Medi-lab teszt tényleg annyira rossz?
Ma csináltam Medi-lab tesztet és halványan de kijött a második csík,sokaktól hallottam hogy téves pozitív eredményt
mutat ki!Szerintetk higyjek nekik?Van még 1 teszt és atz majd a későbbiekben gondoltam megcsinálni!
Bemásolom nektek, ha már ilyen hitetlenek vagytok! :))
A gyakorlatban általában a vérzéskimaradást követően néhány nappal éri el a vizeletből kimutatható HCG mennyiség a gyorstesztek érzékenységét. Bár a legtöbb teszt esetén nem előírás, mégis javasolhatjuk, hogy a vizsgálatot a reggeli első vizeletből végezzék: ugyanis a vizeletben ekkor éri el a legmagasabb koncentrációját a HCG. A tesztek megfelelő használat esetén igen jó találati biztonsággal jelzik a HCG jelenlétét. Álpozitív eredményt adhat vesebetegség, immunrendszeri kórállapot, illetve az agyalapi mirigyben termelődő és a HCG-hez igen hasonló kémiai szerkezetű hormon (LH) túltermelődése. A tesztek pozitivitása tehát nem jelenti a terhesség bizonyítását: valószínűségi jelként értékelhetjük. Pozitív terhességi teszt azonban minden esetben további vizsgálatok elvégzésének szükségességét jelenti. A gyorstesztek tehát igen nagy segítséget jelentenek mind a paciensnek, mind az orvosnak. A kapott lelet - legyen az pozitív vagy negatív - értékelése az adott egyedi eset kapcsán azonban mindig az orvos feladata! Minden vérzéskimaradás esetén tehát indokolt terhességi tesztet végezni, és ennek eredményével felkeresni a nőgyógyászt.
Van még egy cikk:
Mit kell még tudnom?
A terhesség túl korai szakaszában elvégzett teszt, amikor még nincs kimutatható hCG-szint, álnegatív eredményt adhat. Viszont a vizeletben megjelenő vér vagy fehérje álpozitív eredményhez vezethet. A túl híg vizelet is adhat álnegatív hCG-eredményt, ezért a páciensnek nem szabad túl sok folyadékot innia, mielőtt vizeletet gyűjt a terhességi teszthez.
Bizonyos gyógyszerek, pl. vizelethajtók és a prometazin (egy antihisztamin) szintén álnegatív vizeleteredményhez vezethetnek. Más gyógyszerek, pl. görcsoldók, Parkinson-kór elleni szerek és nyugtatók is álpozitív eredményt adhatnak.
nem bírtam ki ma megcsináltam a másik tesztet is de halvány
elvileg mára már több hcg nek kellett termelődnie!
Pff tanácstalan vagyok,nem merek hinni a tesztnek nem szeretném beleélni magam!Már több mint egy hete késik!
Lehet még korai volt a teszt?Vagy már tényleg nem tudom!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!