Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hány nap/hét után vannak...

Hány nap/hét után vannak tünetei ha egy nő terhes?

Figyelt kérdés

Félre ne értsétek nem vagyok terhes, férfiként fura is lenne, csak kíváncsi vagyok :)

Szóval ha egy nő terhes, 1-2 nap alatt érez már valami változást, és ha igen, mik a tünetek?

2013. szept. 17. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem már az elmaradó menstruáció előtt pár nappal-1 héttel is voltak tüneteim, de ez egyénileg változó lehet, attól, hogy én ilyen korán éreztem, lehet, hogy más semmit sem érez még sokáig. Hasonló mint a menstruációt megelőző tünetegyüttes, de valahogy furcsán, MÁSKÉNT éreztem magam. Nagyon fáradtnak éreztem magam, a melleim is másabbak voltak, folyton pisilnem kellett járni. Alapvetően olyan ember vagyok, aki éjjel szeret "élni", későn fekszem, de akkor este 8-kor elaludtam. Ezekre a tünetekre emlékszem. Aztán nem jött meg.
2013. szept. 17. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Én éles fájdalmat éreztem a hasamban valószínűleg beágyazódáskor, bizonyos mozdulatok és pl. a köhögés nagyon fájt, de nem tudtam, hogy attól van, csak utólag jöttem rá. Emellett már a várt menstruáció előtti héten iszonyúan álmos voltam állandóan, de igazából ezt is inkább az időjárásra meg a munkára fogtam, később derült ki, hogy a terhesség miatt. A szokásos tünetek, mint hányinger csak később jött, amikor kimaradt a menstruáció.
2013. szept. 17. 22:50
 3/7 anonim ***** válasza:

A legtöbb nőnek átlagosan 14 nappal a mensturációja előtt van tüszőrepedése, amikor termékeny (persze vannak szép számmal kivételek). Ha ilyenkor a kiszabadult a petesejt 1 napon belül spermiumokkal (amik az aktus után 2-3 napig életképesek) találkozik, még 7 napig vándorol, utána elkezd beágyazódni a méhnyálkahártyába. A beágyazódás 5 napig tart. Innentől kezdve nő gyorsabban a HCG (terhességi hormon) mennyisége, és a 14. napon mutatható ki vizeletből. (De általában legbiztosabb csak akkor tesztelni, ha legalább már 1 napja késik a menstruáció.) Hüvelyi ultrahanggal pedig a terhesség általában csak az 5. héttől (azaz, ha egy hete késik a menzesz) látszik.

Tehát ha valaki nagyon-nagyon érzékeny, az eredményes aktus után maximum egy héttel, de általában inkább kettővel érezhet bármit is, viszont a tünetek - mellfájdalom, alhasi feszülés, enyhe görcsök, ingerlékenység, fáradékonyság, nagyobb étvágy - legtöbbször megegyeznek a menstruáció előtti tünetekkel. A klasszikus "reggeli rosszullét" (hányinger, hányás, ami valójában egész nap jelentkezhet) általában - mert nagy egyéni eltérések lehetnek - csak a terhesség 6. hetétől jellemző, azaz, amikor már 2 hete késik a menstruáció.

2013. szept. 18. 05:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem a nem várt menzesz előtt négy nappal erős menstruációs görcseim voltak és iszonyat fájt a jobb mellbimbóm. A klasszikus tünetek, mint a hányinger, émelygés csak a menzesz elmaradása után két héttel jelentkeztek, a kívánósság és a zabarohamok pedig a 12. héten, tehát az elmaradt menzi után két hónappal.(amikor már több menzesz is kimaradt :-))
2013. szept. 18. 08:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem éreztem semmit. Most a 31. hétre kicsit fáj a derekam, de ennyi. Nem voltak tipikus terhestüneteim.
2013. szept. 18. 10:19
 6/7 DeAnn ***** válasza:
én 3,5 hónaposan kezdtem érezni azt, hogy rugdos a baba.
2013. szept. 18. 13:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem a legelső 2 hét sűrű pisiléssel, minden napos hasfájással, és fáradtsággal telt, most a második hónapomra, előjött a hányinger, hányás is. első terhességemnél az első hónapot meg sem éreztem, utána a 4.-dik hónapig hánytam. majd a többi 5 hónapban gyomorégés boldogított.
2013. szept. 18. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!