Szia nekem volt. Minden reggel szédültem és hánytam, a hasam kemény voplt és feszes, nem tudtam hason feküdni (alapesetben lapos), a melleim is kemények és duzzadtak voltak, színük is megváltozott, és a tejmirigyek is megduzzadtak, kitüremkedtek a mellbimbón. Nem bírtam egyes szagokat, nem tudtam már kávét inni, vagy a fertőtlenítő sazgát elviselni. Az általános közérzetem pocsék volt,többször le kellett ülnöm, hogy össze ne essek. Néha hőt is mértem, mindig 37,1-37,2 volt.Sajnos több heti késés után is negatív maradt a teszt, míg végül meg is jött...
2007. dec. 14. 07:56
2/9 anonim válasza:
Gyakorlatilag a szervezet prudukálja a terhességel járó tüneteket annak ellenére, hogy nincs megtermékenyített, beágyazódott petesejt, ami ezt indokolná.
2007. dec. 14. 16:18
3/9 anonim válasza:
És amugy mitől alakul ki? Tudatalatt, vagy mert nem jön meg és beképzelem és tényleg ugy tesz a testem?
2008. márc. 12. 17:30
4/9 anonim válasza:
Álterhesség!
A menstruáció kimaradásának különleges, ritka esete az álterhesség. Ez az elváltozás egészen egyértelműen bizonyítja a lelki tényezők testi tünetekbe fordulásának folyamatát. Az álterhes nők ugyanis nemcsak a terhesség szubjektív tüneteit - hányinger, hányás, étvágynövekedés, teltségérzés - mutatják, hanem a terhesség csaknem valamennyi "objektív" elváltozása is megfigyelhető náluk. Elmarad a menstruáció, megduzzadnak a mellek, az emlőbimbó és a bimbóudvar sötétre színeződik. A has felfúvódik, s a bélgázok halmozódása következtében a has oly mértékben megnő, hogy az asszony teste az elôrehaladott terhes nők alakjához válik hasonlatossá. A fokozott bélmozgásokat az asszony magzatmozgásként éli meg, "szülési" fájdalmak jelentkezhetnek, sőt megindulhat a tejelválasztás is. Évtizedekkel ezelőtt, amikor a nőgyógyászoknak még nem állt rendelkezésükre ultrahangkészülék, és a terhesség nyomon követésében mindössze a kezükre hagyatkozhattak, egyáltalán nem volt könnyű az álterhesség diagnózisa. A rossznyelvek szerint egy alkalommal az is előfordult, hogy miután a "gyermek" sehogy sem akart megszületni, túlhordás miatt végzett császármetszés során derült ki az álterhesség.
Dr.Bóday László Szülész-nőgyógyász
2008. jún. 25. 14:12
5/9 anonim válasza:
A betegség hátterében mindig fellelhető a gyermek utáni rendkívül erős vágyakozás, ami azonban a felelősségtől való félelemmel párosul. Ha az álterhesség egyedülálló, magányosan élő nőnél lép fel, akkor valószínű, hogy a szexualitás és az anyaság közötti konfliktusról van szó. Az asszony a női szerepnek csupán az egyik oldalát vállalja fel: úgy szeretné elérni a hőn áhított anyaságot, hogy abban az elutasított, lenézett "szennyes" szexualitásnak ne legyen szerepe.
Dr. Bóday László Szülész-Nőgyógyász
2008. jún. 25. 14:15
6/9 anonim válasza:
ÉS mennyire gyakori az állterhesség a nők körében? Mert valószínű én is ilyet produkálok, de nem tudom elhinni..
2009. febr. 3. 18:00
7/9 anonim válasza:
lehet hogy én is álltarhes vagyok még nincs gyermekem 21 éves lány vagyok de olyan kapcsolatban élek ahol nem lenne gond egy gyermek születése nem tudom mi tévő legyegyek mert már egy hete késik a menszeszem és terhességi tesztek is negativak nem tudom mi leygen boldog vagyok de nagyon megvisel a menstuáció hiánya kérem segitsenek nekem is...nem azért irok ide mert elakarom venni a lehetőséget mástól hanem mert egy orvos irt hozzád kérem segitesenek köszömön Era
2010. szept. 16. 16:40
8/9 anonim válasza:
nálam csak annyi volt hogy sokat eszek, 3 napot késett a menstruáció, és néha nagyon melegem lett meg rámjött a szédülés...
2010. nov. 29. 11:39
9/9 anonim válasza:
szülési fájások terheségi tünetek.vetélés,méhenkivül iterhesség.rokno családtag ha terhes átéli 40-42-45-48-49 éves is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!