 36-37 naposak, ugyanis a luteális fázis átlagos hossza 12-16 nap. Tehát, van az a lehetőség, hogy most neki így késve fog megjönni, vagy van az a lehetőség (tekintve a pecsételést is), hogy sikerült a baba.:) Mivel kb. most van a 14. dpo-n, reggeli vizeletből már tesztelnék egyet. Ha negatív és nem jön meg, akkor 2 nap múlva mégegyet, van, akinek 1 heti késé után mutat csak pozitívat. Azért szurkolok.:)
2014. ápr. 13. 10:22
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi :) Ma a 38. nap van, nyoma sincs, hogy megjönne... Tesztelni fogunk, de kedden doki mindenképp!
2014. ápr. 13. 10:55
 5/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok, jelenleg a következő a helyzet: múlt héten hétfőn reggel és este a feleségem tesztelt x-epil -lel, 1-2 perc elteltével halványan megjelent a tesztcsík (kb. 30%-os erősségű volt a kontrollcsíkhoz képest). Erre mondta a feleségem, hogy azért ne magyarázzam bele a csíkot :) Szóval kedden elment a nődokijához, akivel közölte a fentiekben felvázolt helyzetet (ez már a 40. nap volt). A doki előzetesen azt mondta, hogy ez akár terhesség is lehet, de ő petefészekcisztára gondol a tünetek alapján, esetleg arra, hogy a feleségem miómája zavar be... Ilyen előzmények után megvizsgálta. A vizsgálat során mind hasi, mind hüvelyi UH-t bevetett, majd megállapította a következőket: a feleségem cisztája ugyanakkora, mint tavaly ilyenkor, és nem úgy tűnik, mint ha problémás lenne. A petefészkek tiszták, nyoma sincs cisztának! A petevezetékek környéke is rendben. A feleségem méhen kívüli terhesség miatt is aggódott, de mondta a doki, hogy az elég fájdalmas tünetekkel jár, és nyoma sincs annak sem. Nos ezek után azt mondta, hogy negatív, DE: nem ír semmi gyógyszert, mert lehet, hogy úton van :) Mondta, hogy ne éljük bele magunkat, és ne nagyon tesztelgessünk, mert az már lehet, hogy nem pontos, mivel a feleségem 38 éves és hát ilyenkor már a hormonok megtréfálhatják az embert meg a tesztet... Végül annyiban maradt a feleségemmel, hogy 3 hét múlva menjen vissza, véleménye szerint megjön a mensije, csak késik, de akár megjön akár nem, menjen vissza 3 hét múlva. Na most: múlt pénteken (43. nap) vettem tesztet a DM-ben (valami Medical az egyik, 1 darabos, meg vettem X-epil -t is, ami 2 darabos), pénteken a reggeli első vizeletből megcsinálta a Medical-os tesztet, na az pillanatokon belül pozitív lett (egyforma erősségű a 2 csík). Tegnap délután megcsinált egy X-epil tesztet is: az is, amint elvégezte a tesztet fél perc se kellett és egyforma erősségű 2 csík... A barnázás/pecsételés közben abba maradt, megszűnt, menses-nek tehát még annyi nyoma sincs, mint eddig. Viszont a feleségem aggódik, mert nem észleli magán a "szokásos" jeleket! Most "csak" annyit észlel, hogy minden második nap fáj/feszül a melle, esetleg szédül, és sokszor fáradtnak érzi magát... A kérdésem az: most már lehet bizakodni? :)
2014. ápr. 22. 17:29
 6/16 anonim ***** válasza:
Szia szerintem lehet bizakodni de egy vérvétel kellene és minden kiderül. Ha baba van szerintem minél előbb kellene tudni a ciszta miatt is. Szorítok nektek.
2014. ápr. 24. 08:38
 7/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. A terhes tünetek csak a 6-7.héttől jelentkeznek.
2014. ápr. 24. 08:40
 8/16 H_Vivien ***** válasza:
Én, így visszagondolva már az 5. héten éreztem a tüneteket, erős mellfeszülés és nagyfokú fáradékonyság, ami meg is maradt a 12. hétig. Sokszor olyan fáradt voltam, hogy szó szerint nem tudtam felkelni az ágyból. Nekem azt mondta a dokim, hogy pozitívat nem csal a teszt, mivel a HCG hormont mutatja ki a teszt, az pedig akkor van jelen a vérben és a vizeletben, ha a nő terhes. Nekem a második csík nagyon halvány volt, alig látható és mégis ma vagyok 30 hetes terhes. Remény mindig van, nagyon szorítok, hogy baba legyen :)
2014. ápr. 24. 11:37
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy drukkoltok :) Most már kivárjuk szerintem a 3 hetet. Gondolom a doki azért mondott annyit, hogy a következő alkalomnál már biztosan látszódjon az UH-n, ha van baba. Szóval még másfél hét. Írok majd, hogy mi lesz! :)
2014. ápr. 24. 16:35
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne haragudj, de elősszőr is hihetetlen pali vagy :DDDDD

Ennyire belemerültél az ovu teszt, mensi témába, és a szóhasználatok :) ha nem bíznék abba, hogy tényleg egy férfi írta, akkor tuti egy rágörcsölős nőnek hinnélek :)

Bízakodhattok amúgy, peteérés bármikor lehet, csak elvieg félidőben van, ezért mondják a 14. napot, de látod az semmit nem jelent.

Ha a teszt pozitív akkor ott terhesség is van, mert a baba termeli a hcg-t. Természetesen jogos a félelem a méhen kívülire,hiszen ott is pozitív a teszt, de az valóban komoly fájdalmakkal jár. A műszer meg később mutatja ki, mármint az ultrahang, nekem is pozitív volt a teszt, de semmi nem látszott, aztán 2 hét múlva kellett visszamenni, akkor már látszódott minden, de még nem volt szívhang, így még 1 hét várakozásra már az is volt. MOnjuk ez már 2 éve volt, de még mindenre emlékszem.

Szóval drukkolok, hogy minden rendben legyen és gratulálok!!!!

2014. ápr. 25. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!