Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 1 ágyas,2 ágyas vagy 6 ágyas...

1 ágyas,2 ágyas vagy 6 ágyas szobába menjek majd szülés után?

Figyelt kérdés

Eléggé tanácstalan vagyok, ez lesz az első babám és szeretném lassan kitalálni, hogy szeretném de nem tudom. Annyit talán sikerült eldöntenem hogy egy ágyasba nem szeretnék lenni. Elég bizonytalan vagyok e téren, mert hallani jót is rosszat is mindegyikről.

Nálatok ez hogy volt ill. hogy lesz?

(A Flór Ferenc kórházban fogok szülni Kistarcsán.)

2008. okt. 16. 09:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk, Pécsett nem lehet választani, hogy ki, hova szeretne feküdni. Akinek van fogadott orvosa az általában négy ágyasba kerül, a többiek hatosba. Van még egy VIP szoba, ami egy ágyas.

Én hat ágyasban feküdtem, egyáltalán nem rossz, nem zavartuk egymást, mindig lehetett valakivel beszélgetni.

2008. okt. 16. 10:09
 2/15 anonim ***** válasza:
68%

Én ha választhatnék az 1 v.2 ágyasba mennék.

Az első szülés után 6 ágyasba voltam,iszonyat,néha milyen emberekkel hoz össze a sors,a babák felváltva sírtak,a cuccomra 5x annyira kellett vigyáznom....

Ha nem akarsz egyedül maradni és választhatsz a 2 ágyasat szerintem.Nálunk nem lehetett és most sem lehet választani,ahol hely van oda visznek,ha van protekció és üres a választott szoba akkor kerül oda az ember.

2008. okt. 16. 10:35
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Szia! Én a Dél-Pestiben voltam egy ágyasban és nem bántam meg. Ha tanácstalan voltam valamiben, megkérdeztem a csecsemősöket. Volt olyan anyuka, aki nem tudta, hogy lehet választani, így ő automatikusan a sok ágyasba ment (6 vagy 8, nem emlékszem), na ő végig bőgte minden áldott nap a látogatási időt. Nem tudom, hogy ez Kistarcsán hogyan van, de itt úgy van, hogy az egyágyas szobákba bármikor van látogatás, így apa és baba már a hazaérkezés előtt tudnak ismerkedni egymással. Arról nem is beszélve, hogy ha jegelned kell (ne kelljen:)) akkor diszkréten tudod csinálni, nem úgy, hogy közben még 5 nő van a szobában. Ha mégis az egyágyas mellett döntesz, tájékozódj, hogy nem alapítványi szoba-e, vagyis, hogy kell-e érte fizetni. A Dél-Pestiben kaptunk egy csekket, annyit mondtak, hogy 5-15 ezer Ft-ot szoktak befizetni, de akadt olyan is aki 2ezret és olyan is, hogy 20 ezret. Mindez persze támogatásnak számít, tehát adóév végén a 30 (?) %-át visszaigényelheted.

Remélem nem zavartalak még jobban össze :)

Üdv.

2008. okt. 16. 11:09
 4/15 A kérdező kommentje:

Itt fizetős az egyágyas naponta 5000 Ft, a 2 ágyas alapítványi szoba, az naponta 3000Ft.

Hát egyre jobban nem tudom mit csináljak, pedig hétfőre jó lenne kitalálnom mert akkor megyek dokihoz. Ráadásul már csak bő 4 hetünk van a szülésig..

Várom még a véleményeket!:)

És köszönöm az eddigieket.

2008. okt. 16. 12:17
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
Én 2 ágyasban voltam, és Neked is azt ajánlom. 1 ágyas azért nem jó, mert időnként jólesik beszélgetni a hasonló kismamákkal, 6 ágyasnál viszont állandó nyüzsgés van, látogatók jönnek-mennek, nem tudsz normálisan szoptatni és a babáddal lenni. 2 ágyas a legelfogadhatóbb! 5 hós kislány anyukája.
2008. okt. 16. 12:23
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Én három ágyasban voltam ,amikor elmentek a szobatársaim 2 órát voltam egyedül azt hittem megörülök a kutya sem nézet felénk a babám aludt én pedig a korházban sosem tudok sem aludni sem mást csinálni nem köt le ,biztos van más is evvel igy én tutti legközelebb is 3 masba megyek.
2008. okt. 16. 12:31
 7/15 anonim ***** válasza:
77%
Én 2 ágyasban voltam, és nagyon jól döntöttem. A szobatársam nagyon jó fej volt, ő a 2. gyerekét szülte, ezért nagyon sok jó tanácsot is tudott adni. A mai napig tartjuk a kapcsolatot. A folyosón beszélgettem egy anyukával, aki a 6 ágyast választotta, és nagyon panaszkodott, hogy megbánta, mert 1 percet sem tudott pihenni.
2008. okt. 16. 12:44
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, azt hiszem mostmár lassan eldöntöm.:)

Hajlok a 2 ágyas felé, az elég jól hangzik. Egy ágyasba semmiféleképp nem szeretnék lenni.

A 6 ágyas az meg már tényleg kicsit soknak hangzik, kitudja kikkel hoz ott össze a sors.:)

2008. okt. 16. 12:51
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
én 6 ágyasban voltam. nagyon jó volt. sok anyukával összebarátkoztam, 3-al tartom a kapcsolatot. rizikó, ha 1-2 ágyasban vagy. ki vigyáz a cuccra, ha nem vagy bent, kijössz-e a szobatárssal...
2008. okt. 16. 14:40
 10/15 anonim ***** válasza:
69%
Mitől 50%-ban hasznos válasz, ha a velem megtörténtet írom le??? Á, mindegy..........
2008. okt. 16. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!