Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Még mindig vannak nők, akik...

Még mindig vannak nők, akik rábízzák a saját, és a születendő gyermekük életét Geréb Ágnesre?

Figyelt kérdés
Nem az otthonszülés ellen vagyok, mindenki úgy hozza világra gyermekét, ahogy jónak látja. De tényleg G. Ágnes az a személy, akitől segítséget kérnétek ez ügyben? Nincs más, aki jobb szakembernek bizonyul, és pártolja az otthonszülést? A híradóban láttam tegnap, hogy kórházba került ismét egy kisbaba, oxigénhiányos állapotban, vélhetően G. Ágnes segédkezett az otthonszülésnél, miközben több per folyik ellene, ráadásul jogerősen eltiltották az orvoslástól?
2010. máj. 19. 10:31
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
86%
Én is meglepődtem az eseten. Én biztos nem bíznám rá magam és a babámat!!!
2010. máj. 19. 10:34
 2/40 anonim ***** válasza:
48%
Nincs olyan orvos akinél ez még nem fordult elő, csak nem tudsz róla! Legtöbbször a komplikáció nem az orvos hibája!
2010. máj. 19. 10:34
 3/40 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én felelőtlenségnek, tartom az otthon szülést!

De, van aki rábízza a saját, és babája életét!

2010. máj. 19. 10:36
 4/40 anonim ***** válasza:
54%

NEM a Geréb Ágnes hibája, ha komplikáció van szülésnél.

Annak a hibája, aki ismeri a kockázatokat és megrizikózza,hogy otthon szül.

Csúnya lesz,de ez talán jó lecke, és legközelebb jobban meggondolja.

Ágit és a lányát,akinek ikrei otthon születtek, jól ismerem,kiváló szakember.

2010. máj. 19. 10:38
 5/40 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Hibás az a szülő aki nem méri fel a helyzetet és hibás az az orvos is aki elvállal úgy egy szülést, hogy tudja ha valami történik akkor tényleges segítséget csak 20 perc múlva tud esetleg szerezni jó esetben, de neki semmilyen eszköze nincs hozzá!! Egyébként itt nagy az orvos felelőssége, hiszen egy jó szakember tudja hogy mennyi minden közbejöhet egy szülésnél, és milyen kis dolgokon múlik minden, erről pedig a laikus szülő nem biztos hogy tud! Azt nem értem ugyanakkor, hogy miért süllyedünk vissza a középkorba? MIért lett ez divat manapság? Elindítja egy hülye a többi pedig megy maga után, de az ilyenek akkor utána viseljék méltón a következményeket és majd elszámolnak a gyerekük felé, miért lett sérült vagy halt meg. Én egyet tudok, soha semmilyen ideológiai vagy vallási megfontolásból nem sodornám veszélybe a gyerekem életét, egészségét, mert nála szentebb és fontosabb dolog nincsen. Egyébként húzhatnánk otthon fogat is mert akkor nem lennénk annyira sresszesek és minek a háziorvos? mehetnénk vajákoshoz, hiszen a gyógyszerek is ártanak!!

31 hetes km

2010. máj. 19. 10:58
 6/40 anonim ***** válasza:
81%
Az utolsóval maximálisan egyetértek....
2010. máj. 19. 11:16
 7/40 anonim ***** válasza:
76%
10.58 ott a pont, szívemből szóltál!!
2010. máj. 19. 11:33
 8/40 anonim ***** válasza:
77%

Én az egész otthoni szülést hatalmas anyai önzésnek gondolom. Aki nem képes annyi áldozatot sem hozni, hogy pár napig elviselje a kórházi létet, akinek fontosabb a saját kényelme, mint a gyermeke élete, egészsége, az szerintem nem érett meg a szülői szerepre.

Tudom, hogy sokaknak van rossz élményük orvosokról, kórházakról, de akkor válasszanak másik kórházat, másik orvost, olyat, ami az elvárásaikhoz a legközelebb áll.

2010. máj. 19. 13:09
 9/40 A kérdező kommentje:

Még egy gondolat jutott az eszembe. Eldönti egy kismama, hogy ő otthon fog szülni. Megkeresi azt a szakembert, aki ebben őt támogatja, elmondja az előnyöket, hátrányokat, lehetséges komplikációt, stb. Kismama vállaja továbbra is az otthonszülést. Sajnos komplikáció merül fel, (mint ahogy tavaly is történt ilyen eset)és a kisbabát elveszítik. Miért pereli be a történtek után a szülésnél segédkező orvost? Hiszen az felhívta a figyelmét a veszélyekre, felléphető komplikációkra?

A szülés előtt maximális bizalmat szavaznak jelen esetben G. Ágnesnek, majd a komplikált szülés után ellene fordulnak,és feljelentik?!

2010. máj. 19. 13:20
 10/40 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem itt Mo-on nincs megfelelo hattere az otthonszulesnek.

Vannak orszagok ahol nagyon sokan szulnek otthon meg sincs belole gond.

Hollandiaban a nok nagytobbsege otthon szul,naluk megis kevesebb ujszulott hal meg mint nalunk.

Az hogy a szules utan valami gond lesz a babaval nem lehet elore tudni.

De mindenfelekeppen rizikos az otthonszules En nem mennek bele.

2010. máj. 19. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!