Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg olyan szörnyű a...

Tényleg olyan szörnyű a kaposvári kórház?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az ember ha várandós, ugye kérve-kéretlenül is folyamatosan kapja a jó és kevésbé jó tanácsokat... Az elmúlt hetekben ismerősöktől, de még ismeretlenektől is "megkaptam" a felhördüléseket, hogy "jaj, csak ne Kaposváron szülj!", "ha tehetném, nem itt szülnék" és társaik.. de konkrét tapasztalatot senki nem mesélt, kérdésre sem. Szeretnék "tiszta vizet önteni a pohárba" :) tényleg akkora katasztrófa itt szülni? Tudom, hogy nem a legkorszerűbb, de pl. az orvosommal maximálisan elégedett vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. ápr. 29. 08:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ismerőseim is inkább Szigetvárt választják. Többet nem tudok, de tény, hogy ők is szidták a kaposvárit.
2016. ápr. 29. 10:43
 2/9 anonim ***** válasza:
15. hétben vagyok, és én is Szigetváron fogok szülni, 2008 óta oda járok. Az orvosommal 100%-osan meg vagyok elégedve, amikor még ide Kaposvárra jártam...na azt inkább hagyjuk...ezért váltottam, és nem bántam meg semennyire, sőőőt! :)
2016. ápr. 29. 11:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Kedves második, megkérdezhetem, hogy az "inkább hagyjuk" kb. mit takar? Mindenki ezt mondja, de semmi konkrétumot nem tudok meg.. :) szép babavárást és könnyű szülést kívánok :)
2016. ápr. 29. 12:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

2007-ben kezdtük a férjemmel a babaprojektet, 8 hónap után mentem el először az itteni dokimhoz, aki anno volt, hogy valami nem stimmel szerintem. Szinte lecseszett, hogy minek megyek én el, hiszen semmi problémám nincs mert napra pontosan 28 napos a ciklusom, csak menjek haza és próbálkozzunk tovább. Persze nem sikerült, közben a neten "kiokosodtam", hogy ez azért nem így működik, egy pácienst nem ezzel kell elintézni hogy menjen haza és próbálkozzon.... (persze mindezt 7000.- -ért). Eltelt 3 hónap, elmentem megint, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Ugyanezt kaptam, ugyanígy 7000 ft-ért anno, majd megint 3 hónap után szintén. Semmit nem csinált cca. 1 év alatt. Akkor már nagyon sokan mondták, hogy miért nem megyünk el Szigetvárra, nagyon jó orvosok vannak, kultúrált környezet, (3000 ft. volt egy vizsgálat anno), és nem az a legfontosabb, hogy 5 perc alatt kitakarodj a rendelőből, mert ő siet.

Így belevágtunk, elmentünk. Hát ég és föld!!!

Következő ciklusban már hormonlabort csináltak, aztán közben a férjemet is beutalták spermatogramra, utána csináltak nálam egy lapart, méhtükrözést, mindez kb. 3 hónap alatt le is zajlott. Kiderült, hogy természetes úton nem lehet gyerekünk, de még inszeminációval sem, így át is irányítottak minket Pécsre a meddőségi klinikára, és kezdetét is vehették a lombikok...

Hát dióhéjban ennyi a kis történet, én akkor megfogadtam, ha nem muszáj, soha többé nem fogok Kaposvárra járni!

2-es voltam :)

2016. ápr. 29. 13:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Nagyon sajnálom a kálváriád, de örülök, hogy jó helyre kerültél :) Én emiatt aggódom, és bizonytalankodom, mert az orvosommal tényleg elégedett vagyok, csak a kórházról hallok rémtörténeteket...
2016. ápr. 30. 08:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Dombóvári vagyok, ismerőseim közül többen is Kaposvárra mentek szülni, mert szerintük az jobb, mint a helyi kórház. Én mondjuk itt helyben is egy kaposvári orvosnál szültem (Horváth), ő volt ügyeletben. Kézzel tágított, nagyon fájt, ha teheted kerüld el.
2016. máj. 23. 04:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia!Ha teheted kerüld el messziről azt a kórházat.Siófok és Kaposvár között lakom, ide Kaposvárról jönnek a nőgyógyászok szakrendelést folytatni.4 éve a 20.heti szakrendelés alkalmával az egyik "kedves" orvos közölte,hogy "elnézést, de maga vetél, megy a kórházba." A lényeg megszültem a babát, és az összes orvos,csak legyintett,hogy nincs semmi baj, majd a következő baba sikerül. Én marha meg bevettem a mesét!Egy évre rá terhes lettem,de kerestem Siófokon orvost,aki már akkor mondta,h.ez nem biztos,hogy jó ötlet volt,mivel nem tudjuk a vetélés okait.Ez a gyerek is elment a 20.héten. Az orvosom nem hagyta annyiban a dolgot.Sok beavatkozás, műtét után kiderült a probléma. Méhszájgyengeség. A fél méhemet átölelő méhsövény. Kezeltük a bajokat, így most 21.hetet töltöttem tegnap. Igaz,hogy a siófoki kórházban vagyok, de itt legalább figyelnek ránk. Úgy gondolom, ha Kaposváron nem intézik el egy egyszerű legyintéssel sokkal hamarabb kiderültek volna a problémák.
2016. máj. 23. 08:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem pont az egyik ismerősöm jár pórul Szigetváron. Szóval én Szigetvárra nem mennék. Viszont Kaposváron is csak fogadott orvossal szülnék.

De ízlések és pofonok.

2016. máj. 23. 12:53
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat! 7-es, nagyon sajnálom, ami Veled történt :(

Kezdek rájönni, hogy sajnos mindenhol van jó és rossz tapasztalat is, meg azt is bele kell kalkulálnom, hogy ugye a magyar egészségügyről beszélünk :( Nem egy egyszerű helyzet, de bízom a legjobbakban. Azt hiszem, maradunk Kaposváron, mert az orvosommal elégedett vagyok, és ha esetleg visszamondom, és valamiért mégsem tudok Szigetváron szülni, akkor két szék között a pad alá estem...

2016. máj. 23. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!