Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennétek a helyembe?...

Mit tennétek a helyembe? Nagyon kényes téma!?

Figyelt kérdés

Párom 34 én 25 éves vagyok.

Van egy fiúnk,kit 17 hónapos korában idén márciusban (3,5 hónapja)elvesztettünk.

Nem szeretnék arra kitérni,hogy hogyan éljük ezt meg.

Én pszichiáterhez járok.Párom nem akar semmi segítséget elfogadni,azt mondja,hogy ő maga ezt fel tudja dolgozni.Nagyon makacs és önfejű.

Beszéltünk már többször is az újbóli gyermekvállalásról.

Kisfiúnknak egyébként is szerettünk volna testvért és pont igy terveztük,a korkülönbséget.

Párom nem igazán szeretne még próbálkozni.Az elmúlt 2 hónapot viszont végig próbálkoztuk,sajnos sikertelenül.

Azt mondta párom,csak miattam hajlik a dologra,mert én annyira szeretném.Azt már letisztáztuk,hogy semmiféleképpen nem pótlás lenne a következő baba.

Most viszont kiborult a bili.Párom nagyon instabil lelkileg.Ideges,feszült és persze a bánat ami eluralkodik rajta.Mondta egyelőre nem akar babát.Függesszük fel a próbálkozást.Hogy mikor szeretne,nem tudja.Kért hogy legyek türelmes.

Én mit tehetnék?Erőszakkal nem kényszeríthetem arra amit ő nem szeretne.Várok.De meddig?Ezt nem tudja senki.Ő se.

Aggaszt rettenetesen.Én igy nem tudok élni.

Nekem az életem a gyerekem volt és szeretném,ha újra lenne kiért érdemes élnem.Minden vágyam egy baba.Beszélni nem tudok párommal mert elutasítja és ideges lesz.Ha mondom,kérjen ő is segítséget,ellenkezik.

Mit tehetnék?Mi az az idő amit várhatnék?Tudom ez buta kérdés,de egy picit futtassátok le magatokba ezt a helyzetet,hogy ti mit tennétek.Életem végéig nem várhatok.

Párom minden vágya egy gyerek volt.Első feleségével sajnos nem lehetett.11 év után elváltak.Biztos hogy ez neki is hatalmas érvágás,mint nekem.De ez vigasztal egy kicsit,hogy tudom mennyire gyerek centrikus.Viszont nagyon félek.Éveket nem szeretnék várni.

Sajnos nem a hatalmas tűrőképességemről vagyok híres.Tudom,ez egy próbatétel a sorstól vagy akármitől.Nagyon nehéz.Fáj a fiúnk hiánya,elvesztése és most ez is,hogy párom időt kért.Csak kérdés mennyit.Hihetetlennek tűnik,hogy 1-2-3 hónap után másképp gondolná.Mit javasoltok?Ti mit tennétek?

2012. jún. 18. 09:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

nemhogy te azért szeretnéd ennyire hogy valahogy pótold a lelki ürt amit az elsö gyermek elvesztése okozott? hogy támaszt keresel?

adjál idöt magadnak s párodnak

Őszinte részvétem nektek!!!!!!!

2012. jún. 18. 09:49
 2/15 anonim ***** válasza:
nagyon sajnálom,és öszinte részvétem,de addig ne is várjatok babára míg ennyire erősen akarjátok.kapcsolodjatok ki,foglalkozzatok egymással,különben ez a tragédia szétválaszt titeket,hidd el.és lehet jönni is fog a baba.
2012. jún. 18. 09:53
 3/15 anonim ***** válasza:

Szerintem 3,5 hónap kevés idő egy ilyen veszteség feldolgozására. Nekem legalábbis az lenne! Nem hiszem, hogy egy ideig tudnék gyereket vállalni, mert úgy kezelném, mintha a testvére helyett született volna.

Lehet, hogy Ti ezt megbeszéltétek, de amit ésszel tudok, az nem biztos, hogy szívvel is megy.

Szerintem igenis várnod kéne, akár egy évet is, ha kell. Az nem olyan rossz idő.

És az életed, az nem csak a gyerekeké, a párodé is kell, hogy legyen. Most ő a legfontosabb, most Ő van melletted.

Szükségetek van egymásra, hogy ezt feldolgozzátok.

Életed végéig nem kell várni, de itt Neked kell most türelmesnek lenni.

3,5 hónap még nem egy nagy idő...egy év sem!

2012. jún. 18. 09:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte részvétem. Kívülállóként arra szavazok, hogy én még várnék, akár pár évet is és megpróbálnám ezt az időt kettőnkbe, a párkapcsolat erősítésébe, a "most"-ba fektetni.
2012. jún. 18. 09:59
 5/15 anonim ***** válasza:

Nekem az életem a gyerekem volt és szeretném,ha újra lenne kiért érdemes élnem.Minden vágyam egy baba.Beszélni nem tudok párommal mert elutasítja és ideges lesz.Ha mondom,kérjen ő is segítséget,ellenkezik

ha majd ezen rész változni fog s a párodra fogod írni ezt akkor lesz babó.!!! fektesd az energiádat a párodra s a lelkedre hogy fel tud építeni önönmagad megint hogy hitet találj az életbe. nagyon sok erőt kívánok neked nektek !!!!

2012. jún. 18. 10:03
 6/15 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van az elottem szolonak! Bar nem tudom hogy erzel nem is akarom soha megtudni, az en kislanyom is most 17 honapos....

De mint kivulallo azt mondom ha nem akarod hogy tonrkemejnen a kapcsolatod es szereted a parod adj idot neki! es magadnak is, nem vagy meg felkeszulve lelkileg, hiaba hiszed azt hogy igen. Ne eroltesd a parod mert csak rosszabb lesz! Hagyjad ot gyaszolni es hogy termeszetesen eljojjon nala az ido, amikor orommel var egy ugy babat es nem rettegve, depressziosan!

2012. jún. 18. 10:06
 7/15 anonim válasza:
Várj! A gyereknek nem jó olyan családba születni, ahol nem várta mindenki. És ne várd el, hogy kérjen ő is segítséget, mert úgy tűnik, neki nem erre van szüksége. Esetleg dobd fel, hogy esetleg elmehetnétek pszichológushoz/mediátorhoz, de ha erre is nemet mond, hanyagold a témát. Igyekezz neki segíteni te magad, beszélgess vele. Ne legyél erőszakos, türelmetlen - ha a kapcsolatotok így megerősödik, az képessé fogja tenni az apaságra. Ha pedig időnként nehéz türelmesnek lenni, gondolj arra, hogy ezen múlhat a közös jövő, márpedig ez a közös gyereketeknek is fontos lenne.
2012. jún. 18. 10:12
 8/15 anonim ***** válasza:

Várj, természetesen, ne erőltesd. De: ne várj tétlenül! Segítsd őt! Kapcsolódjatok ki! Menjetek kirándulni, főzz új ételeket, menjetek moziba, színházba, sportolni, foglalkozzatok más dogokkal. "Szellőztessétek" ki a gondolataitokat! A pici fiatok már örökre ott marad nektek a szívetekben, de csak akkor tudtok továbblépni és új babát vállalni, ha a stresszt levezetitek valahogy. A férjed is szerintem arra vár, hogy picit enyhüljön a nyomás rajtatok. Tegyétek meg! Segíts mindkettőtöknek! És akkor gyorsabb lesz a "gyógyulás".

Őszinte részvétem!

2012. jún. 18. 10:18
 9/15 anonim ***** válasza:
Őszinte részvétem, borzalmas lehet elveszíteni egy gyermeket!!!Lehet, hogy a párod fel fogja dolgozni, de úgy látom ehhez neki több idő kell, most nincs más dolgod mint legyél türelemmel hiszen nemrégen történt ez a tragédia, 3,5 hónap nagyon kevés idő egy gyermek elvesztésének a feldolgozásához lelkileg. Nekem biztos több évembe telne. Adj időt neki és foglalkozzatok egymással, és ha rendbe jöttetek lelkileg akkor fog jönni a baba.
2012. jún. 18. 10:27
 10/15 Emerencia76 ***** válasza:

Szia,

bocs hogy ha nyers és őszinte leszek de ez a véleményem.

Nagyon sajnálom, hogy elvesztettétek a babátokat. Senki és semmi nem fogja őt pótolni.

De az a véleményem hogy nagy önzőség lenne most a részedről egy újabb baba. Bocsi. De itt én csak azt olvasom ki a soraidból, hogy te, neked, neked kell. Hol a párod?? Most az lenne az első és legfontosabb, hogy Neki segíts, hisz szereted. Neki Rád van most szüksége. (szerintem) Segíts neki ha már te „túl” vagy rajta ( bár nem hiszem hogy valaha is lehet főleg nem 3,5 hónap után max együtt élni a tudattal) hogy ő is helyére rakja magában a dolgokat. És ha ez mind rendben van ( de csak akkor) akkor szóba jöhet a baba. Addig nem mert így egymást is elfogjátok veszíteni.

Bocs ha túl nyers voltam de ez az én őszinte véleményem.

2012. jún. 18. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!