Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti megtartanátok a helyemben?!

Ti megtartanátok a helyemben?!

Figyelt kérdés
Sziasztok. 20éves vagyok,janurában töltöm a 21-et. 6hetes terhes vagyok. Párommal 3éve vagyunk együtt,tervezünk esküvőt és majd családot,ha lediplomáztam,hogy addig zavartalan legyen a helyzet ő is alakítgattja még a karrierjét. (25éves) Van egy autónk,és albérletben lakunk. Az össz bevételünk 200ezer Ft,amivel mi ketten tökéletesen elvagyunk. Én egyetemre járok levelezőn csinálom,eddig sok sikerrel. Először estem teherbe,megjegyzem gyógyszer mellett,tehát véletlen volt. Páromnak elmondtam,azt mondta nagyon szeretné,csak fél,hogy nem tud neki megadni mindent,és attól is hogy nem tudom befejezni az egyetemet. Családnak nem mondtuk el,még erősen gondolkodom rajta. Azért írtam erre az oldalra,mert tanácsot szeretnék kérni hasonlókorú,vagy hasonlú-"történetű"nőktől,édesanyáktól,szerintük mit csináljak,nekik hogy alakult az életük? a válaszokat előre kösszönöm.

2012. szept. 1. 16:40
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
70%

21 vagyok, januarban toltom a 22-t:) es 24 hetes kismama.

Mi terveztuk, a parom 30 eves, vallalkozo, az o fizetesebol elunk. En eddig tanultam, most fejeztem be az iskolamat (fogaszati-es dentalhigieniai asszisztens).

Dolgozni nem dolgoztam meg, megbeszeltuk, hogy most jojjon a baba, nagyon szerettuk volna:)

En azt mondom, hogy tartsatok meg. A egyetemet levelezon folytathatod tovabb, bem kell abbahagynod, parod dolgozok, lesz beveteletek.

De ezt nektek kell eldonteni. Szurkolok, hogy helyesen dontsetek:)

2012. szept. 1. 16:49
 2/51 anonim ***** válasza:
92%
Szia ez a BABA szerető kapcsolatba születne!én 21 évesen válaltam a fiamat a férjemmel albiban kocsi nélkül csakis szeretetben uj munkahellyel!Azóta van egy kislányunk is már lakásunk is lett a fiam 16 éves és nem hiányolta soha a drága játékokat mert rengeteg szeretetet kapott és kap:)Boldog összetartó család lettünk és együtt gyermekkel értünk el mindent és igazán jól alakult az életünk!Örülj a Babátoknak!!!Igazi szerelem baba aki meglásd ha ugy döntesz gyönyörű lesz és nagyon fogjátok szeretni!levelezőt pocakosan is csinálhatod én is ugy fejeztem be:)a párod egy gyönyörű babával még kiegyensúlyozottabban fogja tudni építeni a karrierjét és ugy gondolom hogy a családotok is mindenben segíteni fog nektek!nagyon szorítok én a baba mellett:)))
2012. szept. 1. 16:49
 3/51 anonim ***** válasza:
82%

"csak fél,hogy nem tud neki megadni mindent,és attól is hogy nem tudom befejezni az egyetemet."

Nem tudtok neki minent megadni, ezért inkább elvennétek az életét?

Ne haragudj, de szerintem ez elég hülye logika.

Van lakás, van utó. Mi kellene még? 200 ezer forint nem olyan kevés.

Lehet, hogy 2 évesen nem fog 10 ezer forintos adidas cipőt kapni a gyerek, de ennyibőlel lehet tartani.

2012. szept. 1. 16:55
 4/51 anonim ***** válasza:
7%

én nem tartanám meg,szerintem fiatal vagy,élni kéne az életed,nem egy gyerekkel nyűgölődni

21/l

2012. szept. 1. 16:56
 5/51 anonim ***** válasza:
86%

Ha eleve levelezon vegzed az egyetemet, akkor talan meg bele is ferhet ilyen teren a gyerek. Mondjuk akkor nem art halasztanod egy fel evet az egyetemen. Ha meg tudod oldani a gyerek felugyeletet arra a heti egy-ket alkalomra, amikor be kell jarnod az egyetemre, akkor az sem lehet akadaly. Meg pici a gyerek, konnyebb mellette tanulni. Az elso fel evben foleg meg sokat alszik altalaban. 1-2 eves koratol viszont egyre tobbet kell vele foglalkozni, akkor mar nehezebb mellette tanulni. Mennyi van az egyetembol? Ha nagymamak tudnak segiteni vizsgaidoszakban vigyazni ra, akkor tudsz keszulni. Kabe 2 eves koraig alszik 1-3 orat delutan, az alatt ugy is csondben kell maradnod, hogy nyugton aludjon, az alatt lehet tanulni.

Ha ugy erzed, hogy keves a penz, akkor koran visszamesz dolgozni.

Komoly lanynak tunsz, talan mar erett is lehetsz az anyasagra. Erettsegre utal, hogy logikusan probalod vegig gondolni a lehetosegeidet, ahogy a parod is.

Anyagiak. Van ismeros, csaladtag, akinek vannak olyan babaholmijai, ami mar nem kell? Nem kell feltetlen ingyen adniuk. Megegyezhettek egy olyan arban, ami mind a kettotoknek elonyos. Akar munkatarsat is meg lehet kerdezni vagy szomszedot. Hasznaltasboltokban rengeteg olcso kis holmi van, vagy ott vannak a licitalos oldalak. Par eves koraig fel aron vagy akar meg olcsobban is hozzajuthatsz gyermekholmikhoz.

Draga a pelenka? probalj olcsobb pelenkakat (aldi, lidl), vagy vegyel moshato pelenkat.

Ha szerencsed van, lesz eleg tejed, fel eves koraig mas nem is kell. Ha draga a bebietel, fozzel te a babara. (egyebkent is egeszsegesebb)

Ha mindent okosan csinal az ember, akkor joval olcsobban ki lehet jonni. Szinte mindent be lehet hasznaltan szerezni, toredeke is lehet a beruhazas.

2012. szept. 1. 17:02
 6/51 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem is hadd szülessen meg. Nincs garancia arra, hogy később megfelelőbbek lesznek a körülmények.

Anyagiakhoz annyit, hogy én érdeklődnék minden létező ösztöndíj vagy támogatás felől az egyetemen, hátha valamit el tudsz nyerni.

2012. szept. 1. 17:02
 7/51 anonim ***** válasza:
14%
én nem tartanám meg, nagyon kevés a havi bevételetek és te még nem dolgoztál nincs stabil alapotok.
2012. szept. 1. 17:04
 8/51 anonim ***** válasza:
21%

igen,és stabil alapotok sincsen,nem éltétek ki magatokat,először szakmád legyen,munkahelyed,aztán jöhet a gyerek

tudom,most leszólnak az abortusz ellenesek,de nem érdekel

egy húsz évesnek nem pelenkázni kéne még,hanem szakmát tanulni,majd munkát keresni,letenni az alapokat,mert gyerek mellett ez nehéz lesz,és a gyereket fel is kell nevelni,mindenképpen abortusz

2012. szept. 1. 17:08
 9/51 anonim ***** válasza:
81%

Az össz bevétel 200 ft nagyon kevés valakinek gyerekvállalása? Ez a válaszoló melyik bolygón lakik??

Nekünk kettőnknek van 150 ezer és simán bevállalnám a babát.

2012. szept. 1. 17:26
 10/51 anonim ***** válasza:
11%
Hát elég nagy hiba ha valaki szegény és egy gyereket is abba akar vállalni.
2012. szept. 1. 17:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!