Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg csak a lombik segít...

Tényleg csak a lombik segít nekünk?

Figyelt kérdés
Párom eredménye 3m/ml, ebből 20% a normál mozgású. Inszem ugye már esélytelen? A természetes útról pedig végleg lemondhatunk? Javíthat-e ezen valami csodabogyó vagy akármi...?
2010. nov. 2. 09:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de ez az eredmény, így ebben a formában tényleg kevés inszemre.

Magán véleményem, hogy mikor kiderült hogy nálunk ugyanez a probléma, én már annak szorítottam, hogy ha egy mód van rá lombikkal kezdjünk, és ne legyen előtte 6 inszem, ugyanis az inszemnél is fontos a jó spermakép. Ugyanolyan esélytelennek tartottam, mint ágyban párnák között...

Próbálkozhattok E vitaminnal, C vitaminnal, cinkkel, FER14 nevű bogyót szokták ajánlani, arról nem tudok beszámolni, mert mi nem próbáltuk. A c+E vitamin kombó javított valamicskét, de nem sokat. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a férfi eredetű meddőség kezelése nagyon gyerekcipőben jár.

Mindezek ellenére bármi előfordulhat, hiszen egy babához, elég egy darab megfelelő spermium is. Van olyan ismerősöm, akiknél hasonlóan rossz volt az eredmény, és egy hét múlva derült ki, hogy mikor ezt megtudták, a lány már terhes volt.

2010. nov. 2. 10:05
 2/21 anonim ***** válasza:

Ja és még valami. Ha csak lombik jöhet szóba nálatok, attól sem kell kétségbe esni. Én 2 év után végül az első lombiktól lettem terhes, és most van egy csodaszép kislányom.

Ráadásul ha veled minden oké, akkor a lombik sikerének nagyobb az esélye, mintha nálad lenne a gond.

Lényeg hogy legyen egy szép, egészséges babád nem? ;)

2010. nov. 2. 10:07
 3/21 A kérdező kommentje:

Igy van, a lenyeg hogy legyen. Mar 3 hete tudjuk, hogy keves, de a papirt csak tegnap kaptuk kezunkbe. Dokik annyit mondtak, hogy keves es mest.megt. szukseges, de probalkozhatunk azert, hatha osszejon. Ez alapjan nem tudtuk mennyi az a keves. Nem is tudtunk rendesen eligazodni az eredmenyen. 3 milliot azt gondoltuk, de miutan pofara zuhantunk (ezt nem is lehet esesnek nevezni), elkezdtem pozitiv dolgokat olvasni. Ezen az oldalon is vannak szinte csodaval egyenlo sikersztorik... E-vitamint szedi 2*150mg.

Ovulacios tesztet akartam/akarok venni, mert ugye 1 db is eleg a megtermekenyiteshez. Tegnap estig hittem es remeltem mindenben, biztattam a parom... Gondoltuk eleg lesz az inszem ha felturbozzuk azt a keveset... De hat a fene tudta, hogy ennyire keves. 600ezret nem birsz 7-10 milliora novelni.

Anyagilag se mindegy ennyi penzt eloteremteni. Ami vigasztal, hogy mar nem mennek hiaba valo remenykedessel a honapok. Tudjuk mi a baj, es van ra segitseg. Mar csak penz kerdese, hogy legyen babank. Ha ikrek lesznek, akkor nem csak 1 gyerekunk lesz :))

2010. nov. 2. 10:22
 4/21 A kérdező kommentje:

Bocsi hogy kicsit kesze-kusza a valaszom, de annyi minden kavarog bennem... Talan az a legnehezebb, hogy nem sirhatom ki magam parom vallan, mert azzal meg jobban fajna neki. Elotte mindig igyekszem ugy csinalni, mintha semmiseg lenne az egesz, hogy kilabaljon a sotet godorbol. Az a teny, hogy nem tud gyereket csinalni...ugy erzi kudarcot vallott... Minden erommel ot biztatom mosolyogva, utana meg elvonulok, es mosogatas kozben gyorsan kisirom magam. Nagyon nehez es hatalmas fajdalom ez lelkileg. Tenyleg csak az tudja ezt megerteni, aki ebben a cipoben van.

Bocsi, hogy hosszu lett, nem akarlak benneteket untatni csak jol esett leirni...

2010. nov. 2. 10:33
 5/21 anonim ***** válasza:

Megint én!

A pasiknak ezt tuti nagyon nehéz feldolgozni. Gondold, el, arra nevelik őket kisbaba koruktól, hogy ők a teremtés koronái, az ERŐS férfiak. És akkor jön egy ilyen hír, és borul minden.

Az én férjemmel hetekig nem bírtam beszélni erről. Nagyon sokat veszekedtünk. Aztán fokozatosan barátkozott meg a helyzettel. Amikor bekerültünk a meddőségibe aztán rájött, mennyire nincs ezzel egyedül. Végül már úgy voltunk vele, hogy nem is olyan régen még semmi esélyünk nem lett volna saját gyerekre, de ma már ott tart az orvoslás, hogy lehet, és ennek tudtunk örülni.

A párom imádja a lányát, és ma már gond nélkül elmeséli az ismerőseinek hogy lombik baba, és azt sem tagadja hogy nála volt probléma.

Mindennek ellenére szeretnénk még gyereket, és tudom hogy akkor gyógyulna be az összes seb a lelkén ha sikerülne itthon összehozni.

Remélem segítettem, és szorítok, hogy így vagy úgy, de veletek is megtörténjen, a csoda, mert minden gyerek egy kis csoda, akárhogy foganjon meg.

2010. nov. 2. 10:51
 6/21 anonim ***** válasza:
Szia! Én úgy tudom hogy 2mill/ml fölött végeznek inszeminációt, tehát elvileg ti még belefértek. DE!! Ha adtok még magatoknak időt érdemes kipróbálni a Fer14, Maca Vibe, E vitamin nevű vitaminokat,kapszulákat. Nekünk segített, hátha nektek is!
2010. nov. 2. 10:59
 7/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Pontosan ugyanebben a cipőben járunk, csak az én férjem eredménye még ennél is rosszabb. Én is tartom magam előtte, ő is teljesen kivan. Januárban kezdhetjük a lombikot, ha úgy döntünk. Elvileg tényleg nagyobb a sikeressége, mint az inszemnek. Mi még gondolkodunk, hogy megcsináltassunk-e néhány vizsgálatot a férjemnek, lehet, hogy andrológushoz megyünk. Hátha kiderül valami és kezelhető. Sajnos biztatni nem tudlak. :-(( de szerintem nagy az esélye, hogy sikerül.

2010. nov. 2. 11:02
 8/21 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy napi 1000 mg C-vitamin és 1000 mg E-vitamin szedését írta elő a doki a férjemnek 2 hónapon keresztül, a lombik előtt.
2010. nov. 2. 11:04
 9/21 A kérdező kommentje:

Utolso valaszolonak: a 3 milliobol csak 600ezer a jo. Ez keves az inszemhez.

Utolso elotti valaszolonak: Nagyon jol leirtad, a teremtes koronai... Eleinte a parom 100%-ig biztos volt magaban, nála tuti minden rendben van. Ahogy sorra lettek meg az eredményeim, és mind jó, akkor pedig már 5 hónapot kellett arra várni, hogy elmenjen vizsgálatra. Nem mert addig elmenni, habar nem vallotta be. Tudod hogy van... amiről nem tudsz, az nem fáj, és jobb reményekben ringatni magad, mint szembesülni a tényekkel.

2010. nov. 2. 11:14
 10/21 A kérdező kommentje:

Bocsi, kozben jottek meg valaszok, de azert ertetik, hogy kinek irtam :)

1000 mg E-vitamin, az nagyon sok...

2010. nov. 2. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!