A 3. sikertelen lombikon esem àt pont most! Ma van a 14 napom és a tesztem negativ pecsételö vérzés kiséretében! Mit gondoltok ez màr tényleg negativ?
ugy el vagyok keseredve,legalàbb az okàt tudnàm,de nincsen,mert mind kettönknél rendben minden!
A dokim azt mondja,hogy 2 honap pihenö,aztàn kezdödhet ujra a szuris stimulàlàs punkcio stb...
Először is nyugi!!! Megértem, hogy neki vagy keseredve, de talán oka van, hogy így alakult és későbbi időpontban akarnak jönni ezek a babák.
Sírd ki a fájdalmadat hogy megtisztulj, aztán adj pihenőt a szervezetednek és a lelkednek egyaránt. Ne görcsölj rajta, jönni fognak, meglásd! Majd amikor épp nem is számítasz rájuk ;-)
de most komolyan: jönnek az ünnepek, pihenjetek, bújjatok össze csak úgy a pároddal, töltődjetek fel közösen, egymásból és egymásért, és ha a görcsös akarás elmúlik és megbékélsz a sors akaratával, egyszercsak kopogtat a gólya! Sok ilyet láttam már
fel a fejjel!
szép ünnepet kívánok!
Szia!
Nyilván van valami gond, csak még nem találták meg a dokik! Mielőtt tovább folytatnátok a lombikot, próbáld meg kideríteni, mi lehet a baj!
Mi is úgy tudtuk, nincs semmi gond velünk. Később derült ki, IR-em van, és alulműködik a pajzsmirigyem. Ha még nem jártál endokrinológusnál, menj el, és vizsgáltasd ki magad. Ha ott sem találnak semmit, akkor próbáld meg az immunológiát. Lehet, hogy másnak még lesz 5lete, mit nem vizsgáltak nálad.
Az inzulin rezisztencia a cukorbetegség megelőző állapota, akár évekig is lehetsz az, anélkül, hogy tudnád. Lehetnek tünetei, de sokfélék, és nem is mindenkinél vannak meg, van akinél csak az egyik , van akinél csak a másik. Nekem a hajam hullott, és könnyen híztam, a lányomnak viszont rengeteg pattanása volt tőle, és nagyon zsírosodott a haja.
Hogy külföldön hogy van, azt nem tudom, de itthon csak endokrinológus kérheti ezt a vizsgálatot, háziorvos csak a terheléses cukorvizsgálatot kérheti, de az nem elég!!
Szóval : éhgyomorra vérvétel, nézik a vércukor, és az inzulin értéket. Van, akinek egy óra múlva újra vért vesznek, nekem csak két óra múlva kellett, akkor is ugyanezt nézték. Sajnos csak endo doki tudja értékelni a leleteket, mert nem mindig egyértelmű. Mondjuk nálam az volt : a 2 órás cukor értékem alacsonyabb volt, mint az éhomi, viszont az inzulinom az egekben volt. Az alap 5-ről felment 47-re. (Monduk az 5 is elég sok ahhoz képest, hogy az utolsó alkalommal már csak 1 körül volt.) Azt mondta a Kaális dokim, hogy ha a két órás értékem 30 alatt lesz, csak akkor csinálja meg a lombikot, addig nincs értelme.
Bocsi, azt kifelejtettem, hogy ilyenkor az éhomi cukorérték még jó, nem megy 6 fölé. Tehát sima vérvétellel sajnos nem állapítható meg. Ettől függetlenül már problémákat okoz, pl meddőség. :-(
Nekem a pajzsmirigyemmel is volt gond, a TSH-m 3,9 volt, pedig a babázáshoz 2 alatt kell lennie. Ezt csak azért mondom, mert sok nődoki itt nálunk kéri a TSH vizsgálatát, de a referencia értékek nagyon tágak, mert különböző nemű és életkorú emberekhez nézik. Ezért sokszor nem tűnik fel a dokiknak, hogy baj van, mert még határértéken belül van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!