Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan beszéljem meg az...

Hogyan beszéljem meg az orvosommal, hogy császárral szeretném a babánkat megszülni?

Figyelt kérdés
Csak simán kérdezzek rá, hogy megoldható-e? Az első babánk császárral lett 4300 gr-al, és a mostani is hasonló méretűnek várható. Nem szeretném kockáztatni emiatt egyikünk egészségét sem, de a doki szerintem természetes szülésre készül velem.
2010. jún. 3. 21:51
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
89%

Én a helyedben megkérdezném. Viszont ha van lehetőséged természetes úton megszülni a kicsit, szerintem ne hagyd ki. Csodálatos élmény.

Kétgyermekes anyuka

2010. jún. 3. 21:52
 2/34 anonim ***** válasza:
32%
És mégis miért kockáztatnád? Hányan szülnek ekkora gyereket, egészségesen... Csak a te kérésedre tutira nem fognak császározni, és igazuk is van.
2010. jún. 3. 21:53
 3/34 anonim ***** válasza:
63%
Kérésre nem császároznak, csak ha egészségügyi ok van rá.
2010. jún. 3. 21:54
 4/34 anonim ***** válasza:
70%

Persze,simán csak kérdezd meg,hogy lehetséges-e mert Te így szeretnéd...

Én a második terhességem elején elkezdtem már mondogatni minden találkozásunk alkalmával,bár ő is inkább természetes szülés párti,a vége felé rájött,hogy komolyan mondom és belement.

2010. jún. 3. 21:56
 5/34 anonim ***** válasza:
72%
De császároznak kérésre is,csak megfelelő doki(amit nem nehéz találni a mai világban),és megfelelő vastag pénztárca kell hozzá...
2010. jún. 3. 21:57
 6/34 anonim ***** válasza:
12%
Sajnos az a probléma, hogy én (is) fizetem ha császároznak akkor, ha lehetne természetes szülés is. Mivel az állami kasszába én is fizetek.A kórház meg szépen elszámolja. Utálom az ilyet.
2010. jún. 3. 22:00
 7/34 anonim ***** válasza:
54%
Nekem is császár volt az első, és nekem az tökéletes volt. 22 hó lesz a két gyerek között és még kb. 3 hét van hátra a szülésig. Ami remélem megint császár lesz. Én első perctől mondtam a dokimnak, hogy megint azt szeretném, hogy császár legyen. És mivel nem lesz köztük 2 év, ezért is nagyobb rá az esély. Először se voltak fájásaim, nem tágultam, elfolyt a magzatvíz, amibe már belekakilt, és az oxitocinra meg lassult a baba mozgása és már vittek is. Így azt mondta a doki, hogy nagyobb esély van a császárra most is, de persze ha már félig nyitva megyek be akkor nem az lesz, de erre remélem vajmi kevés esély lesz.
2010. jún. 3. 22:07
 8/34 anonim ***** válasza:
70%
Kérdezd meg. Bár én nagyon ellenzem, hogy valaki műtétet kér, csak azért, mert a természetes útvonal túl fájdalmas vagy félelmetes lenne számára. Meg kell próbálni, és ha nem megy akkor jó segítség a császár, és tényleg csodálatos, hogy így tudnak segíteni az orvosok. De nem ez a dolgok normális menete. Vágatná fel magát a fene, ha nem muszáj.
2010. jún. 3. 22:11
 9/34 A kérdező kommentje:

Kedves kismamák, és véleményezők! Szeretném, ha segítséget abban kaphatnék, amiben szükségem van rá: vagyis abban, hogy válaszoltok a kérdésemre. Nem a személyes véleményeket kérdeztem a császárral kapcsolatban, ami amúgy rendkívül kellemetlen folyamat......, hanem a problémám megoldását reméltem. Én is fizetem a tb-t már lassan 20 éve, és orvoshoz mindig csak indokolt esetben mentem.....senkitől nem vettem el a gyógyulás lehetőségét felesleges orvosi kezelési igényemmel. Aki kötekedni meg beszólni akar, annak nem én volnék szerintem e kedvező célpont.

Egy kérdésemre szeretnék segítő válaszokat, ennyi. Köszönöm.

2010. jún. 3. 22:11
 10/34 anonim ***** válasza:
85%

Beszélj a dokival!

Miért lett császár az első, csak a méretei miatt?

Az én lányom 4200 g-mal született, a doki végig természetesre készült, egy hetet ráhordtam és végül egy másik dokival konzultálva ő ajánlotta fel a császárt, mert a 42 hét elején semmi jele nem volt a szülésnek. Azt mondta, ha ragaszkodom megindítja, de ő nem ajánlja.

Én is most várom a másodikat, bár még a legesleg elején tartunk és még csak most megyek dokihoz, tuti hogy én is emlegetni fogom neki sűrűn. Nekem semmi bajom nem volt a császárral.

2010. jún. 3. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!