Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Próbáltátok már esetleg a...

Próbáltátok már esetleg a bábakoktélt?

Figyelt kérdés
Vagy hallott róla valaki? Tapasztalatokra lennék kíváncsi, tényleg megindítja a szülést?
2008. nov. 12. 12:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem próbáltam, az első babámat sajnos túlhordtam és akkor még nem hallottam a bábakoktélról. Most avgyok 35 hetes, dec. 12-re vagyok kiírva, ha nem szülök meg addig, akkor szerintem ki fogom próbálni!
2008. nov. 12. 12:09
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, én totál elbizonytalanodtam, nem tudom eldönteni, hogy igyam-e vagy sem, már több, mint egy hete meg kellett volna szülnöm és semmi.

Te mit hallottál róla?

2008. nov. 12. 12:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én kipróbáltam mert már a 42. hétben voltam és a szülésznőm azt mondta, nem árthat mert csak akkor indítja be a szülést ha a baba már tényleg kész arra, hogy világra jöjjön. Én örültem neki mert igy legalább tudtam tervezni a szülést. Éjjel akartam szülni, este 6 kor megettem/ittam és hirtelen 8kor beindult a szülés egyből 2-3 perces összehúzodásokkal.Eredetileg is azt mondják, hogy 2-4 órán belül megindul a szülés. Nekem 2 óra múlva volt. Minden rendben volt a szüléssel.
2008. nov. 12. 12:41
 4/14 anonim ***** válasza:
70%
Bocs, hogy nem választ írok, de előző: mit raktál bele pontosan?? SoS. Köszi...:D
2008. nov. 12. 12:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Fél deci ricinus olaj (patikában kapni), fél deci pálinka és ezt belekevertem egy adag baracklekvárba, hogy azért meg lehessen enni. Hasmenést is okozhat állítólag, de nekem semmi nem volt, sőt még beöntést sem kaptam a szülésnél.
2008. nov. 12. 13:51
 6/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, azt hiszem én is kipróbálom...
2008. nov. 12. 14:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én ma hallottam erről a bábakoktélról először tőletek. Érdekes dolog, van benne ráció. Rákerestem angolul is, külföldön is ismerik és használják. Tényleg meglepődtem, hogy még ez eddig elkerülte a figyelmemet, mert a 38. hétben vagyok és hónapok óta a netet bújom, néha már úgy érzem, hogy egy komplett szülést is le tudnék vezetni, annyi mindent olvastam...

Kedves kérdező! Megkérhetlek arra, hogy ha kipróbálod, akkor jelezd, hogy bejött-e neked, vagy sem? Nekem még van egy kis időm, de ha túlhordás lesz, akkor nem kizárt, hogy kipróbálom ezt.

Köszönöm és sok sikert!

2008. nov. 12. 20:55
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, hát kipróbáltam, du. 3-kor megittam (4 cl ricinus olaj, 4 cl barackpálinka (nem mertem többet egyikből sem), 2-3 dl őszilé) és semmi hatás, elvileg iszonyú hasmenést kellett volna okoznia (a pálinkát természetesen éreztem :S). Viszont most este, tusolás után szerintem elment a nyákdugóm (ha az volt), valamilyen kocsonyás átlátszó anyag jött belőlem..

Egyfolytában érzem a méhem, mensi-szerű görcseim vannak néha egy-egy nyilallással, ilyen erős még nem volt az utóbbi 1 hétben egyik sem..

Lehet, hogy szülni fogok? :))

Holnap visszanézek ha mégsem, drukkoljatok!

És nagyon köszi a válaszokat!

2008. nov. 12. 22:36
 9/14 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászóló vagyok!

Szóval te vagy a 40 hetes kismama, aki az átlátszó nyákdugóról kérdezett, ugye?

Ott is reagáltam épp pár perce, hogy nekem is színtelen volt a nyákdugóm épp emiatt nem is tudtam, hogy az a nyákdugó...

Az tényleg furi, hogy a ricinus nem mozgatta át a beleidet, én ugyan soha nem használtam, de a páromnak amikor meséltem tegnap a bábakoktélról, akkor azt mondta, hogy a ricinus egy nagyon durva dolog, neki gyerekkorában az anyja néha adott, és az átmossa az ember szervezetét teljesen és ha kipróbálom, akkor készüljek fel, hogy nem nagyon fogom tudni elhagyni a lakást...

De ezek szerint nem mindenkinél okoz hasmenést. De végül is nálunk most nem is ez a lényeg, ha valóban az lőtte ki a nyákdugót és az okozta az erősebb görcsöket nálad, akkor nagyjából elérted, amit akartál, megindult a folyamat. Ha nem vagy még esetleg a kórházban, akkor várom a beszámolót a továbbiakról, hogy történt-e valami, illetve ha nem történik semmi, akkor mit gondolsz? Bepróbálsz még egy adagot?

2008. nov. 13. 07:34
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Na bejött a koktél? Nekem még annyi kérdésem lenne, ha alkoholt iszol, az később esetleg az edánál, ill. ha altatásra kerülne a sor akkor az altatónál nem okoz gondot?
2008. nov. 13. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!