Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Menstruáció előtti napon...

Menstruáció előtti napon teherbe lehet esni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 18:12
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
Épp most olvastam a terhesség rovatba, h valakinek menszi előtt 2 nappal esett teherbe, és baba lett belőle!
2009. máj. 5. 18:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Kivételek mindíg vannak, a szervezet még menstruáció alatt is képes produkolni egy "soronkívüli" peteérést, és spermiumok és elélnek 3-5 napig.

Tehát bármikor teherbe eshetsz.

2009. máj. 5. 18:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, én is hallottam ilyenről, hogy valakinek akkor volt ovulációja, és akkor esett teherbe.
2009. máj. 5. 18:19
 4/7 anonim ***** válasza:
4%

Szia!

előtte 1-2-3 nappal már nem. Ha még azt "belekalkuláljuk" hogy csúszik egy picit a ciklusod, akkor is peteéréstől számítva max. 3-4 napig vagy termékeny. Utána kb, másfél héttel van menstruáció . Ha nem történik megtermékenyítés a petesejt attól még ugyanazt az "utat" járja be. (petevezető, méh , beágyzódás, kilökődés, avagy menstruáció). A megtermékenyítésnek még a petevezetőben kell lezajlania, mert mire méhhez ér, és annak a falára tapad,már szedercsíra állapotú zigóta. (asszem így hívják) . Tehát kell neki ez az idő.

2009. máj. 5. 18:20
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Az egyik ismerősöm is pár nappal a VÁRT menszi előtt lett terhes, lehet eltolódott a pé-je!Bármi lehet! Ő nem akart babát lett ,mi meg csak számolunk,mérünk és semmi....
2009. máj. 5. 18:31
 6/7 anonim ***** válasza:
31%

szia!

Hijj, ha valaki leírja az "igazat", az már csak rossz lehet??? Menstruáció előtti nap a kérdés. Hivatalosan nem lehet teherbeesni , mert akkor a megtermékenyítés nélküli petesejt már rég nincs a petevezetőben; hiszen így indulhat el a menstruáció. A kérdés nem tér ki másra .Biológia ez , nem misztikum....

2009. máj. 5. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előttem szóló. Igen biológia.

Tehát a normál peteérésen kívül BÁRMIKOR előfordulhat rendkívüli tüszőrepedés. Akár a menstruáció alatt is.

Amennyiben tüszőrepedés van úgy lehet teherbeesés is.

Ezen kyvül lehet egy elhúzódó ciklus is, ahol nem a 10-14 nap körül következik be a peteérés, hanem pl. a 25. napon.

Tehát IGEN teherbe lehet esni.

2009. máj. 5. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!