Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem "vette észre", hogy...

Nem "vette észre", hogy terhes? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömről van szó, azt állítja, hogy nem vette észere, hogy terhes.Ez lehetséges, hogy egy nő nem veszi észre?Nem tűnik föl, hogy valami nincs rendben?

A szituáció a következő: nem tervezték a babát, még túl fiatalok a lány 20 a fiú 17, szóval nem így akarta magához láncolni a lány a fiút.Az utolsó menstruációja valamikor májusban volt meg.Most derült ki 4 hónap után, hogy a lány terhes ("most vették észre")Ti, akaik szültetek már, szerintetek lehetséges ez, mert nekem nem fér a fejembe..ha csak pár napot késik a mensesem már aggódni kezdek(annak ellenére hogy rendesen védekezünk)!Tehát, mit gondoltok, volt már valakivel hasonló?

Választ a kérdésre szeretnék, nem pedig elítélő véleményeket! Köszönöm!

22l

2009. júl. 27. 23:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyám egyik volt munkatársa(mellesleg sztem cseppet fogyi),3 szülés után nem vette észre,mondván szoptatott és nem volt mikuja(menz)...5 hónapos volt amikro észrevette...Én padlót fogtam...Szóval igen,van ilyen:SDe,hogy hogy azt nemtom:S
2009. júl. 28. 00:14
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
A mi házunkban is van egy nő, aki a 3. babával járt így. Ő meglehetősen kövér (egészen fiatal kora óta az), hormonális problémái is vannak. Akkor vette észre a babát, amikor az már megmozdult, hogy itt valami nincs rendben. Azt gondolta előtte, hogy a szokásos hormon dolgok miatt vannak a tünetei. Megjegyzem, ő sem egy atomtudós.
2009. júl. 28. 00:48
 3/24 A kérdező kommentje:
Ismerősöm teljesen rendben van szellemileg, csinos, okos, szóval minden rendben vele ilyen téren. :)
2009. júl. 28. 01:29
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha azóta nem volt menzesze és elötte minden rendbe volt akkor felelőtlen, mert lehetett rá gyanuja hisz nemi életet él. Ilyenkor egy nő ha nem is gondol esetleg tehességre egyből azért elmegy orvoshoz,hogy mi az oka,hisz előfordul,hogy kimarad egy menzi de 4 az már sok. Ha meg közbe esetleg volt neki de nem ezt irtad akkor előfordul,hogy nem veszi észre én is voltam hasonló szituba,azzal a külömbséggel,hogy én szoptattam még és egyáltalán nem jött meg még szülés után,tehát nem is volt mihez viszonyitani,nem is gondoltam,hogy teherbe eshetek igy.Tünetem nekem se volt,csak egy bizonyos idő után éreztem valamit,de addigra 4 honapos volt a babucim,persze nagyon örültünk neki. Miért nem ment el orvoshoz amikor késett,illetve előszőr kimaradt? Erről nem beszélgettetek?
2009. júl. 28. 06:47
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik barátnőm végig mentruálta a terhességét.Ritkán, de megesik.Ráadásul, ha egyébként tünetmentes(hányinger, szédülés, stb.)és az elején nem hízik sokat, akkor nem elképzelhetetlen.
2009. júl. 28. 07:53
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Képzeljétek! az én hugom is így született:))) anyukám bátyámat és engem rövid idő alatt szűlt és kérte a dokit hogy kösse le mert nem akar többet szűlni,ez meg történt. Pár hónapra teherbe esett a hugommal és 5hónapig mensizett.kb.akkor vette észre amikor megmozdúlt,na igaz ennek már 40-éve de megtörtént,ugy hogy így lettünk 3-man.
2009. júl. 28. 08:06
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Ket baratnom (testverek) is ugy jart, hogy volt menszesuk 4-5 honapos korukig, ezert nem "vettek eszre". Az egyiket meg maj bantalmakkal is kezeltek, mert a doki azt hitte, hogy azzal van baja, tehat lehetseges.

A masik ismerosom, idosebb az meg a klimaxra gondolt, sot a doki cisztanak nezte a gyereket,es mar ki volt irva mutetre :) Nevetseges, de a dokik sem Istenek!

2009. júl. 28. 08:10
 8/24 anonim ***** válasza:
70%
Előfordulhat én is hallottam már ilyet a baráti környezetemben. Én nyitott vagyok arra, hogy ez nem csak a csökkentett értelmi képességekkel rendelkező embereknél történhet..de azért őszintén szólva: egy felnőtt értelmes nőnek benne van akár a napi rutinjában is, hogy ismeri (amennyire ismerheti) a szervezetét, reagál a változásokra stb. A ciklusunk pont egy ilyen hellyel-közzel kiszámítható dolog a női működésben. Szóval nehéz egy tudatos embert feltételezni azokban a történetekben, ahol ennyire nem működik az önreflexió.
2009. júl. 28. 08:19
 9/24 anonim ***** válasza:
71%

Hallottam már sok ilyen történetet,de én személy szerint nem tudom elképzelni,hogy ne venném észre,ha elkezdődne valami a szervezetemben.Tudom,egyes betegségek is alattomosan ,tünet nélkül támadnak,és a terhesség is lehet tünet mentes,de szerintem ezt meg lehet érezni-a szívünkkel.

Én mindkét babát megéreztem,csináltam ugyan teszteket,de a szívem is súgta,hogy most igen.Ha a tüneteket figyelném,akkor havonta csinálhatnék tesztet,de ha szívemre hallgatok,akkor tudom,hogy mikor kell csíkra pisilnem!

:):):):):):)

2009. júl. 28. 08:47
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Már irtam és azt is,hogy velem is megtörtént mégse vagyok fogyatékos.Egy kicsit eltértünk a témátol:) Az mind rendbe van,hogy előfordul ilyen és esetleg valaki végig menstruál,de a kérdező pont azt irta,hogy az illetőnek májusba volt az utolsó menstruációja! Már augusztus lesz mindjárt és elötte nem szült,tehát nem is szoptat.Ha esetleg májusba ugy betegedett meg,hogy éppen hogy mert esetleg már terhes volt az még ok,de azóta nem jött meg és abszolut nem gondolta,hogy valami baj lehet? Hisz azóta majdnem 3 honap telt el.Ha normális körülmények között nekem késik orvoshoz megyek mert bármi probléma lehet. Nem bántásból irom,hisz nem tudom a pontos körülményeket de egy nő jobban figyelhetne a testére nem kell tüneteket produkálni,hisz az már egy tünet,hogy nem jön meg.Remélem azért boldogok lesznek hamár igy alakult,vigyázzanak rá nagyon mert nagyon sok kismama éveket várnak egy gyermekáldásra.
2009. júl. 28. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!