Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő ha válás után az a szülő akinél marad a gyerek külföldre akar vele költözni?
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok.A gyermek nálam van elhelyezve,az apuka beleegyezett,a láthatást sem gyakorolja,külföldre is költözhetek bármikor.
kérdezz meg egy ügyvédet.
Mi az hogy ha nem engedi el akkor megütheti a bokáját? Szereti, imádja azt a kisgyereket ahogy én is és azóta született egy közös babánk és a gyerekek imádják egymást. A volt asszony egyszer dolgozik egyszer nem elvileg minden második héten lenne nálunk a gyerek, de volt olyan hogy több hónapig minden hétvégén itt volt nálunk sőt még hétközben is elment érte oviba és másnap innen tőlünk vitte óvodába.
Igen, mi is beszéltünk róla hogy nyelvet tanulhatna, más életszínvonalon élhetne de szerintem egy 5 éves gyerek belerokkanna (és mi is!) Nem lehet az anyát lebeszélni, hajthatatlannak tűnik. Útlevele van a gyereknek, fél éve lett kérve, de akkor még szó nem volt külföldi költözésről, szóval "jól csinálta" az anyja. Elköltözhetnének egy-két év múlva is nem? Szerintem a nyelvi nehézségekkel nem is számol senki! Egy mukkot nem tud a gyerek németül hogy fogja magát ott kinnt érezni?
Nagyon jol fogja magat erezni a kisgyerek kint Ausztriaban, es pillanatok alatt nemetul fog beszelni!!!
Marcsak ezert is megerne kimenni az ex-nek kulfoldre.
Az apanak nincs beleszolasi joga akkor, ha a gyerek az anyanal lett elhelyezve, errol birosagi vegzes van.
Gondolj csak bele abba, hogy az apa veled el boldogan.
Az ex is talal egy osztrak ffi-t maganak, es csak azert ne koltozhetne ki az uj baratjahoz az ex Ausztriaba, mert a te ferjed ezt ugy szeretne????
Tehat a te ferjed eli az eletet, es meg az exnek az eletet is elakarja rendezni? Annak ugy kellene mukodnie ahogy az ex akarja, csak mert nehogy megszakadjon apa szive a gyerekert? OOOO!
Ugy irtad hogy Ausztriaba vinne ki az anya a gyereket, mintha egy rossz helyre vinne, es legalabb 5000 km-re.
Konyorgom, nincs messze Ausztria, jol elnek az emberek, ugyhogy inkabb vedd ra a ferjedet, ti is koltozzetek ki!
Ha Ukrajnaba vinne az anya a gyereket, megertenem a felelmedet, na de azert Ausztria megiscsak egy jo hely, ugyhogy no para!
Mi is kulfoldon elunk, es imadunk itt elni, a 3 eves kislanyunkkal koltoztunk ki meg anno, es pillanatok alatt megtanulta az angolt, igy mar angolul is es magyarul is folyekonyan beszel:)
Az utlevellel kapcsolatban pedig ha az anyanal van a gyerek elhelyezve, nem is kell az utlevelhez az apa alairasa, eleg ha az anya viszi a birosagi vegzest, es az anya alairja az igenylolapot!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!