Kétségbe vagyok esve! Mit tegyek?
A barátommal 8hónapig jártunk ( viszont lelépett amikor megtudta hogy LEHET hogy terhes vagyok...:S) és óvszer nélkül csináltuk,mert a barátomnak van egy kis problémája... és,így nem sok esély volt rá,hogy teherbe essek.
de most... rosszul vagyok,fáj a fejem,hányok reggelente...éhesebb vagyok,és kívánosabb. a menzeszem 1hónapja késik.:S
szerintem terhes vagyok,holnap megyünk labortesztet csináltatni.
az a problémám,hogy nekem nincsen pénzem abortuszra...
anyám ki is kelne a hitéből,ha nekem kellene fizetni.
ő úgy gondolja,hogy a pasinak kell fizetni mert nem belőle szednek ki valamit,és lehet nem neki lesz sohatöbbé gyereke. igazat adok neki ( anyámnak ).viszont,a volt barátom kijelentette,hogy ő viszont nem fog kifizetni semmit.
" ha kell a selejt tartsd meg,ha nem akkor fizesd ki azt az abortuszt! " ő pontosan így fogalmazott.
most mit tegyek? nekem nincsen pénzem.
azt hallottam hogy az abortusz amúgy is húzós,és felnevelni nem szeretném mert nincs meg az anyagi hátterem.
segítsetek.:/
L/16!!!!!
1. győződj meg róla, hogy valóban terhes vagy-e.
Mondjuk nem értem, miért nem csináltál egy otthoni tesztet, amikor a gyanú felmerült.
2. egy abortusz 50-60ezer körül van, ha jól tudom, azt azért ki lehet fizetni.
3. mennyi idős a srác? El kellene beszélgetni vele úgy családilag, hogy ezt mégis hogy képzeli.
4. egy életre jegyezd meg: a minimális esély is esély.
nem akarok erkolcsi predikaciot tartani, de felfogtad, hogy ezzel az egesz eleted megvaltozik?
ha 1 honapja kesik, akkor miert csak most mesz orvoshoz?en anyukad hejeben nem azon vitatkoznek, hogy kinek kell fizetni, hanem, hogy hogyan tamogassam a lelkileg serult 16 eves lanyomat
es megvalami: nem csak terhesseg ellen kell vedekezni, hanem nemibetegsegek ellen is, tehat nincs az a "kis problema" ami indokolja a gumi mellozeset
de már 8hónapja jártunk,nem első alkalommal csináltuk nélküle... nem kaptam el semmit,bíztam benne.:/
amúgy a srác 18-éves.:S
és egyre kezdem azt érezni,hogy az vagyok.:/
holnap csináltatjuk a tesztet.
16 éves és már szexel... :-( Érett hozzá, persze... Védekezésről meg nem hallott.
A terhesteszt 500 Ft a boltban, patikában, nem egy nagy beruházás, már egy hónapja megcsinálhattad volna. Akkor nem egy dobogó szívű babát kellene abortálni, akinek már keze-lába megvan, önállóan mozog, és érzi a fájdalmat. :-(
Az abortusz amúgy kb 30 ezer forint, és lehet kérni, hogy méltányosságból olcsóbb legyen. De mennyivel olcsóbb lett volna egy gumi!!!
Melesleg megszülheted és örökbe is adhatod, ha nem akarod felnevelni. Sok-sok család áll sorba örökbefogadható csecsemőért.
ne oktass ki, jó lehet idősebb vagy... és biztos több dolgot éltél át,mint én...
de attól függetlenűl én is érett vagyok a szexhez,és tudom mi az a védekezés.
barátomnak nagyon nem jók a spermái... valahogy sikerült.:S
ki nem akar a párjával természetesen szeretkezni?!
egyszer történt meg... egyszer voltam felelőtlen,nem többször.:S
amúgy most nagyon szomorú vagyok,nem kioktatást,hanem segítséget kértem...
örökre adni nem szeretném,kitudja kihez kerül.:S
1.) Honnan veszed, hogy a "barátodnak rosszak a spermái"???... Ő mondta???... Vagy laborvizsgálati eredményt mutatott???...
2.) "Rossz spermával" is teherbe ejthet, elég hozzá néhány életképes spermium...
3.) Gyógyszertárakban, illatszerboltokban olcsón kapható terhességi teszt, miért nem vettél egyet eddig???...
4.) 8 hónapja jársz egy olyan alakkal, aki így beszél a lehetséges gyerekéről, hogy "selejt"???... Ismered te egyáltalán azt, akivel lefekszel?!... Ebből is látszik, hogy mennyire nem vagy érett a szexre!...
5.) Nyugodj meg, akiknek örökbe adják a gyerekeket, azok abszolút megbízható, gondos házaspárok!... Alaposan megvizsgálják az örökbefogadó párokat, csak olyan helyre kerülhetnek a gyerekek, ahol nyugodt, rendezett otthon várja őket, jó anyagiak, szerető anyuka és apuka!... Ahogy elnézem, sokkal jobb helye lenne a gyerekednek ilyen helyen, mint nálatok, ahol az anyukádat az izgatja a legjobban, hogy a 16 éves teherbe esett lánya abortuszát ki fizesse...
Én azt javaslom, hogy üljetek le a fiúval (és anyukáddal) közösen megbeszélni : ez mindkettőtök felelőssége, ha már nem húzott gumit, akkor kötelessége a következményeket is vállalni!
Ha nem hajlandó segíteni, akkor anyukáddal együtt keressétek fel a fiú szüleit és velük próbáljátok megbeszélni a továbbiakat.
Jó lenne, ha apukád (vagy más férfi családtag) is részt venne a "tárgyalásokban", ez nyomatékosabb lenne, mintha te egyedül vagy...
Hát én örökbe nem adnám, mert szerintem nincsen nagyobb trauma annál egy józan nőnek minthogy kihordja, megszüli aztán soha többet nem látja a gyermekét. Főleg egy tininek. Borzalmas lehet. Én ezt a megoldást inkább a felelőtlen és olyan lányoknak ajánlanám akik egyáltlaán nem akarják a gyereket és tudják hogy sosem fogják megbánni. De azt igazán csak a 9 hónap után tudhatod meg és általában azért olyankor már nagyon kötődsz hozzá.
Én a gumi helyett inkább azt mondom , bár a gumi fontos, de ha már kimaradt..akkor azt mondom hogy még mindig létezik esemény utáni tabletta, igaz azt nem lehet mindig de legközelebbi ilyen esetedre ajánlom.
Tesztet már rég vehettél volna az tény.
Abortuszt pedig el lehet intézni méltányosságból kb 20-30ezer forintból. Ha nincs rá pénzed, akkor is meg lehet oldani valahogy ennek járj utána, csak gyorsan mert ha tényleg terhes vagy lassan kifutsz az időből és már nem tudod elvetetni.
Pénzt még mindig lehet kölcsönkérni, eladni valamit a vaterán, zálogba vinni ékszert, vagy egyéb megoldások vannak. A volt fiúd meg irtó nagy paraszt de én leülnék vele és szépen mindenféle hiszti nékül elmondanám hogy nincs rá pénzed neked sem kell a gyerek, gondolom ő sem szeretne gyerektartást fizetni, és közösen oldjátok már meg azt az abortuszt, ha más nem akkor fele -fele arányban végülis mindkettőtök érdeke.
De amúgy van egy bibi és pedig az hogy szerintem 18éves kor alatt kelleni fog a szülőd aláirása is az abortuszhoz. Szóval anyukádnak el kéne mondanod.
01:38-nak
SZUPER!... 8-[[
Örökbe nem adnád, inkább megölnéd???...
Örökbeadással egy gyereknek ÉLETET adsz, megadod neki a lehetőséget, hogy egy békés családban megkaphasson mindent, boldog lehessen!
Komolyan, nem tudom megérteni az ilyen gondolkozást : inkább megölné valaki a gyerekét, mintsem hogy életet adjon neki?!...
Én biztos, hogy attól a lelki tehertől szenvednék életem végéig, hogy megöltem egy magzatot, akiből gyerek, később egy ember lehetett volna!
01:38-as!!!
"Én ezt a megoldást inkább a felelőtlen és olyan lányoknak ajánlanám akik egyáltlaán nem akarják a gyereket és tudják hogy sosem fogják megbánni."
Mi az, ha nem felelőtlenség, hogy gumi nélkül szexel egy 16 éves lány? És, ha valaki abortuszra megy, az akarja azt a gyereket? Nem értelek, sőt egyáltalán nem értek veled egyett!
Szerintem igenis jobban szereti az az ember a saját gyermekét, aki örökbeadja, mint aki megöleti. Itt inkább arról van szó, hogy ki mennyire szereti saját magát.
Kérdező: én is azt javaslom Neked, hogy ha már így alakult, add örökbe! Legalább egyel rövidebb lesz az a sor, ahol a szertő, gyemeküknek mindentmegadó, rendes párok babára várnak. Biztos lehetsz benne, hogy csak is jó helyre kerülhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!